content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Ağu

Aziz Babuşçu’ya Önemli Bir Hatırlatma…

Hafta sonu Avcılar AK Parti 3. Olağan Gençlik Kolları Kongresi’-ne katıldık. Kongreye geç gittim. Çünkü Avrupa Birliği BakanI Egemen Bağış, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın katılacağı toplantının zamanında başlama şansının olmadığını düşünmüştüm.
Ve yanılmıyorum da, toplantı 16’da başlaması gerekirken yaklaşık bir saat gecikmeyle başlayabilmişti. Milletvekil-leri salonda yerlerini almışlardı ancak büyük protokol ise teşrif edememişlerdi. Doğal olarak onlar gelmediği için de kongre başlamamıştı. Ve ben yarım saatten fazla gecikmeyle gittiğim kong-reyi vaktinde(!) izliyorum.

Boş sandalyeler katılanlardan fazla

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, ilçe gençlik kolları yöneticileri bilgi veriyorlar kürsüden. İstanbul’un en çok üye yapan ilçelerin-den biriymiş Avcılar. 5 binin üzerinde üye sayıları varmış. İlçe yöneticileri 12 Haziran’da birinci olan partilerinin başa-rısında gençlik kollarının ve tüm kade-melerin payı olduğunu söylüyor.
Salona bakıyorsunuz boş. Protokol olmasa salonda boş sandalyeler katılanlardan daha fazla olacak.

Kongre ve Kültür
Merkezi yapmak için…

Kongrede konuşan İl Başkanı Aziz Babuşçu salonun boş olmasına yönelik gönderme yaparken, AK Partili ve AK Partili olmayan belediyeler arasındaki farkı gündeme getirerek, yapılan toplantıların, kongrelerin düğün salonlarından kurtarılması gerektiğini söylüyor. Avcılar’da adam gibi bir toplantı salonu-nun olmamasını AK Partili belediyenin yönetimde olmamasına bağlıyor. Doğru mu söylüyor. Tereddütsüz.
Ancak Avcılar’da kongre salonları ve kültür merkezleri yapmak için ilçe belediyesinin AK Partili olmasına ihtiyaç yok ki! Bunları Büyükşehir Belediyesi yapabilir. Yasal hakkı var. Olanağı var. Nasıl ki, Denizköşkler’de sosyal tesisler yapabiliyorsa, nasıl ki AK Partili ilçe belediyelerinde hizmetleri yapabiliyorsa Avcılar’da da yapması mümkün.
Onun için bu eleştirilere katılmıyorum.

2007’de AK Parti
1. partiydi ama…

Ayrıca şunu bir kez daha ifade ede-yim. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere 3 yıldan daha az vakit var. AK Parti Avcılar’da 2007 seçimlerinde de birinci partiydi. 2011 yılında yapılan yerel seçimlerde oldukça büyük fark yedi.
2011 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP ile AK Parti arasında ki fark da öyle çok büyük bir fark değil. Aynen 2007 yılındaki genel seçimlerdeki fark gibi.
5 bin üyenin olduğu gençlik kolları kongresinde salonda Bakanı, Büyükşe-hir Belediye Başkanını, İl Başkanını, milletvekillerini, korumalarını, il genel ve belediye meclis üyelerini, genç üyeleri değil yaşlı üyeleri çıkarın, inanın salondaki sandalyeler gelen genç üyelerden (delegelerden) fazladır.
Ne olur ki bu toplantıyı lüks bir salonda yapsanız? Ne fark eder? Salonda coş-ku yok, salonda heyecan yok. 2014 yılına böyle hazırlanılmaz, seçimler böyle kazanılmaz. Genel seçimlerin heyecanı, coşkusu ile yerel seçimlerin heyecanı ve çalışma biçimi aynı olmuyor. Bizden söylemesi..
2004, 2009 hüsranı bir kez daha 2014 yılında yaşanabilir, bizden hatırlatması…

Doğru bir tane mi?

Kongre salonunda Büyükşehir Beledi-ye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ile merhabalaşıyoruz. O arada İl Başkanı Aziz Babuşçu, bize laf atıyor. “Gazetesinin adı Gerçek ama her zaman gerçekleri yazmıyorlar” diye. Dr. Topbaş da “Ne-den yazmıyorsunuz?” diyor. “Sayın İl Başkanının gerçeği ile bizim gerçeğimiz bazen aynı olmuyor” diyorum.
Topbaş, doğrunun bir tane olduğunu söylediğinde, ben doğrunun çok olduğu-nu, bir tane doğru olmadığını söylüyorum. Neyse  tartışma yeri değil diyerek vedalaşıyoruz.
Vaktimiz olsaydı Dr. Topbaş’a şunu hatırlatırdım. Dünyada tüm diktatörlüklerin, zulmün ve vahşetin yaşandığı yerlerdeki temel sorun. Doğrun tekelinin kendinde olduğunu düşünenlerden kaynaklanıyor. Halbuki yönetimlerin görevi topluma doğruyu dikte etmek değil, aksine farklı doğrular olduğuna inananlara hakemlik yapmak… Birbirlerini boğazlamalarını önlemek… Hukuk, adaleti, demokrasiyi inşa etmek…

İddialarımız devam ediyor

Bir şeyin altını bir kez daha çizelim. İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun bizimle ilgili iki ön yargısı var. Biri Metin Külünk’ün il başkanı adayı olduğunda, Külünk’e destek vermemiz. İkincisi ise Büyükçek-mece ilçe teşkilatının taşındığı yeni yer ile ilgili iddialarımız.
İl Başkanı Aziz Babuşçu’ya bir kez daha hatırlatalım. Büyükçekmece İlçe Teşkilatının taşındığı bina kaçak. İskan-sız. Büyükşehir Belediyesi’nin İSMEK kursu o binadan çıkarıldı. İki, binanın sahibinin yaptığı tüm binaların ya temel ruhsatı yok ya iskanı. Üç, AK Parti İlçe Teşkilatının taşındığı yeni yere kira ödeyip ödemediğini sorduk. Yanıt yok.
İl Başkanı Aziz Babuşçu gerçeği mi istiyor. O zaman lütfen araştırsın. Neden İlçe Başkanı Ekrem Görçeker, atandığı günden beri Büyükçekmece Belediye Meclisi’nde büyük bir mutabakat yaşanıyor?
Son söz: Başkan Babuşçu gerçeği mi istiyor. Bugüne kadar beraber çalıştığı ilçedeki diğer AK Partilileri dinlesin. Sonra da yine konuşsun. “Gerçek gerçekleri yazmıyor” diye… Eleştirileri kabul ederiz. Ancak sorduğumuz sorulara, yanıt alamadığımızda ve üç maymun oynandığında değil, doğru yanıtlar aldığımızda…
Sondan bir sonraki son söz: Yazıyoruz Ergenekon zihniyetini benimseyenler eleştiriyor. Yazıyoruz Ergenekoncular, bizleri AK Parti’nin yandaşı olarak suçladıklarında, bu sefer de AK Partililer eleştiri-yor. “Gerçekleri yazmıyorsunuz” diye.. Babuşçu bizi AK Parti’nin yayın organında çalıştırdığı adamlarla karıştırıyor. Ve parti üyeleriyle karıştırıyor. Öyle olmadığımızı bir kez daha kendisine hatırlatmak isteriz.
Haberlerimizle ve yazdıklarımızla; ne İsa’ya ne Musa’ya yaranıyoruz. Zaten amacımızda her ikisine de yaranmak değil ki… Doğru yoldayız… Durmak yok, yola devam…

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank