content

09 Eyl

Avrupa da EHEC Salgını

Ülkemizde AB ülkelerinden canlı hayvan, kesilmiş et ithalatı devam ediyor. Yakın bir zamana kadar Almanya ve Fransa’dan canlı hayvan ve et ithalatı yasak iken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu yasak kapsamını kaldırma çalışmalarını yürütüyor.

Dünya Sağlık Örgütünce Almanya, Fransa ve İngiltere’de deli dana hastalığının görüldüğü rapor edilince ülkemiz bu ülkelerden canlı hayvan ve et ithalatını yasaklamıştı. 2010 yılının Nisan ayında kasaplık hayvan, et ithalatında  yine bu ülkelere olan yasak korunmuştu. 2010 Nisan ayından bu yana Almanya ve Fransa’da deli dana hastalığı ile ilgili olumlu bir değişiklik görülmez iken ithalat kapılarının bu ülkeler için de açılmaya çalışılmasının ülkemiz insan sağlığının hiçe sayıldığını gösteriyor.

Avrupa  da Sadece Deli Dana Hastalığı mı?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO- World Healty Organization)’nün bildirdiğine göre Avrupa’da E Coli kaynaklı hastalık salgını insan ve hayvan sağlığını tehdit ediyor. Hayvanların sindirim sistemlerinde oluşan E Coli basili aynı hayvanın etine geçebildiği gibi dışkı vasıtası ile otladığı alanlar, otlaklar, meralar vasıtası ile diğer hayvanlara da bulaşabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün bildirimine göre Almanya’da 2011 mayıs ayında EHEC bakterisine bağlı olarak kanlı ishal salgınlarında artış görülüyor.

2 Mayıs tarihinden başlayarak Avrupa birliğine bağlı ülkeler arasında görülmeye başlayan salgın ile ilgili Avrupa Hastalık Kontrol Merkezi (ECDC) 15 Haziran 2011  3325 vaka (2508 HÜS ile komplike olmayan, 817 HÜS ile komplike) bildirmiştir. 15 haziran 2011 den bu güne kadar ki üç aylık dönemin sonuçlarıda bekliniyor iken 3325 vakanın 3228’inin Almanya’nın Kuzey Bölgesinde görüldüğü bildiriliyor.

EHEC salgını, bu güne kadar sıklıkla 5 yaşına kadarki bebeklerde  HÜS’  (Hemolitik Üremik Sendrom ) ‘lu görülebilinir iken Almanya’da erişkinlerdeki salgın HÜS’lü şekilde seyrettiği görülmüştür. Hemolitik Üremik Sendrom;  isimlendirilen akut böbrek yetmezliği, kanamalar ve nörolojik belirtilerin görüldüğü klinik tablodur.

2 Mayıs 2011 tarihinden 15 haziran 2011 tarihine kadar Ehec salgınından 36 kişi ölmüş durumda!

Süt ve Süt Ürünleri ithalatında Türkiye’ye ‘’ senin sütün pis ithal etmem ‘’ diyen Avrupa Birliği Ülkeleri’ne Türkiye’nin ‘’ senin etin pis’’ diyememesine akıl sır erdirilemiyor?

Elin pis etini ithal etmek zorunda değiliz!

Almanya ve Fransa’nın pis etini ithal etme hazırlıklarını sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mıza kolay gelsin diyoruz.

‘’Yerli malı kullan ‘’ genelgesini yayınlayan Sayın Başbakan’mıza da  bu ülkede yerli hayvan, yerli et ‘’ var diyoruz.

https://groups.google.com/group/cigsutureticileri

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank