content Güney Marmara Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
04 Ara

Basını Neden Çağırırsınız Ki?

Ne yazık ki, bizim yerel yöneticilerimiz de bu duruma sessiz ve çaresiz kalıyor... Üzücü.

Peki, be muhteremler. O Her yıl Türkiye’nin en önemli limanlarından biri olan Bandırma Limanı’na, Deniz Kuvvetlerimize ait bazı gemiler gelir ve bu gemiler, belli ölçütler içerisinde halka gezdirilir.

Geçtiğimiz yıllarda ve aylarda, muhrip sınıfı gemiler ile mayın arama gemileri limana gelip, halkın içini görmesi sağlanmıştı.

Bu yıl da, yani önceki gün ve dün, yine Bandırma Limanına, TCG İskenderun gemisi geldi.

Deniz Kuvvetleri’nin, Denizcilik İşletmeleri’nden aldığı eski yolcu feribotu, yenilenen iç düzeniyle, yepyeni bir amaç için kullanılmaya başlanan bu gemi, aynı zamanda hastane görevini de görüyor ve gittiği limanlarda da yöre insanına sağlık hizmeti veriyor.

Ancak, bu tür gemilerin gelmesinde son derece ilginç gelişmeler de yaşanıyor.

Limana demir atan Deniz Kuvvetlerimize ait gemilere, halkın girip gezmesi serbest, ancak basının girmesi kesinlikle yasak!..

Herhalde, basının aldığı görüntüleri düşman kuvvetlere satmasından şüphe ediliyor!..

Benim bildiğim bu tür ziyaretlerde, basının başına subay ya da astsubay bir görevli verilir, nerelerde görüntü alınacağı, nerelerde görüntü alınamayacağı, bu görevli tarafından belirtilir, basın da buna göre haber çalışması yapar.

Yaygın basına da böyle bir davranış içerisinde bulunuyorlar mı, bilmiyorum, ama yerel basına yıllardan beri askeri kesimin reva gördüğü yaklaşım tarzı ne yazık ki böyle!..

Hatta, öyle ki Bandırma Kaymakamı, gemiye iade-i ziyarette bulunuyor, geminin yanında görevlendirilen inzibatlar, basın mensuplarını geminin yanına dahi sokmuyor... Görüntü almasını engelliyor.

Ne yazık ki, bizim yerel yöneticilerimiz de bu duruma sessiz ve çaresiz kalıyor... Üzücü.

Peki, be muhteremler. O zaman günler öncesinden neden çağrıda bulunursunuz ki? Anlamak imkansız

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank