content 1977 Trabzon doğumluyum/evli ve bir çocuk annesiyim. yerel bir gazetede ve İnternet bir edebiyat dergisinde yazılar yazıyorum. k.t.u mezunuyum.
24 Eyl

Aynı Frekansta Çalan Bir Şarkıdır, Ruh İkizliği

Ruh ikizi olabilmek ve ruhuyla yaşabilmek bir ömürlük. Aynadaki içsel bakışlarının birleştiği noktadadır, ruhsal birleşim. Aynanın saydam yüzündeki,

kadınsal bakış ve aynansın sır bölümündeki erkil tapınış.

Ruhların birliğini; bakışlarımızda ki enerji bütünlüğünde ki, illüzyonist tavırlardan alırız. Ruh; bedeni ayakta tutan ve yaşamasını sağlayan, zahiri bir bedendir. Göremeyiz,tutamayız, dokunamayız. Oysaki göremediğimiz bu saydam varlık, bir ömür boyu bedenimize sarılarak, tango yapar zamanın her salisesinde.

“Ruhumdaki tan yeri ağarmakta

Ağır ağır senli düşlerle

Geldiğin her anı gitmeler sarmakta

Kahır üstüne kahır günlerde.” AYSUN GÜL

Hepimiz ruhumuzdaki elektriğe uygun olan iletişimi yakalamak isteriz, ona kavuşmak, onunla bir birliktelik için hayaller kurarız. Kim olduğunu bilemediğimiz, bir başka ruhun enerjisi hisseder, ama onu sadece hayal etmekle yetiniriz. Her yeni tanıdığımız ruhta bu ben miyim? bakışıyla gözlerinde ki akışın içinde kaybolmayı bekler, yanıldığımızı fark edince de hüzün içinde tükeniriz.

Kalbin telaşeye düştüğü anlarda sorgularız anlaşılabilmeyi, anlayan birilerinin birlikteliğini. Varoluşun getirdiği sancılı hükümlerle, eksi ve artı enerjinin çarpışması sonucu, ruhundaki aşkını kaybeden erkek ve dişi neronlar, ayrışmışlık içinde daimi hayata sarılırlar, artık. Yaşamın yarattığı kargaşa içinde, savrulup giderler ve gelirler karşıtlıklar içinde. İnsani enerjinin, yaratılan her varlıkla olan iletişiminde ki davranışlar, olumlu ve olumsuz hakikatlerle belirginleşir.

“Biz biriz tümleriz ayazında

Üşüdükçe ısınan, ısındıkça ayaz çarpan

Biz birlikteyiz ruhun bedene yaslanışında

Uykunun bedene saklanışında

Canın canana varışında

Biz biriz birleriz

Birlikteliğin başlangıcında ve sonunda” AYSUN GÜL

Kalu Bela’da birleşen bu iki enerjinin ayrışmasıyla oluşan tezat, eninde sonunda bir birliktelikle sonuçlanacaktır. İnsana dahil olan lahzalar da, ruh ikizinden ayıran Allah, bir gün gelip bir tevafukla bütünleştirecektir bu insanları. Benzerini bulan ruhun titreyişleri, buna onu eskiden de tanıdığı yansıtacaktır.

Etkileşimin içsel gayesini gerçekleştiren duygular, dışsal bütünleşmeyi gerçekleştirince, yarım kalan ruhlar enerji saçacaktır, etrafına. Benzemek demek gözleriyle değil, bedeninde uzuvlarıyla değil; gerçekten hislerindeki kaliteli uzuvlarla aynı olmaktır. Yani ayna olmaktır, ruhunun yanında. Kalbinin titrediği hissetmektir. Aynı şeyleri yaşamak değil, ama benzer davranışlarda bulunmaktır. Aynı çizgide olmak değil, o çizgi üzerinde adımsal farklılık yaşamamaktır. Hayatın tabii yönünü tefekkür ederken, düşüncenin girdabında aynı yerde dönmektir.

Bu ruhların karşılaşması, yoğun bir enerjinin de karşılanması demektir. Bir kadın ver erkeğin, aşık olmalarına benzemez bu iletişim. Farklı bir bütünleşmenin hayata yaklaşmasıdır bu. İki ruh zaten kendi bedenlerinde tamı yaşarlar. Bir araya geldiklerinde yaşanansa, bütün olmaktır. Orantısız bir bütünlüktür bu. İki enerjinin birleştiği noktada karşılaşan hisler, kutubi zıtlaşmaların enerjisiyle aynı noktadadırlar. Yarım yoktur, bu ikiz ruhların ellerinin buluştuğu noktada. Evrensel kanaatleri aynıdır. Özgürlükte esarette ayrışma yaşamaz onların bakış açısında. İçsel yani kadınsal yani duygusal ruhla; dışsal yani erkil yani erkeksi yani bakış ve davranışlardaki rahat yönlerin bir araya gelmesidir.

 

Bu insanları yaratan bir araya getirdiğinde, ki “bu sık olmaz” iki enerji çok yoğun bir elektrik akımıyla, birbirlerine yansırlar. Yaklaştıkça uzaklaşır, uzaklaştıkça yaklaşırlar. Hissel bir ilişki değildir bu, daha derin daha anlamlı, daha ritmik ve melodisi yazılamayan bir şarkı gibidir.

Ruh ikizi olan insanların zıt kutuplar olmadıklarını tekrarlamak istiyorum. Yani farklı bedenlerdeki birbirine benzemeyen görüntünün altında, aynı yaşam tarzıyla hayata bakan ruhlardır. Böyle ilişkilere bir anlam vermeye yada bir isim takmaya gerek yoktur. Onlar ne sevgilidir, ne de aşık, ne kardeştir, ne de arkadaş onlar ayrı bedenlerde, aynı ruhu taşıyan bir bütünlüktür, bakışlarına kadar aynı. “Evrende bu bütünlüğü anlayacak bir cihazın olduğunu sanmıyorum.” Sanılarla değil, varsayımların vardıklarıyla değil, hislerin ve çekim kuvvetindeki ekstra yoğunluğunun bir sonucudur, bu tutkulu benzeşim ve beraberlik.

“Sura üflenen tek sancılık nefes

Sır ol kalbimin etrafına

Mabedimin güneşinde sen ol

Aydınlığın karanlıktan ayrılan çehresi

Sen ol yaran gibi.” AYSUN GÜL

Tanımlamasını sadece onların yapabileceği, bir kavram ve yaşama biçimidir. Bazen hayatla barışık, bazen savaş halindeki bir kargaşadır, bazen akıllı çoğu zaman akla zarar bir deliliktir, iki bedenin yaşadıkları. Aklın sıra gölgelenen tarafındaki, karanlığının kırılma noktasıdır. Heyecanların ve durgunlukların, içtimai sebebinin bir araya getirdiği bülten açılımıdır.

“Evrenin sureti, mizanda kırıldı

Arasat divanı, seninle kuruldu

Kaybolan günlerin hırçınlığında

Ruhların ikizi, duyurulur bulundu.” AYSUN GÜL

Hayatı boyunca anlaşılamadığını düşünen biri, karşısında kendisinden aynı bir tane daha çıktığında yaşamındaki değeri ve anlamı fark eder. Endişelerindeki kırılışın huzura dönüşünü seyreder, ama birlikteliği sadece hissel manada yapabilir. Bir araya gelmelerindeki eksilerin ve artıların manasında, birbirlerini kaybetmeden yaşamayı tasarlar ve öyle adım atarlar geleceğe.

“Saçlarının bitiminde

el sürümünden dokunuş günceleri

tarihsiz ve tarifsiz sakıncaların dürtüleri

sardı gözlerini genden gerilen.

Ana rahminde  ceninsel sürtüşmelerden

sevişmelerin doğumu olmak üzere.” AYSUN GÜL

Bu iz sürümü ömürlük devam ettiği müddetçe, varlıklarındaki ehemmiyetin farkındalığını hem bilirler. Bunları yaşarken yaşadıkları yıpranışların ardındaki olgunlukla, enerjilerini tam ve dengeli tutarlar. Onlar aşkın da, sevginin de, arkadaşlığın da, dostluğun da, eş olmanın da en tutkulu ve deşarj olmuş halini yaşarlar, kıskanılacak kadar birbirlerini anlarlar, anlaşabilirler. İkiz  güçler sinerjileriyle, daima hayata pozitiflik katarlar. Birdir onlar ayrı düşünülemezler, tek türdür onlar, fıtratı birlikte tezahür ederler.

 

SELAM VE DUA İLE

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

5 Kere Cevaplanmış to “Aynı Frekansta Çalan Bir Şarkıdır, Ruh İkizliği”

  1. 1
    atila ak Says:

    İŞTE HAYAT

    Hayat bir nehir gibidir,
    Akar gider insan ömrü
    Birileri set vurmadıkça durduramazsınız
    Yağmurlarla beslenir, Güneşle kurur
    Gün gelir biter bir denizin kıyısında
    Yok olur
    Ama hayat devam eder
    Tıpkı acılarla mutluluklarla süren bir hayatın yok olup
    Geride kalanlar için devam ettiği gibi.
    Sona varmadan önce geriye bakarsınız
    Yaşanmış yaşanmamış neler var diye
    Ya üzülür ya da bir tebessüm edersiniz
    Bir nehir gibi ya çağlayanlar olmuşsunuzdur
    Ya da durgun sakin akmışsınızdır
    Hayatın içinde.

    Kim bilir ne sevdalar, ne sevgiler, ne acılar görmüşünüzdür
    Çocukluktan gençliğinize, orta yaşlılıktan ihtiyarlığınıza
    Kiminde üzülmüş kiminde sevinmişsinizdir
    Bir kır çiçeğinin hayata tutunup rüzgârlara karşı koyuşu gibi

    Hayatınızdan kayıp giden sevdiklerinizin acısını da yaşamışsınızdır
    Unutamamışsınızdır... Anıları gelir gözlerinizin önüne
    İki damla gözyaşınızın süzülmesine mani olamazsınız
    Yüreğiniz burulur ağlayamazsınız…
    Aşkı, sevgiyi, dostlukları ve doğayı yaşamışsanız
    Acılar çabuk küllenir, unutabilirsiniz

    Hayat devam eder der yürür
    Başka sevgiler, başka aşklar, başka dostluklar yaşarsınız
    Beklenen başka acılara rağmen bilemezsiniz
    Kalan ömrünüzde yaşayacaklarınızı

    Elleriniz titreyip dizlerinizde derman olmadığı zaman
    Eğer yanınızda bir sevdiğiniz var da
    Feri kaçmış gözlerindeki ışığı görebilmişseniz
    Eliniz hala bir papatya dalına uzanıyorsa
    Bilin ki hayatınızı yaşamışsınızdır.

    Bir nehir gibi akan hayatınızda
    İçinizi coşturan yağmurlar varsa
    İçinizi kurutan kızgın güneşe inat
    Ölümden korkmazsınız.

  2. 2
    Dr. Ahmet FİDAN Says:

    Sevgili Aysun;
    Eserlerin arasında 24 Eylül 2010 Miladi Dünya yılı itibarıyla şaheser diye niteleyebileceğim son derece dikkatli ve rikkatli sözcüklerle bezenmiş bir yazındı.

    Beynine sağlık. Söyleyecek tek bir kelime bile bulamıyorum. (Bir iki yerdeki imla hatası haricinde)))))

  3. 3
    Aysun gül Says:

    Ahmet hocam imla hatasız olmuyor acele olunca. Siz de biliyorsunuz, yoğunluktan yazılarıda koştura koştura yazıyorum. Ama sözleriniz için teşekkürler.
    saygılar.

  4. 4
    Aysun gül Says:

    MERHABA ATİLA ŞİİRİN İÇİN TEŞEKKÜRLER.

  5. 5
    atila ak Says:

    merhaba aysun bn teşekkür ederim



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank