content

21 Tem

Ardahan Yürüyüş Parkurları

Rize ilimiz merkezinden, gazeteci dostum Faik Bakoğlu’nun gönderdiği yayınların bir yenisi: “Ardahan Yürüyüş Parkurları” adının taşıyıcısı.

152 sayfayla Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yayınlanan kitabın hazırlayıcısı Ersin Demirel. Dr. Hüseyin Tutar, Dr. Uğur Çalışkan, Kuzey Doğa Derneği katkıda bulunmuşlar kitabın yayımında.

Fotoğraflar, Ersin Demirel ve Mukadder Yardımcıel’in objektifinden çıkmış. Grafik tasarım Ali Göçmen’e ait. İçindekiler başlığı altında verilenlerden bazılarının sıralanışını şöyle görmekteyiz:

Ardahan hakkında, Tarih, Ardahan keşif rotası, Yürüyüş parkurları, Yürüyüşçüler için gerekli önlem ve uyarılar, Bisiklet rotaları, Kültür turları, Ardahan yaban hayatı, Ardahan-Artvin kültür ve macera rotası, Ne nerede?, Ne alınır? Festival ve şenlikler, ulaşım, konaklama, önemli telefonlar, kamp alanları, bilgi ve yerel rehberlik vd.

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar imzalı bir sunuş var ilk sayfalardan ikisinde. Ardahan hakkında verilen bilgilerden bazıları için şunlar söyleniyor: Kars’a bağlı bir ilçe iken geçtiğimiz yıllarda il statüsü kazanan Ardahan’ın kuzey ve kuzeydoğuda Gürcistan ile Ermenistan, güney ve güneydoğuda Kars ile Erzurum, batıda ise Artvin ile sınırı bulunuyor.

Fotoğraflarla zenginleştirilme sağlanmış. Sayfalar renkli görünümlerle güzellik kazanmış, anlam zenginliği ortaya konulmuş. Ardahan keşif rotası günler itibariyle detaylandırılmış, anlatılmış.

Yürüyüş parkurları sırayla bilgilendirilerek veriliyor. İlk parkur, Sevimli-Kale-Doğankaya güzergâhındaki 4 km mesafeyle ilgili. Zorluk derecesi için ‘Kolay’, Azami yükseklik 1790 km, Asgari yükseklik 1632 km deniyor, bilgileri veriliyor.

20. parkurdan söz edilirken şu bilgiler sıralanmakta kitabın 108. sayfasında: Yalnız çam kayak tesisleri-Yalnız çam yaylası-Kalecik kalesi-Yeniköy-Başdeşen-Bülbülan yaylası- Karagöl-Geçit yaylası 51 km.

Zorluk derecesi: Zor, Azami yükseklik: 2680 m, Asgari yükseklik: 1932 m. Yeniköy ve Bağdeşen’de köy evinde, Bülbülan Yaylası’nda ise Otelde konaklama olanağı var.

Ardağan Yürüyüş Parkurları adlı kitap, konuyla ilgilenenler için bir rehber niteliği taşıyor. Tebriklerimi sunuyorum.

GÜNÜN HABERİ:

KÖY-KOOP BURDUR BİRLİĞİ SÜT FABRİKASI AÇILDI;

            Burdur İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliğinin, Burdur Merkez Akyaka Köyündeki, Süt Fabrikası, 24 Mayıs 2014 tarihinde açıldı. Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun hibe desteğiyle kurulan fabrikanın inşaatı ve ekipmanları ile 5 milyon TL’nin üzerinde mal olduğu bildirildi.

            Burdur Süt Birliği Fabrikasının 14 bin 400 m2 açık alanı, bin 890 m2 kapalı alanında günde 12 bin ton süt işlenecek. İşlenen sütler KÖY-KOOP Burdur Süt Birliği markasıyla ambalajlanıp, önce Burdur’da, daha sonra, üretim kapasitesi artırılarak, bölgede ve ülkemizde satışa sunulacak. Fabrikada, Kaymaklı yoğurt, Süzme yoğurt, Beyaz peynir, Kaşar peyniri, Ayran ve Tereyağı üretimi yapılacak.

            ***

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank