content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

07 Ağu

Asıl Biz,Vekil(sizsiniz).!

Dünya Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, vatanına ve milletine bağlı aziz Türk milletiyle dünyanın en stratejik noktasında kurarak bizlere emanet ettiği Cennet Vatan Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşayan bütün insanların büyük ekseriyeti önce sözde değil, çok okuyup,çok çalışıp öğrenerek önce özde insan ve bilinçli seçmen olmalıyız ki, dün, bugün ve halen el pençe divan durduğumuz seçtiklerimiz,vekillerimiz karşısında kıymetimiz olsun..!
Bunun için öncelikle T.C.Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün“Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.”Veciz sözünü millet olarak rehber edineceğiz. Ve çok okuyacağız, çok çalışacağız. Helalinden üreterek tüketen insan, sonrada ne yaptığını nasıl yaptığını bilen seçmen olacağız ki,devletimiz adına milletimize hizmet etmek için seçtiğimiz ve bundan sonrada seçeceğimiz vekillerimiz bizleri dün,bugün ve halen olduğu gibi, bundan sonra asla hafife almasınlar...
Tabi bütün bu yaşadığımız olumsuzlukların altında külliyen cehalet yatmaktadır.Cehalet nasıl yok edilir.Okumakla,öğrenmekle ve çok çalışmakla yok edilir.
Okumadan,öğrenmeden sandık başında oy kullanan seçmenlerimizin seçtikleri gözümüzün açılmasını istemedikleri için, var güçleriyle devlet hazinesinden yaptıkları karşılıksız yardımlarla bizi ve halkımızın büyük bir ekseriyetini hazırcı yaptılar..
Hazırcıların,yattıkları yerden,başkalarının ağzına bakarak hatıra ve gönül’e dayalı şekilde verdiği oy ile bu kadar ve böyle hazırcı vekil seçilebiliyor belli ki..!
Öyleyse bundan sonrada olsa ülke Ünye ve insanlar olarak silkinip kendimize gelerek,çok çalışmak suretiyle okuyup,öğrenerek önce insan ve bilinçli seçmen olmalıyız..
Ben yada biz demiyoruz.Atalarımız okuyanla okumayan, bilenle bilmeyen hiçbir zaman bir olmaz ve olmadı diyor.Elbette okuyanla okumayan bir olmaz ve olmayacak. Bunun acı ama gerçek örneklerini çalışarak, okuyarak, öğrenerek, üreterek tüketen ülkeler ve insanların halleriyle bizim gibi sürekli birilerinin ağzına bakarak asalak yaşayan ülkelerin ve insanların hallerini içimiz acıyarak da olsa televizyonlar aracılığı ile görüyoruz..!
İnsan olduğunun farkında olarak yaşayan insanların ve ülkelerinin haliyle,bizim ve bizim gibi özde değil sözde insan ve Müslüman geçinen insanların yaşadığı ülkeleri ve insanlarının hallerine bir bakınız.Aramızda yüce dağlar kadar fark var..
Çünkü biz,bize benzeyen seçtiklerimizin yüzünden yattığımız yerden,okumadan.öğrenmeden,çalışmadan üretmeden tüketerek geçinmeye çalışıyoruz.Elin oğlu okuyup,öğrenip,seçtiğine hükmederek seçip, vekilleri gibi kendileri de gece gündüz demeden harıl-harıl çalışıp,üreterek tüketiyor..Bu yüzden ne kendilerinin nede ülkelerinin derdi ve tasası yok..
Bizlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti olarak,asıl olduğumuzdan bihaber seçtiklerimiz yüzünden yıllardır ve halen yaşamaya devam ettiğimiz dertlerden ve tasalardan bir an evvel kurtulmamız için,zararın neresinden dönülürse kardır diyen atalarımızın özdeyişinden hareketle yaşadıklarımızdan dersler çıkartarak, topyekun okumalı,öğrenmeli ve çok çalışmalıyız ki, önce insan ve bilinçli seçmen olarak seçtiklerimize sizler bizim vekilimizsiniz dememize gerek kalmasın inşallah diyor,saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Asıl Biz,Vekil(sizsiniz).!

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank