content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Kas

Bankaların Yunanistan Darbesi ve Ordular

Uluslar arası tekellerin bankaları Yunanistan’da darbe yaptı.
Yunanistan’ın tıpkı bizim gibi devlet borçları ve cari açıkları vardı.


Alacaklılar, bu borçlarını alabilmek için Yunan devletinden alınması gerekli olan tedbirlerin alınmasını istedi. Bu tedbirlerin çoğu, varlıklıları hedef almak yerine, çalışan halkı ve dar gelirlileri dada da zor duruma soktu.
Şimdi tekelci bankaların yöneticilerinden (CEO’lardan) müteşekkil bir hükümet kurulacak. Adı da teknokratlar hükümeti olacak.

Daha düz söylersek, bankaların ve bankerlerin doğrudan yönetime el koyduğu bir hükümet kurulacak.
Halk ne oldu, demokrasi ne oldu diye sorarsanız, tekelci sermaye için zaten göstermelik olan bu kurumlar bir günde yok oldu. Adam kendi sermayesini kurtarmaya çalışıyor. Senin demokrasin umurunda mı?
Demokrasi masalları, tekelci sermayenin bir ülkeye girerken anlattığı masallardan ibarettir.

Peki, halkın direnişi ne olacak, halkı kim durduracak diye sorarsanız, onun da çaresini düşünmüşler. Daha Papanderu hükümeti düşmeden, Papanderu’ya 16 generali emekli ettirdiler. Eğer sert bir halk direnişi olursa, yeni generaller gerekeni yapacaklar. Darbe içinde darbe
Yunan halkı ne olacak derseniz, onlarda Avrupa’ya girelim sevdalarının cezasını çekecekler. Zamanında Avrupalı bankerlerden kredi alırken kullanmadıkları aklın ve bilinçsizliğinin bedelini ödeyecek. Ödeyecek ki, bir kez daha aynı sorunla karşılaşırsa, örgütlü karşı koymayı öğrenecek.

Yunan halkı tüketim dünyasının tatlı rüyasından uyanıp, kendi yaptıkları hataların, emperyalistler ile bir olan hükümetleri ve sivil toplum örgütlerini desteklemenin bedelini ödeyecek.

Gelelim, bizim Yunanistan’da olanlardan halk olarak çıkaracağımız derslere…
Uluslar arası tekeller, yatırımlarını güvence altına almak, sömürüyü sürdürülebilir kılmak üzere, kurduğu kurumların, yeniden millileştirilmesine karşı, her türlü tedbiri almaya çalışır. Ancak, buna rağmen, milli bir iktidar gelirde, ordu ile bütünleşip millileştirmelere girişmesi ihtimaline karşı da, ordu içinde, kendilerine yakın general ve komutanlar oluşturmaya çalışırlar.

Bu sebepten, emperyalistler işi garantiye almak için mevcut işbirlikçi iktidar iktidardayken, ordu içindeki milli unsurları temizlettirirler. Gladyo bu işler için vardır.
Hastal ve Silivri size hiçbir şey hatırlatmıyor mu?
Eğer hatırlatmıyorsa, Yunanistan’ın başına gelenleri hiç anlamamışınız demektir.
7.11.2011, bulentesinoglu@gmail.com

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank