content

14 Haz

Ayhan Nasuh Beyoğlu’ndan: Üstümüzde Geleceğin Yükleri

Ülkemizde sorumluluk noktalarında hizmet vermiş, başarılara imza atmış insanların gelecekle bağlantıları süreklilik içinde olduğu takdirde, verimlilik düzeyimizin arttığını görmemiz mümkündür. Valilerimizin, kaymakamlarımızın arasından çıkıp,gönül dünyasındaki gezintileriyle dikkat çeken, şiir, yazı ve araştırmalarıyla kamuoyunda bilinen, alkışlanan isim ve imzalar vardır.

untitledAyhan Nasuhbeyoğlu, Ardahan, Sinop, Giresun Tokat ve Hakkari  illerimizde Valilik yapan, kültürel çalışmaların yaygınlaşıp, kökleşmesi için katkıda bulunanlardan biri, önde geleni olarak kabul ediliyor.

Merkezi Ankara’da bulunan, Kültür Ajans’ın 228.yayını olarak 190 sayfayla gün yüzü gören, Ayhan Nasuhbeyoğlu imzalı “Üstümüzde Geleceğin Yükleri “adlı  şiir kitabının sayfaları arasında bir gezinti yapmak istiyorum: Üç sayfalık önsöz, Hayrettin İvgin imzasını taşıyor.

Araştırmacı, folklor uzmanı, şair ve yazar Hayrettin İvgin hoca, önsözünün bir  yerinde;”Çağımızın en büyük ıstırabı, duyguların körelmesidir. Vali sayın Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun şiirlerinde duyguların hasını ve içtenliğinin dirilişini görmekteyiz.

Söylenenler, yazılanlar hakikatin bütün ufuklarını kucaklıyor. İçinizi ılık bir rahatlık, serin bir ferahlık sarıyor şiirlerini okuduğunuzda”diyor. Bu önemli bir tahlil, önemli bir değerlendirmedir.

Kitabın içindekiler bölümüne baktığımızda, Şehitler çeşmesi, Kalbinin tahtı, Yaşamayı sev  bölümleriyle karşılaşıyoruz. Ayhan Nasuhbeyoğlu, şiirlerindeki yumuşaklık, duygu zenginliği ve bütünlüğü, seçimindeki rahatlığı, hece vezni veya serbest tarzdaki şiirlerinin mısralarındaki uyumluluklarla, şiir dünyasının önemli görüntüleri arasından bizimle selamlaşıyor. Aynı zamanda elimizdeki kitabının ilk şiiri olan “Şehitler çeşmesi”altı dörtlükten meydana geliyor.

Burada Cumhuriyet pınarından kana kana bir yudumlama, ferahlama duyguları karşımıza çıkıyor. Yedi ayrı dörtlükten meydana gelen Bayrağım şiiri de milli duyguların  mısralara, sayfalara aktarılışını sağlayan bir Ayhan Nasuhbeyoğlu şiiri. Bu şiirden iki dörtlük alalım efendim:

Gönüllerde, göklerdesin,

Çirkin eller indiremez.

 Sana dokunan densizler,

 Milletimi sindiremez.

Seninle bezenmiş yurdum,

Sevgin bende sonsuz doyum.

Şehitlerimin kanısın,

Nöbetinde şanlı ordum.

Ayhan Nasuhbeyoğlu, Memleketim, Bu vatanın sahipleri uyanın, Bosna, Sanadır selamlarım Ilgar, Cumhuriyet, Üstümüzde geleceğin yükleri, Şemdinli Göktepe şehitlerine, Doğduğum köy, Kutsanmış millet, Yolculuk yorgunluğu, Yürümek seninle, Yerin kalmamış, Gönül kalesi, Kavuşmak umuduyla, Yıkılası dağlar, Yaşamak istiyorum olan biteni, Çoban, Çiçeğin öyküsü, Hayat dediğin, Dinle duy düşün, Hayat dediğin, Gülün renkleri, Yaz bitecek biliyor musun?, Her şey yeniden gibi başlıklarla ortaya koyduğu şiirleriyle, anlatım ve dile getirilişteki başarılarını, gönül penceresindeki zenginlikler içinden  bakarak, bizimle  selamlaştırıyor.

Sevgiyi ilmik ilmik işlediği şiirlerinde, mısralarında; ”Yıllar oldu hasretliği çekerim/Yalnızlıkla do kemiğim, derim/Ayrılığa bu kaçıncı seferim/Gözlerime bakan bir yar isterim ”lerle  karşımıza çıkar, gönül rahatlığı içinde mola verir, şiirlerini dinlendirmeye alır. Bizden ve kamuoyundan aldığı  alkışlar karşısında gülümser ve doğru bildiği yolda yürümeye devam eder. Tebriklerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyorum efendim.

***

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank