content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

04 Oca

Avcılar: Bozkurt, Değirmenci ve Öztürk

İrfan Bozkurt'un sevgili oğlu Mustafa Bozkurt önceki akşam aradı. Pazartesi günü saat 09.30'da Avcılar, Büyükşehir Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek, katılmamı istedi.

mutlaka gelmeye çalışacağımı söyledim.
Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Kızılyar'a, Bozkurt'un basın toplantısı yapacağını ve çok büyük ihtimalle AK Parti İlçe Başkanlığı'na adaylığını açıklayacağını söyledim. Emin Beyaz, basın toplantısının 00.30 değil, 09.30'da olduğunu belirten bir mesaj atınca, ne demek istediğini    anlamadım. Basın toplantısında, Beyaz gazeteyi gösterince ampul yandı. Nede olsa AK Parti İlçe Başkan Vekilinin basın toplantısındaydık.

Tabi ardından Bozkurt'ta gazetemizi okuduğu için o da golü attı. “Abi, gece yarısı geçti!” 09.30'da olması gereken basın toplantısını arkadaşlarımız 00.30 diye yazmışlardı. Ayrıca ben Bozkurt'ın adaylığını açıklayacağını tahmin ederken, adaylıktan vazgeçtiğini basın toplantısında duyuyordum. Tabi kalemizde 90'dan golü yemiştik. Hemde örümcek ağlarını alan bir golü...
*****
AK Parti İlçe Başkan Vekili Mustafa Bozkurt basın toplantısında adaylığını herkesin bildiğini ama hiçbir medya mensubuna konuşmadığını belirterek, hakkında çıkan haberleri yalanlıyordu

Bozkurt neden adaylığından çekildiğini açıklarken, kendisine parti yönetiminden hiçbir telkin gelmediğini, ima yapılmadığını kendi isteğiyle adaylıktan çekildiğini ifade ediyordu.
Bozkurt, özellikle basın toplantısında, 29 Ocak'da yapılacak olan kongrede ilçe başkanlığına aday olacağını kesinleşen Avcılar'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bayram Şenocak'la ilgili 'ithal aday' deyimine karşı olduğunu üzerine özellikle vurgu yaparak belirtiyordu.

“12 Haziran seçimlerinde partinin çok önemli isimlerinin seçim bölgeleri değişti. Bu yöneticilerimiz, milletvekillerimiz gittikleri yerde 'ithal aday' mı oldular? Sonuçta bu bir parti görevi. Partim nerede görev verirse bende yaparım” diyen Mustafa Bozkurt, Şenocak'ı ilçe başkanı olarak gösteren parti büyüklerinin yanlış karar    almayacaklarını belirterek, tecrübelerine güvendiğini söyledi.
*****
Önemli olanın Avcılar'da seçim kazanmak olduğunu söyleyen Bozkurt, “Teşkilata düşen düşen sorumluluk ve görev partimizi ilçede büyütmek ve 2014'de iktidar yapmaktır. Esas olan budur. Gerisi teferruattır” diyerek, kongrede teşkilatı birlik ve beraberliğe davet ediyordu.

Kaldırım katılım payları yüksek

Basın toplantısından sonra Avcılar Belediye Meclisi'ni izlemek üzere gazeteci arkadaşlarımızla beraber, belediyeye geçtik. Meclis başlar başlamaz, AK Parti Gurup Sözcüsü Namık Öztürk, söz alarak, sözlü bir önergesi olduğunu ve kürsüden    konuşmak istediğini söyledi.

Meclis salonunda gazetecileri    kalabalık gören Meclise başkanlık yapan Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Basın da geldiğine göre mecliste yine şov vardır” diyerek, Öztürk'e kürsüden konuşmak üzere söz hakkı verdi.
Aslında son 10 yıldır Avcılar'da oturan herkesin şikayetçi olduğu kaldırım katılım payları konusunu gündeme getiren Namık Öztürk, doğru bir şey yapıyordu.

Tabi Öztürk'ün hangi konuda söz alacağını önceden bilen (Sahi Değirmenci'ye Öztürk'ün hangi konuda konuşacağını nereden biliyordu?) Değirmenci, hazırlığını ona göre yapıyordu.
Öztürk, kürseden iner inmez elindeki bir belgeyi okumaya başlıyordu. “Öztürk dava açmışsın ama kaybetmişsin.” Yani demek istiyordu ki, Öztürk konuşuyorsun, eleştiriyorsunda mahkeme bizi haklı bulmuş. Açtığın dava ret edilmiş.
****
Namık Öztürk, meclisten sonra AK Parti gurup odasında gazetecilere mahkemenin davayı ret etmediğini, usul hatasından dolayı davayı kaybettiklerini, davayı devam ettireceğini belirterek şunları söylüyordu:
Avcılar Belediyesi'ne şikayet konusuyla ilgili dilekçe verilmediği için 10. Vergi Mahkemesi tarafından dava ret edilmiştir. Halbu ki, ben dilekçe vermiş ve dosyaya koymuştum. Değirmenci ret gerekçesini okumadı.
*****
Bu konuyla ilgili söyleyeceğim şu. Diyelim ki, tüm herşey yasal kılıfına uydurulmuş olsa bile; İstanbul'un tüm ilçelerinde kaldırım katılım payı olarak, imalat payı üzerinden katkı alınırken Avcılar'da fahiş kaldırım payı alındığı gerçeğini ortadan kaldırır mı?
Ve en önemlisi kilitli parkeli kaldırımların İstanbul'un en pahalı yapılan ihaleleri olması gerçeğini ortadan kaldırır mı?
Avcılar'da imalat fiyatları da yüksektir, borçlandırmada emlak vergi matrahının en yüksek oranı yüzde 2'yi geçmemek üzerinden yapılan katılım pay oranıda yüksektir.
*****
Ve Avcılar'da yüzbinlerce insan yaşarken, onbinlerce konut varken, katılım payları son 12.5 yıldır yurttaşlardan alınırken, itiraz eden, dava açan insan sayısının olmaması, dava açan AK Parti Gurup Başkan Vekili Namık Öztürk'ün davasının usul hatasından dolayı da kaybetmesi de bizi düşündermesi gerekiyor değil mi?
Ne demiş atalarımız: Nasıl yönetilmek istersen öyle yönetilirsin.

Kılıçdaroğlu'nun sözüne ne oldu?

Denetim Komisyon üyeleri seçildikten sonra, AK Partili Meclis Üyesi Hasan Özdemir, söz alarak Değirmenci'ye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “iktidar olduğumuz belediyelerde denetim komisyonu başkanlıklarını muhalefete veririz” sözünü anımsattı. Değirmenci topu taca attı. “Siz verin biz de veririz.”
AK Parti'nin Genel Başkanı o sözü söylememişti, Kılıçdaroğlu, 'denetim komisyon başkanlıklarını sizin belediyelerde bize, bizim belediyelerde size verelim' de dememişti. Söylenen çok açıktı tabi ki CHP'li belediye başkanının verdiği yanıtta.
Kılıçdaroğlu'na anımsatacağım ise şu. Sözünüzün gereğini yerine getirin.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank