content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Oca

Aşıklar Konağı

Yozgatlı Aşıklar, Şairler, Ozanlar hafta sonu Hayri İnal Konağında bir araya geldiler. Merkez buluşmamızı çoktandır planlıyorduk, o gün nasip oldu. Birlik beraberlik çağrılarımız devam ediyor ve Sürmeli Festivaline doğru adım adım ilerliyoruz.
Yozgat’tan ses veriyoruz ama “Elhamdulillah” sesimizin yankısını  bütün yurttan alıyoruz. Ne hoş ne güzel bir tanıtım!...
Sorgun Ozanlar Derneğinin Çiğ Köfte proğrumına katılmış, buradan birlikte çalışma kararı almıştık. Bu toplantıların ilkini Yozgat Kültür Müdürlüğü salonunda yaptık, birlikte, organizeli çalışmanın yollarını konuştuk. O proğramdan sonra biraz umutsuz kaldım ama, daha sonraki proğramlar bunu umuda dönüştürdü.
Sorgun proğramının ardından Yerköy Halk Aşıklar Derneğinin konuğu olduk. Yerköy’de ofis Müdürlüğünün salonunda Arabaşı proğramında buluştuk. Yerköy proğramıda çok mükemmeldi, büyük haz aldık, Yerköy’den mutlu ayrıldık. Bu dördüncü proğramımızı (Birlik, beraberlik adına Birlikte çalışma kararı adına Hayri İnal Konağında özel dostlarımızıda çağırarak bir araya geldik.
Bugüne gelinceye kadar derneğimizin çalışmalarına destek olan Yozgatlı  esnaflarımıza teşekkür etmek üzere onlarıda davet etmiştik. Gelenler oldu, özel işleri nedeniyle gelemeyenlerde vardı.
Gelenlere de, gelemeyenlere de teşekkür ediyoruz. İsimleri o kadar çok ki, sanırım saymaya kalksak bu köşemiz almaz... Zaten biz onlara proğramlarımız sonrası teşekkür ilanı yayınlıyoruz.
Yozgat buluşmamızda gerçekten de harikaydı. Unutulmaz bir gece yaşattı  arkadaşlarımız. Duygusal ağırlıklı bir proğramdı ama ikramlarla yerini yine samimiyete ve güzel yüze bırakı verdi... Birlik beraberlik adına, kardeşçe çalışma adına düzenleyeceğimiz bu faaliyetler devam edecektir. İki önemli amacımız var; Birincisi Yozgat’ın tanıtımını yapmak ikincisi de Aşıklık, Ozanlık geleneğini yaşatarak Halk Kültürüne sahip çıkmaktır. Bizim başka bir derdimiz yok. Bugüne kadar siyasetede bulaşmadık. İkbal talemiz de olmadı, kimseyi bu konularda da rahatsız etmedik.
Ama yöneticilerimizden bir talebimiz var. Nedir o? Kültür Evi’nin açılmasını istiyoruz. Bir yer talebimiz var, rahatça çalışacağımız bir ortam yok, onu ısrarla ifade ediyoruz. Sahip çıkanlar olursa  kendilerini şükranla yad ederiz, sahip çıkılmazsı bunu her yerde anlatır, ilgisizliğin hesabını da birilerinden sorarız. Buna da hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Birilerinin enterese etmez; kuşaklarını gevşetsinler. Biz Yozgat’ın tanıtımı adına uygun adımlarla devam ediyoruz. Gölge etmesinler, onlardan ihsan beklemeyiz...
Yozgat Hayri İnal Konağı buluşmamızda Çiğ Köfte İkramı vardı. Aşık Derdiyarın elleriyle yoğrulan Çiğ köfteyi konuklara ikram ettik. Katılımcı Aşıklar, Ozanlar, şairler arasında.
Sorgun Ozanlar Derneğinden Aşık Derdiyar, Er Ozan, Aşık İsmail Özbek, Aşık İdris Gümüş, Murat Erciyas, Garip Demir, Erdoğan Bektaş; Yerköy’den Aşık Kadir Çapanoğlu, Yaşar Demir, Yüksel Nihal; Yozgat’tan, ben, Osman Yüksel, Salim Gülbahçe, Nuh Şahin, Mehmet Karaaslan, Muharrem Arslan, Ruhi Bakır, Yaşar Yiğitsoy, Yaşar Uygun, Kaplan İnan vardı.
Yozgat Hayri İnal Konağı buluşması Konuşmalarla başladı, şiirlerde devam etti, Atışmalarla renklendi, deyişlerle duygusallık kazandı ve unutulmaz bir geceye dönüştü.... Samimiyetin dostluğun, fedakarlığın, Ozanlığın, kardeşliğin ve beraberliğin dile geldiği saza döküldüğü bu güzel gece hepimizi mutlu etti.
Yozgat buluşmasına emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Emeklerine yüreklerine sağlık. Katılan arkadaşlarıma da şükranlarımı  sunuyorum, sağ, olsunlar, var olsunlar ve hep dostça kalsınlar. Uzun ince bir yolda Kültür Sanat aşkıyla yürümeye devam edeceğiz. Allah emeklerini zayii etmesin!... Güçlerine Rabbim güç katsın. Emeklerini çabalarınıda Mübarek kılsın!...
Gecenin güzel geçmesinde bizimle birlikte olan Mimar Haydar Karataş’a, YOSİAd Başkanı Mehmet Saygı’ya, Yerköylüler Derneği ( eski Başkanı) Kemal Uyar’a Din görevlileri (Eski Dernek Başkanı) Harun Yozgat’a Belediye Katı Atık Müdürü Kardeşim Bekir Sargın’a Anadolu Ajansı Yerköy Temsilcisi Hüsüseyin Erdoğan’a İleri Gazetesi’ne ve Adem Düzcan’a Murat Türkmen’e, Basından görevli arkadaşlarıma Hayri İnal Konağı çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Ayrıca Belediye Başkanı Yusuf Başer beye ve Başkan Yardımcısı  Mehmet Taşdemir beyede şükranlarımı sunuyorum.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank