content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Kas

Barış Yarkadaş’ın Yanıtları ve Yeni İddiaları

Gerçek Gündem’in imtiyaz sahibi Barış Yarkadaş, yazdıklarımızda ilgili bize mesaj atmış. Demiş ki, “Ali CHP üyesi değilim. Dolayısıyla vekillik başvurumda yok. Elindeki belgeyi yollarsan, bende yayınlarım.”
Bende kendisine mesajla yanıt verdim. ‘Barış, CHP üyesi olduğunu iddia etmedim. CHP’ye adaylık müracaatın var mı? diye sordum. CHP’ye adaylık müracaatı yapmak için üye olman gerekmiyor. Listelerde adının olmadığını biliyorum. Tekin’e dosya verdin mi? Sorum bu. Selamlar.’

Yarkadaş milletvekili
adayı olmamış!

Ardından birkaç saat sonra Barış ile uzun bir telefon konuşması yaptım.
CHP’ye herhangi bir üyeliği olmadığını, milletvekili adaylığı için müracaat etmediğini söyledi. Yarkadaş konuşmasında, seçim döneminde Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay’ın ve daha birkaç ismin daha adaylık müracaatı yapmasını istediklerini ancak kendisinin kesinlikle adaylık müracaatı yapmadığını ifade etti.
Telefon konuşmasından sonra Engin Altay ile yaptığım konuşmada, böyle bir konuşmanın aralarında geçtiğini, adaylık sürecinde genel merkezde görünce adaylık için geldiğini düşünerek, yardımcı olmak için o sözü söylediğini, ancak Barış Yarkadaş’ın müracaat yapmayacağını kendisine ifade ettiğini söyledi.

Yarkadaş’dan yeni iddialar

Yarkadaş, yine konuşmasında yazısından sonra CHP’nin sitesinde yer alan sert açıklamayı bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun Basın Danışmanı Baki Özillan’a yazdırdığını, Erdoğan Toprak ve birkaç kişinin daha Kılıçdaroğlu’nun odasına girerek, “Bu yazıları Gürsel  Tekin yazdırıyor” diyerek konuştuklarını ve sert konuşmalar yaptıklarını da anlattı.

Kendisine, CHP’nin resmi internet sitesinde Gürsel Tekin’in sorumlu olduğunu, aldığım bilgilere göre o açıklamayı Tekin’in yazdırdığını öğrendiğimi, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaya göre ‘TESEV üyeliğini kabul ettiğini neden yalanlasın ki, kendisini zor durumda bıraksın ki? dediğimde olayı böyle bildiğini anlattı.

Konuşmasının ardından, Gürsel Tekin yazısını, sitede yayınlandıktan sonra okuduğunu, yanında da İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün olduğunu özellikle belirtti.

Yazıyı Erhan Kızılyar yazdırdı!

Ayrıca dün telefonlarım oldukça çok çaldı, bu konuyla ilgili. Yazıdan dolayı kutlayanların yanında, bölgemizden ilk sıradan meclis üyesi olan bir arkadaşımızda aradı. Söylediği şuydu. “Barış Yarkadaş’a Gürsel Tekin yazdırıyorsa, sana bu yazıyı kim yazdırdı? İstanbul’da hangi plan tadilatları oy birliği ile geçmiş. Yok böyle bir şey” diyerek Gürsel Tekin ile ilgili savunma yaptı.

Arkadaşımıza yazıyı bana kimin yazdırdığını yanıtını vereyim. Genel Yayın Yönetmeniz Erhan Kızılyar. Akşam gazeteye geldiğimde Gerçek Gündem’de ki Barış Yarkadaş’ın yazısını ve kopan kıyameti anlattı. Bende bilgisayarın başına geçtim, Barış’ın yazısını ve yorumları okuduktan sonra, “Kemal Kılıçdaroğlu, TESEV, Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş” başlıklı yazımı yazdım.

İlk sıralara yazılan
meclis üyeleri

Sonradan bu konuyla ilgili bir arkadaşımla sohbet ederken, büyük ihtimalle yazdığım yazıda, Gürsel Tekin’in İstanbul’da Kılıçdaroğlu seçilirse kuşatmak için yakınlarını ilk sıraya yazdığını ifade ettiğim bölüme takıldığını öğrendim. Ve ben bunu bilmiyordum. Bu arkadaşımızın isminin de  İstanbul  il başkanlığı tarafından ilk sıraya yazıldığı iddia ediliyordu.  Halbuki yazıyı yazarken onun adı asla aklıma gelmemişti. Çünkü onun ilk sıraya yazılması anasının ak sütü gibi helaldi. Bu benim düşüncem, dün konuşurken de ifade ettim. Bir partinin ilçede en üst düzeyde yöneticisi istifa edip meclis üyeliğine aday oluyorsa onun ilk sıralardan aday gösterilmesinde asla bir şey aramam.

Aradığım şu olur. Partinin yöneticisi olmadığı halde, sadece iş yaptığın için, işini yaptığı için, bilmem neyin olduğu için listelere yazılmasınadır tepkim. Çünkü etik değildir. Eleştirimde bunun içindir.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank