content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

05 Oca

Belediye Başkanının Dergisinin Parasını Kim Veriyor?

Belediye Başkanının Özel Reklam Dergisinin Parasını Kim Veriyor?

Reklam için, şan/şöhret için kullanılan reklam araçlarını, âletlerini, her türlü yatırımı  acırım. Yarım asırdan beri bunun mücadelesini veririm. Buralara yapılan yatırım ve paraların sadaka, hayır işlerinde, cihada kullanılmasına taraftarım.

Yeni bir yılın kapıda göründüğü günlerde skorbortlarda belediye başkanlarının çarşaf çarşaf “Mutlu yıllar” tebriklerini gördükçe, içim yanar, isyan ederim.

Tıpkı bir yılda çöpe atılan milyon tonluk ekmek ve yemek artıkları, trilyonlara varan israf harcamaları gibi, bunlarda aynı kefeye girer, değişmez…

Temel değerleri kaybeden bir toplumda da bunları görmek mümkündür. Tanzimat’la başlayan, Cumhuriyet döneminde zirveye çıkan batı ve bâtıl özentileri bizi, özellikle Müslüman toplumları bu çarkların arasına aldı, bir türlü kurtulamıyoruz.

Hazreti İsa’nın doğum günü olmadığı halde, bir peygamberin asla yapması mümkün olmayan yılbaşı rezalet ve kepazeliklerinin, haramların, günahların ve isyanların hakmış gibi kullanıldığı NOEL BABA Yortularında, (YILBAŞINDA) bizim de batıdan ve bâtıldan geri kalmadığımız acı gerçeğinde, Meleklerin dahi semalardan çekildiği, şühedanın kemiklerinin sızladığı, bize bu günleri emanet eden mübareklerin  bîzâr olduğu isyan gecesinde az zararla kurtulmamız için dua etmeliyiz.

Yığın yığın çöp kutularına atılan reklam  araçlarından biri olan, Osmangazi Belediyesine ait Hisar ekspres isimli lüks kâğıda basılmış, sekizinci sayı  bir yayını çöp kutusundan aldım.Binlerin uğradığı  özel kütüphaneme konmayan, yanındaki çöp kutularına atılan yayın organını…

Bütün resimlerde belediye başkanının boy boy resimlerinin kullanıldığı, “Başkan Mahallemizde” başlığını taşıyan özel bir dergi… Parasının belediyeden, yani bizden çıktığı, milletin parası olduğu, fakat  bir belediye başkanının reklamının yapıldığı bir  yayın…

Merak ediyorum ve soruyorum: Belki on binler basılan bu derginin parasını Başkan  Mustafa Dündar veriyorsa, mesele bitmiştir, değilse hesabı verilmelidir.

On binlerin  takip ettiği sitemizde,sert ve dürüst  kalemle, riya perdesi altında saklanan yapmacık nezaketten uzak ölçülerde yayınlanan haber ve yazılarımızı başkanlarımız okur mu/okumaz mı?..Görev yapan bir türlü  bu işlerle ilgili elemanları var, başkana haber verirler mi, vermezler mi? bilemem…

Sitemize bakarsanız, Osmangazi belediye Başkanımız hakkında birkaç haber ve makale yayınlandı.OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR MI?.. Başlıklı yazımızda: ”Sahi, sahiden; bizim bir Osmangazi Belediye Başkanımız var mı, varsa nerede?

Osmangazi Belediye başkanımız ne yapar, neler yapar, yaptıkları nerede?

Osmangazi Belediyemizi kimler  idare eder, başkanın dahli ne kadardır, cürmü ne kadar yeri yakar?

Başkanımız   eski milletvekili.. Torbadan mı desem, haybeden mi desem, bilinmez; bir dönem milletvekilliği yaptı ve trenden atıldı.

Yine  torbadan veya haybeden belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Başkanlık icraatlarını bir bakın, skorbortlara da bakın, olup bitenlere bi zahmet gözden geçirin…Başkanımıza kaç numara verirsiniz, performans karneleri nasıldır? bilemem…

Has hatunlarla boy boy resimler, Zeki Müren’i anma geceleri,  incir festivalinde  yosma Nadide S….n  konseri, eksileri artılarından fazlalık kazanan, yıllardan beri tartışılması/şikâyetleri gündemden kalkmayan “TANPINAR EDEBİYAT YARIŞMASI” jüri ve diğer görevlilerine yüksek yolluk vermeye devam eden, ağırlama masraflarından çekinmeyen, gelecek seçimde  gözden çıkarılan  sessiz/sedası/sevdasız bir başkan…

Başkanlık makamına geldikten sonra dostlarını, çevresini ve  kendisini bu makama getirenleri unutan vefasız bir batı Trakya kökenli kardeşimiz..”demiştik, görüşümüzde kararlıyız, yazdıklarımızın arkasında  dimdik dururuz.

Makam, şan/şöhret, para, şehvet önemli imtihan kapılarıdır. Kaybedenler hüsrana uğrar, dünyaları ve Âhiretleri kararır.

Geçici bir süre olan dünya hayatı sonunda;ağa olsa, paşa olsa, başkan olsa, ne olursa olsun, olsa, makamı ve mekanı birkaç metrekare mezardır. Âmel defterleri ile anlı ak ve dik gidemeyenler, neye güvenir, nelerden medet beklerler?

Mevla bizi uyandırsın, utandırmasın ve âmel defterleri temiz gidenlerden eylesin. Amin!

 

GÜL DİKENİ

                                

KİME?

         

KİME BEL BAĞLAYAM, KİME  GÜVENEM?

         

İNANDIĞIM  DAĞLARA  KAR MI  YAĞDI?

         

KİME TEL  SAĞLAYAM, KİME DAYANAM?

         

KIYAMET  YAKLAŞTI,  HAZAN-I  BAĞDI.

                                                    

EMÂLİ

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank