content Güney Marmara Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
18 Nis

Başkan’dan Mesaj Var

Başkan Recep Eraydın’dan mesaj var; “Festivalden önce bitireceğiz” diye.Hatırlarsanız, dün bu köşede “Başkan Eraydın’dan çok özel bir rica” başlığı ile yayınladığımız yazımızın karşılığında, sağolsun Başkan Eraydın da incelik gösterip, aradı ve son durumu izah etti.
Söylediğine göre, çok da fazla bir iş kalmamış...
Yani benim her sabah gördüğüm 2-3 kişi son rötuşları yapıyormuş.
Toprağı falan havalandırıp, çimlendirme çalışmalarına geçilecekmiş.

Yani, Haziran başında yapılacak olan “Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Festivali” öncesi, bu alanın tümünün biteceğini de söyledi Başkan Recep Eraydın.

Tabii bu arada yürüyüş yolları, bisiklet yolları, gezinti alanları, yeşil alanların dışında bir de Bandırmalıların sağlıklı kalması için çeşitli egzersiz aletleri de konulacakmış bu yeni sahil bandına.
Ne diyelim, Başkan Eraydın böyle söylediğine göre, inandığı, güvendiği bir şey var demek ki...
Bize de, şu ortamda inşallah demekten başka bir şey düşmüyor.
İnşallah, dediği gibi haziran öncesi biter de, bizler de o her sabah teneffüs etmek zorunda kaldığımız berbat kokudan da kurtulmuş oluruz.

Aslında şu var, rüzgar liman yönünden estiği zaman, mendirekte sabah sporu yapanlar, ya burunlarını kaşkol ile sarıyor, ya da elleriyle tutup da öyle yürüyüş yapıyor.
Başkan Eraydın duyarlılık gösterip de aradı ve yazımıza cevap verdi.
Çok isterdim ki, bu iğrenç kokunun ne olduğunu ve nasıl önlenebileceğini açıklayan bir yetkili olsun...
Tabii bir de, eğer Ay-yıldız tepeye kurulması düşünülen çimento fabrikası da kurulursa, Bandırma için tam bir felaket olacağı da, sadece bu küçük olaydan da belli.
Limandan yükleme boşaltma yapan gemilerden çıkan bu koku ve toz, insanın genizlerini yakan bir durum oluşturuyorsa, varın gerisini siz düşünün.

Tam hakim bir tepeye kurulacak çimento fabrikasının bacasından çıkacak tozlar da, demek ki zaman içerisinde Bandırma’yı ölü bir şehir durumuna dönüştürecek.

Olduğu gibi hakim rüzgarlarla ya Bandırma’nın üstüne konacak ve hepimizin ciğerlerine dolarak, kanserkente dönüştürecek, ya da arka planda kalan bereketli toprakları çöle çevirecek.
Aslında, bu olay da unutuldu gitti ya... Benim endişem, yarın bir gün sürpriz bir şekilde temel atma töreni düzenlenmesi... Olur mu olur vallahi!

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank