content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

09 May

Ayna!

Değerli okurlarım!

Gelişme çağında olan çocuklarımızı olumsuz yönde etkileyen denetimsiz televizyon dizileri, gençler arasında şiddet vakalarını yaygınlaştırıyor.

Gençlerin, özellikle çocukların sağlığı üzerindeki etkisi düşünülmeden yayınlanan şiddet içerikli televizyon programları, gelişme çağındaki gençler üzerinde psikosomatik uyum ve davranış bozukluklarına neden olmaktadır.

Çocuklar, tıpkı bir ayna gibi bu tür programlardaki kahramanları rol ve model alarak, kendi davranış ve tutumlarına yansıtmaktadırlar.

Gelişme çağındaki çocukların, iyi-kötü, doğru-yanlış ayırt etme bilinci yeterince oluşmadığı için televizyonlarda izlediği davranışları sorgulamadan ve düşünmeden arkadaşlarına ve topluma yansıtmaktadır.

Aile içi iletişim sorunu olan ortamlarda yetişen çocuklar kontrolsüz ve denetimsiz yayınlardan direk etkilenerek izlediklerini davranış biçimi olarak ortaya koymaktadır.Cinayet ve çatışma içeren haberler; kontrollü, detaya girmeden, şiddetin yol ve yöntemi gösterilmeden verilmelidir.

Televizyonlarda yayınlanan bazı programların konunun uzmanları tarafından süzgeçten geçirilip değerlendirildikten sonra yayına verilmesi gerekmektedir.

Türkiye'de yaşanan hızlı toplumsal değişmenin aile içi gelişmeleri zayıflattığını, ailesinde sevgi ve saygıdan mahrum olan çocukların şiddet eğilimlerine yönelmesinin kaçınılmaz olduğu bir zaman diliminde; televizyon programları kötü davranışlar yerine iyi ve güzel davranışların yer aldığı sağlıklı rol ve modeller sunmalıdır.

Uyumlu ve ahlaklı kahramanlar öne çıkartılmalıdır.

Para ve reytingin çocuklarımızdan daha değerli olmadığının farkına varılmalıdır.

Televizyonların aile içerikli sabah programlarında mağdurun açık adresi verilerek aile içi problemlerin ortaya konması etik ve ailede meydana gelebilecek sıkıntılar açısından doğru değildir.

Ailelerin mahrem konuları televizyon yayınlarının konusu olmamalıdır.

Kurtlar Vadisi programının yayına başlaması ile birlikte gençler dizi kahramanlarını rol ve model alarak ilköğretim okullarında çeteleşme vakalarının artarak, gençlerin arkadaşlarından haraç toplama eğilimine girdiği ciddi bir vakıadır.

Değerli anne babalar, çocuklarınız reyting getiren ilginç yarışma programlarından çok daha önemlidir!

Lütfen bu programlara ayırdığınız vakit kadar çocuklarınızla ilgilenelim.

Çünkü biz onların onlarda bizim aynamızdır..

ATATÜRK KÖŞESİ

Bütün ümidim gençliktedir…

DÜŞÜN-TAŞIN

Çocuklarımız geleceğimizdir...

GÖNDERMELER

-Adana’da seçim heyecanının adayların açıklandığı gün sona erdiğini iddia eden Cendere üyesini merak ediyor musunuz?

-HBY’nin, ABD Adana Konsolosu John L. ESPİNOZA’nın davetine icabet etmemesinin hikmeti sebebi nedir?

-Oymacızade Bülent Efendi Hazretlerinin Ölüm sonrası şayet yaşarsam anıt türbedarlığına beni atadığından haberiniz var mı?

-Adana’nın Abdullah Ümmi Mektumu Cüneyt ARAT’ın son günlerde kendim ettim kendim buldum, gül gibi sararıp soldum türküsünü sık sık söylemesinin sırrını bilen var mı?

-İnternet Gazetecisi Hüseyin BAYRAK’ ancak peşkircisi olacağı bazı ünlü simaları, bürokrat ve teknokratları eleştirerek kentte olumsuz bir enerji meydana getirdiğini bilmeyen duymayan var mı?

-Eskimeyen Adana Şehremini Aytaç DURAK beyin 17 kere Kur’an-ı Kerim’i hatmettiğini biliyor musunuz?

-Fındık-fıstık vs kuru yemiş yiyerek kolestrolünü yükselten ilçe belediye başkanın kim olduğunu merak ediyor musunuz?

-MHP Milletvekili Adayı Mehmet Ali ARSLAN’ın seçim çalışmalarına aday adaylığı sürecinden daha fazla önem vererek gece gündüz çakıştığını bilmeyen var mı?

-Adana Mavraları adında hummalı bir kitap dosyası hazırlayan Adanalı gazetecinin kim olduğunu biliyor musunuz?

-Yazmış ve okumuş olduğu şiirleriyle gönüllere yürüyen Adanalı fenomen bir iş adamının BAĞBOZUMU adındaki bir eserle yazarlık dünyasında bende varım demeye hazırlandığından haberiniz var mı?

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank