content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Kas

Atatürk’e Özlem…

Atatürk’ün fotoğraflarına bakıyordum. Türkiye Cumhuriyetini kurup, bizim birlik içinde olmamız için tüm hayatını feda eden o yüce liderin fotoğraflarına… Tuhaf bir şekilde duygulanmaya başladım, her seferinde olduğu gibi yine gözlerim dolmaya başlamıştı ve bir süre sonra gözlerimden damlalar aşağı yuvarlanır oldu.

Düşündüm birden, yaptıklarımızı ve geldiğimiz noktayı düşünmeye başladım.

Eğer Atatürk yaşasaydı dedim kendi kendime…

Acaba şu günleri görseydi ne derdi bize?

Bu milletin bağrından çıkan evlatlarının 25 yıldır birbirleriyle savaştığını görseydi ne derdi diye düşünmeye başladım.

Zorlu mücadelelerden geçmiş, imkansız denilen savaşlar vermiş ve bütün hayatını bizleri yani Türkiye halkını birleştirmek için feda etmiş ve Cumhuriyet’i kurarak bizi dünya’da gerek politik, gerek ekonomik ve gerekse sosyal anlamda saygın bir devlet konumuna taşımayı başarmış bir lider olarak acaba bu günleri görseydi bize ne derdi?

Atatürk, Türk ya da Kürt veya Çerkes Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan bu milletin birbirine düşmesini değil bir arada yaşamasını isterdi.

Böylesine muhteşem bir lidere sahip olmak ama değerini bilememek ve ne yazık ki politik, ekonomik ve siyasi anlamda onu yeterince takip edememiş olmamız üzücüdür.

Bir röportajda Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünüyor musunuz? diye sorulduğunda ‘'Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düşünürüz’' demişti ve bunun üzerine BM yasasının değiştirilip, BM tarafından üyeliğe davet edilen ilk ülke Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti olmuştur.

Ne yazık ki biz Avrupa Birliğine gerekli tavrı gösterememiş ve halen Avrupa Birliği tarafından gereksiz bir şekilde oyalanmaktayız.

Sevgili dostlar, Türkiye’de her geçen günkü gelişmeler Türk milletinin geleceği nereye doğru gidiyor sorularını gündeme getirmekle birlikte, ekonomik ve siyasi anlamdaki yapılandırmalar, kadrolaşmalar ve Türkiye’nin dış devletlerle olan ilişkilerindeki tavırları ne yazık ki yanlış politikacılarımız yüzünden Türkiye’nin olması gereken yerde olamadığını gösteriyor.

Amerika’nın en ünlü ekonomistlerinden biri olan Mr.Johns`un bile bir sözünde ‘'Türkiye ekonomiyle savaşta bir tek Atatürk'ü örnek alsın yeter’' demiştir.

Ne yazık ki Türkiye’yi yönetenler Atatürk’ü yeteri kadar tanıyamadı, anlayamadı ve izleyemedi.

Ona her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyuyor ve onu her zamankinden çok daha fazla özlüyoruz.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Atatürk’e Özlem…”

  1. 1
    Sevilay Says:

    anıl bey sizi kutlarım sizinle aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyorum bu durum benide çok üzüyor eminim atatürk şu günleri görseydi bizlere çok kızardı bu ülkede onu yeteri kadar izleyemediğimiz içn türkiyede dağdan inenleri kahraman ilan ediyoruz atatürkçülerimizi içeri atıyoruz bu ülkenin herşeyini satıyoruz yakında hiç birşeyimiz kalmayacak ozaman ne yapacağız bu ülke daha ne kadar böyle devam edecek....

  2. 2
    Meltem Says:

    Tama Atatürk'ü tanımadık yeterince doğru, ama insaf yani Atatürk bize tanıtılmadıki doğru dürüst. Bize insan üstü, beşeriyetei aşmış, bulutlar üstünde yaşayanbir yarı savaş tanrısı olarak tanıtıldı. Nasıl anlayabilrdikki??



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank