content

07 Eyl

Aşevi-Camii-Cemevi

15 yıldan fazla bir süredir Alevilik konusunu çalışıyorum. Ülkenin üzerinde kafa yorması gereken önemli bir konu Alevilik.
2006 yılında bu konuda ilk kitabı yazdım.17-18 Mart 2007 de Abant Platformu ev sahipliğinde ‘’Tarihi , Kültürel , Aktüel , Folklorik ve Aktüel Boyutlarıyla Alevilik’’ konulu çalıştayda bulundum.
Toplantıyı ‘İKİ KITANIN BİRLEŞTİĞİ YERDE İKİ FARKLI KÜLTÜRÜ KONUŞMAK’ başlıklı yazımda 12 maddede değerlendirmişmiş(http://www.cemilpasli.com/sosyal/iki-kitanin-birlestigi-yerde-iki-farkli-kulturu-konusmak ) son paragrafı şöyle bağlamıştım:
‘"İttifak marifetle olur” Marifet ilimle, irfanla ,görüşme ,konuşma ve diyalogla sağlanır.İlk toplantı olmasına rağmen fevkalade mesafe alındı. Mesafe uzatılmadan toplantıların devamı sağlanmalı ve bu konudaki konsensüs yüksek sesle ifade edilmelidir.

Prof. Dr. Seyit Ali Tekalan beyin toplantının sonlarında yaptığı konuşmada altını çizdiği “bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar “ anlayışı gereği bu konuda bahara oldukça yaklaştık kanaatiyle iki kıtanın birleştiği yerden iki kültürün asırlardır birlikte yaşadığı Anadolu’ya ümitle, sevinçle döndüm.

O tarihten sonra konu hiçbir zaman gündemden düşmedi. Çalıştaylar yapıldı.Bu konuya kafa yoranların gayretleriyle ciddi mesafeler alındı.
Ama en somut, en net adım bu hafta içerisinde Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin DOĞAN tarafından kamuoyuna duyuruldu. Ankara’da Başkent’te bir arsa içerisine Aşevi-Camii ve Cemevi’nin birlikte yapılacağını,teklifin Fethullah GÜLEN Hocaefendi tarafından yapıldığını ve masraflarında Hocaefendi’nin yönlendireceği hayır sahiplerince karşılanacağını açıkladı.

Böyle güzel, harikuladeve anlamlı bir projeyi hayata geçirmede emeği olan herkese canı gönülden teşekkür ediyor, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.
Alevilik konusunu çalışanlar şunu bilirler Alevi vatandaşlarımızın problemlerini çözmeden terör meselesini de minimize edemezsiniz.
Gerçek anlamda bir huzur iklimi oluşturulmak isteniyorsa devletin 76 milyon vatandaşını kucaklayabileceği bir şekle getirilmesi gerekir.

Bunun için bireyi ön plana alan, her bir bireyin problemini önemseyen ve çözüm üreten bir sistematiğe sahip şefkatli bir devlet yapısı oluşturulmalıdır.
Bu toprakların mayası sevgi ve şefkatle yoğrulmuştur. Alnını secdeyle toprağa koyan herkes toprağa kulak verse bu manayı kulaklarıyla duyar, kalbinde hisseder.
O halde bu toprakları vatan yapan sevgi ve şefkat kahramanlarından birine kulak verelim.
Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz.
Yunus Emre

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank