content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Şub

Başkan Trampaya El Koydu! T.A.Y, Tay Tay…

Esenyurt Belediye Meclisi’nde, AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Topçu’ya  ait bir arsanın başka bir arsa ile trampa yapılmasıyla ilgili Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na yetki verilmesi üzerine; 14 Şubat 2012 Pazartesi günü

“Başkan Kadıoğlu, trampayı vicdanınıza sorun” başlıklı yazımızda “Meclis’in size yetki vermiş olması, bu kararı onaylamanız anlamına gelmiyor. Kentin çıkarlarını, kamunun çıkarlarını koruyun” diyerek yetkiyi kullanmamasını ve alınan kararı Meclis’e iade etmesini istemiştik.
Ayrıca yine aynı yazıda Başkan Kadıoğlu’na; “Trampa ile ilgili vicdanınıza lütfen sorun. Bu trampa hakkaniyetli mi? Yanıtınız ‘evet’se trampayı gerçekleştirin. Yok vicdanınız ‘hayır’ diyorsa, aldığınız yetkiye rağmen trampaya onay vermeyin. Kentin çıkarlarını koruyun” diye seslenmiştik.
******

Dün gazetemize Basın Bürosu’ndan gelen açıklamada; söz konusu takas kararının meclisten geçmesinin ardından Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, takas yapılacak olan 8258 parselin TAY alanın da kalmasından dolayı kararı tekrar Belediye Meclisi’ne iade ettiği ifade ediliyordu.
Basın açıklamasında, gazetemiz-de çıkan haberlerle ilgili olarak; “… sanki bir kayırma yapılmış gibi kamuoyuna yanlış ve kasıtlı haber yapılarak, kamuoyunun yanlış bilgilenmesine neden olunduğundan” dolayı açıklama yapmayı zorunluluk olarak görmüşler.

Açıklamada; Kadıoğlu’nun, trampa kararını 5393 sayılı kanunun 23. maddesine istinaden Belediye Meclisine tekrar iade ettiği ve gerekçe olarak da, “T.A.Y.  (Teknik Alt Yapı)  alanında kalan bir yer donatı alanı olduğundan takas konusu yapılamayacağı” belirtilmişti. 

Hukuk Komisyonu
T.A.Y’ı neden gör(e)medi?

Şimdi basın açıklamasını yazanlara, o açıklamaya ‘olur’ verenlere tarafımıza gönderdikleri 9 Şubat 2012 tarihli Meclis kararının ilk sayfasının hemen başında; “Belediye Meclisi’nin 06.02.2012 tarihli toplantısında komisyonumuza havale edilen Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün 03.02.2012 tarih ve M.34.3.ESB.0.15.2012/301.01.12021-366 sayılı Başkanlık Oluru’na ilişkin talebi komisyonumuz tarafından incelenmiştir.”  denilerek 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun “Trampa yolu ile Kamuşlaştırma” başlıklı 26. Maddesine göre trampanın hukuka uygun olduğu belirtilmiş ve Hukuk Komisyonu tarafından uygun bulunduğu ibarelerine yer verilmiş.
*****
Tamam; bizi aptal ve salak zannediyorsunuz.
Tamam anladık bizi, bu kararı alan Meclis Üyeleri gibi önüne gelen kararlara itiraz etmeyen, sorgulamadan el kaldıranlar gibi kabul ediyorsunuz.
Tamam anladık bizi; görevi alınacak ve alınan bir kararın ilgili kanunlara uygun olup olmadığına karar verecek olan Hukuk Komisyonu’nun üyeleri gibi zannediyorsunuz.
Tamam anladık, tarafımıza gönderdiğiniz belgedeki trampayla ilgili 3 Şubat tarihli “Başkanlık Olur” talebini de görmediğimizi düşünü-yorsunuz. Salağa yatalım ve bir kez daha soralım.

Trampa ile ilgili Belediye Başkanı Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün yazısına ‘olur’ vermiş. Trampa ile ilgili Meclis toplanmış, talebin incelenmesi için Hukuk Komisyonu’na göndermiş.
Hukuk Komisyonu’nun büyük hukukçuları bir araya gelmiş. (Kimlerden mi oluşuyor?  AK Partili ve CHP’li üyelerden…) Bu işbilir hukuk komisyonu üyeleri, ilgili kanunlara göre trampanın doğru olduğuna karar vermiş.
Sonra Meclis toplanmış ve oy çokluğu ile karar almış. Trampa yasalara uygundur yapılsın.
Sonra biz haber yapmışız. Köşe yazısı yazmışız. Belgelerini ortaya koymuşuz. Ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’ndan kararı gözden geçirmesini ve yetkisini kullanmayarak, trampayı gerçekleştirmemesini istemişiz.

Başkan kararı önüne almış, daha önceki ‘olur’unu da görmemezlikten gelerek (Başkan’ın imzaladığı her kararı detaylı incelemediği ortaya çıkmaktadır) kararı meclise ‘planlarda T.A.Y alanında kaldığı’ gerekçesiyle uygun olmadığını ifade ederek iade etmiş.
Yazmasaydık, trampa onaylanırdı!
Diyeceksiniz ki; Belediye Başkanı kararı 13 Şubat tarihinde iade etti, siz haberi ve köşe yazısını 14 Şubat tarihinde yazdınız. Yani, Başkan Kadıoğlu, haberler çıkmadan önce kararı meclise iade etti.
Tamam bunu da salağa yatarak kabul edelim.

Ama ne olur, basın açıklamasına; haberler ve köşe yazısı sonrasında Belediye Başkanı Kadıoğlu’nun meclisin aldığı trampa kararını detaylı inceleyerek, kararı onaylamayarak, yani yetkisini kullanmayarak trampayı onaylamadığını, yazsanız ne olur? Bize teşekkür et-seniz ne olur? Boyunuz mu küçülür?
Medyada bir haberin ve eleştirinin çıkmasının ardından Başkan, kararı meclise iade etse ne olur? İade tarihi 13 Şubat değil de, 15 Şubat olsa ne olur?
Başkan Kadıoğlu küçülür mü? Yoksa daha çok mu büyür?
Kadıoğlu doğrusun yapmıştır.


Teşekkürler…

Tüm eleştirilerimize rağmen Belediye Başkan Necmi Kadıoğlu’nu aldığı karardan dolayı kutluyorum. Başkana, trampa yapılan arazinin T.A.Y alanında kaldığı konusunda bilgilendirmeyen; İmar, Emlak İstimlak Müdürlüğü yetkililerini, görevini tam yapmayan Hukuk Komisyonu üyelerini de buradan eleştirilim ki, bir daha bu böyle kararlar almasınlar.
Kentin çıkarlarını korumakta en azından bu karar emsal olsun…
Bu aynı zamanda Belediye Meclis üyelerini de ders olsun.

Hukuk Komisyonu’nun CHP’li üyesi trampa yapılacak yerle ilgili araştırma yapsa, bilgi alsa, Meclis’te bilgilendirme yaparak, itirazını sözlü olarak söylese, itiraz şerhini koysa bunlar olur muydu?
AK Partili üyelere sözüm    yok mu? Yok, onların zaten yukarıdan gelen her emre ellerini kaldırdığını düşünüyorum. Neden mi? Sahi kaç AK Parti Meclis Üyesi, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’ndan müteahhitlik yaparken plan tadilatı istiyordur, kaç dosya takip ediyorlardır? Tabi ki, muhalefette olan kimi Meclis üyeleri de dahil…
Allah Kadıoğlu’na bu konuda da sabır versin…
Ben bilmiyorum, bilen varsa iletirse onları da yazarız.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank