content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Kas

Baş Üstü Yere Çakılırlar!

Türkiye genelinde kahvehaneler, barlar, kafeler, restoranlar ve eğlence mekânları dâhil, halkın ortak kullandığı tüm kapalı alanları kapsayan genişletilmiş sigara yasağı geç kalınmış olmasına rağmen genelde halk ve esnaflar tarafından yerinde bir uygulama olarak takdirle karşılanırken, kahvehane ve internet kafeler başta olmak üzere, birçok işyerinin önünde içilen sigara izmaritlerinin gelişi güzel cadde ve sokaklardaki parkeler arasına atılarak buralardan temizlenememesi, görüntü kirliliği yarattığı için, akıl sahibi insanlar olarak kendimize gelip yasağı delmeye çalışmayalım. Çünkü yasağı delenler bir gün gelir baş üstü yere çakılırlar

Bu nedenle diyoruz ki bizim seçtiklerimiz tarafından yine bizim ülkemi ve insanımız adına çıkarılan yasaların tümü, bizlerin rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesine katkı sağlamak için çıkarılıp geçte olsa bir şekilde hayata geçirilmiştir.

Gerek ceza gerek e mükâfat olarak adlandırılan yasaların tümü biz insanların hayatlarına dair çok özel çok önemli kuralları içermektedir. Kuralsız hayat dümensiz gemi gibidir.
Bin bir güçlükle çıkarılarak hayata geçirilen bütün yasalar, bizlerin huzur ve refahı içindir. Yasalara uyarak yaşarsak, hep birlikte rahat ederiz aksini yapar, yasağı delmeye çalışırsak bugüne kadar olduğu gibi, bugünde bastığımız dalı keserek, başımızın üstüne yere çakılırız.

Hayata dair kuralları hiçe sayarak, baş üstüne yere çakılmanın, insanlara ve toplumlara nelere mal olduğunu iyi bilirsiniz ve bilmelisiniz.

Genelgede, kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde ve lokantalarda tütün ürünlerinin tüketilmesine ilişkin 5727 sayılı Kanunla gerçekleştirilen düzenlemelerin 19 Temmuz 2009 tarihi itibarıyla yürürlüğe girerek uygulama birliğinin sağlanması ve uygulamada bugüne kadar dişe dokunur nitelikte bir aksaklık yaşanmaması halkın büyük çoğunluğu tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Ancak, sigara tiryakilerinin, kapı önlerinin ve ikamet yerlerinin altlarını açık alan diye algılayıp sigara içilebilir olarak görmeleri ve buralarda sık sık sigara içmeleri binalarda oturanlarına varana kadar kapı ve pencerelerin açılmasını engellediği için, yöre sakinlerini hem kokusu hem de çevrede oluşturduğu izmarit atıklarıyla rahatsız etmektedir.
Herkes yaşadığı yerden ve mekândan sorumlu olduğu için işyerlerine, evlerinin ve apartmanlarının önüne, dikkat ederek her ne kadar bahsi geçen alanlar açık alanlar olarak bilinse ve görülseler de, toplu içilen sigaradan ve izmarit atıklarından hem yöreye hem de buralarda yaşam süren insanlara rahatsızlık vermektedirler.

Bu konuda sigara yasağına uymayanlara gerekli cezai müeyyideleri uygulamakla görevli kişilerin yanında halkında bu konuya gereken özeni göstererek görüntü kirliliğine engel olmaları beklenmektedir.

Buradan çıkan sonuca göre, herkes evinin ve iş yerinin önünü temiz tutarak insani sorumluluğunu asgari hata ile yerine getirir ise sorun kendiliğinden çözülmüş olur.
Ama bizim insanımızın büyük çoğunluğunun en kötü özelliği, aman boş ver bu ülkeye, Ünye ye ve insanlara temizliği temiz olmayı ve temiz kalmayı ben mi öğreteceğim düşüncesinden hareket ederek önce kendi, sonrada birlikte yaşadığımız çevremizi bilerek ve isteyerek görüntü kirliliği ile baş başa bırakmış oluyoruz.

Evet saygı değer, okurlar siz siz olun, biz biz olalım ve sağlığımız ve sağlıklı bir toplum olmamız yolunda geçte olsa atılmış olan sigara yasağına ilişkin yasayı orası açık alan burası açık alan deyip, yinede istediğimiz yerde ve zamanda sigaramızı tüttürerek, yaşadığımız alanları yaşanmaz etmeyelim.

Başta kendimize, aile fertlerimize, dolayısıyla bütün insanlığa saygılı olarak, sigarasız bir hayat ve izmaritten arınmış cadde ve sokaklarda açık ve kapalı alanlarda sağlık ve huzur içersinde, ilgililere destek olmak suretiyle, kurallara uyarak yaşayalım diyor, saygılar sunuyorum.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank