content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

09 Nis

Asrın Hukukçuları

Malumunuz, geçtiğimiz hafta içinde Cumhurbaşkanı  Gül, Anayasa Mahkeme’sine bir atama gerçekleştirdi. Medyada ki hadiseler bakılınca, cehenneme zebani yerleştirmiş gibi bir şey anladım. Neden bu kadar abartılır ki? Bir evvelki Cumhurbaşkanı, hukuki boşluktan faydalanarak(367 süreci) önüne sunulan listeden istediğini atarken, söz konusu hadise sayın Cumhurbaşkanı’na gelince neden kuyruğuna basılmış yılan rolü oynarla bilinmez. Herhalde kendi fikirleri aksine fikir tanımak istemeyenler, tehlikeyle karşı karşıya kalmak istemiyorlar. Kendi düşündüklerini hak bilip, hukukun temel ilkelerini de kendi hukuk prensipleri üzerine bina edilmesini istiyorlar. Bakın Ertosun Bey’ e…

Zannediyorum, bu ciddi hukuk boşluğunda, kendi hukuk felsefesini kuranlar, böylesine açık ve kanuna aykırı ‘balyoz’u kırdılar. Ses kayıtları ve bavullar dolusu belgeleri görmezden gelip, bu iddialara mesnetsiz diyenler, aynı kültürün evlatlarıdır.

Tabi, 7 kere doğruluğu tasdiklenmiş, imzayı görmezden gelenler, 7 çanta dolusu belgelerle önlerine çıksan, yine aynı türküyü mırıldanacaklar. Mevzubahis medyayı birde, 19 kişinin balyoz soruşturmasından sonra tahliyeler de pek umursamadılar. “Zaten çıkacaklardı, boşuna durdular” gibi tekelci medyanın tekdüze fikir çığlıkları.

Ee  bunlara karşı ne gerekir, yeni anayasa mı? Vallahi olmaz! Getirmezler. Yıllar önce aynı anayasanın bir benzeri olsa dahi, AKP çıkarıyorsa izin vermeyiz fiyorlar. Muhalefet olarak ne varsa bildiğimiz, engel için tıkarız. Millet bize muhalefet etmek için oy veriyor. İşte muhalefet! deyip işin içinden çıkıverirler. Zinhar bir işe girişmeyin, çomak sokuveririz.

Ülkenin birtakım olay örgülerini yorumlamada ve karar verme noktasında, yeni nefeslere ihtiyaç var. Dinamik, gür seslere… Sabih Kanadoğlu’ndan başlayarak rahatlıkla onların isimlerini sıralayabiliriz. Bırakınız hocam artık, köşenize yaslanın, televizyon  seyrediniz.

Gençlere de biraz şans tanıyınız. Bakın geçenlerde anayasa mahkemesine dosya götürme yarışı yaptı gençlerimiz. CHP’den hızlı olmasalar da gayet hızlılardı. Korkmayın biraz da bu gençlere şans tanıyın, CHP kadroları boş kalmaz. Bu gençlerden de kadrolarınıza adamlarınız çıkar belki.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank