content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Mar

Baykal’ın Demokrasisi!.

CHP Lideri Deniz Baykal, şu sıralar hükümete sarıyorum diyerek Ordu’ya yönelik eleştirilerini sürdürürken, bir yandan da kahraman olma sevdası içerisinde bir ruh hali sergiliyor.

Malum önümüzdeki haftalarda Kurultay’da bir kez daha başkanlık koltuğunu eline geçirmek için, böylesine ucuz kahramanlıklara bir hayli ihtiyacı olacak.

Bu kahramanlığını da el altından delegelere “Böyle kahraman bir lider devrilir mi?” imajı ile lanse edeceğinden de asla şüphe etmiyorum.

Bir kez daha ne kadar demokratik bir lider olduğunu gösterip, sosyal demokratlara örnek olacak bir seçim yaşatmak için büyük çaba sergilediği de ayrı bir gerçek.

Baksanıza, Balıkesir’de demokratik yollarla alamayacaklarını bildikleri il kongresini, resmen entrika ile aldılar.

Her seferinde son derece demokratik seçimlerle Balıkesir il başkanlığına getirilen kişi, genel merkezin derdest etmesiyle koltuğundan edilmiştir.

Kendi istedikleri adamları, kendi yandaşlarını seçtirmek için entrikayı siyasetin olmazsa olmaz bir kuralı haline getiren genel merkez, demokratik yollarla alamayacakları seçimleri ancak bu şekilde alarak, kendi içlerindeki iktidarı da sürdürme gayretkeşliklerini de son derece güzel(!) bir şekilde ortaya koymaktan da çekinmiyorlar.

Merkez ilçe ile Körfez ilçenin olağan kongrelerini yapmadıkları gerekçesiyle il kongresi seçimlerine sokmamayı da demokratik bir hak olarak görüyorlar.

Biliyorlar ki, onların da kongreye katılmaları durumunda genel merkezin adayının seçilmesi hayal ötesi bir durum olacak.

Üstüne üstlük il kongresinin tarihini de her ne hikmetse kaybeden il başkanı tesbit ediyor!..

Böylesine son derece demokratik olguların birer birer yaşandığı bir CHP kongrelerinin, onlarca il ve yüzlerce ilçede olduğunu düşünürseniz, bu CHP’nin de neden sittin sene iktidar olamadığının da durumunu kavramış olursunuz zaten.

Hoş, Deniz Baykal’ın da iktidar olma gibi bir düşüncesi hiçbir zaman olmadı ya!.. Kendisini öylesine muhalefet lideri olmaya adamış ki, iktidara geldiğinde sudan çıkmış balığa döneceğini bildiği için de, her olaya muhalefet etmenin rahatlığını da bırakmak istemiyor.

Adının, sanının unutulmaması için de entrikalarla liderlik koltuğunu bir dönem daha elde tutmanın çabasını sergileyen Deniz Baykal ve şürekasına biz de helal olsun diyelim bari...

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank