content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Oca

Ankara’da Gezilecek-Görülecek Yerler

Ankara Kalesi; Galatlar zamanından kalmadır, yapılış tarihi bilinmemektedir. Hatip Çayından 110 m. yüksekliktedir, 4 ayrı kaleden meydana gelmiştir. Dış kalenin 20’den fazla kulesi vardır, iç kalenin surları 15-15 m. arasında değişmektedir.

Gavur Kalesi; Ankara’nın 60 Km. Güneybatısında Bulunmaktadır, Haymana Yolu Yakınlarındadır. Hitit Devrinden Kalmadır, Yoldan Kaleyi Görmek Mümkündür.

Kalecik Kalesi; Ankara’nın 70 Km. Kuzey Doğusunda Yer Almaktadır, Kalecik İlçesi Sınırları İçindedir Ve İlçenin En Yüksek Tepesindedir. Roma Devrinden Kalmadır, Kalenin Olduğu Yere Kadar Gidilebilir.

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı; Ankara’nın Kızılcahamam İlçe Sınırları İçindedir, 1050 Hektar Genişliğindedir. 1 Nisan İle 30 Ekim Tarihleri Arasında Görülebilir, Piknik, Kampçılık Ve Yürüyüş İçin İdealdir. Konaklama Ve Yiyecek İhtiyaçları Milli Park İçerisinde Bulunan Otel-Gazino Ve Büfelerden Temin Edilebilir, Milli Park İçinde Karaçam-Sarıçam-Meşe-Kavak Ağacı Vardır.

Atatürk’ün Evi; Kurtuluş Savaşı Sırasında Atatürk’ün Kaldığı Evdir, Müze Haline Getirilmiştir. Çankaya Semtindedir, Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün Bahçesi İçerisindedir. Atatürk’ün Kullandığı Eşyalar Muhafaza Edilmiştir, Bu Eşyalar Müzede Teşhir Edilmektedir.

Atatürk Müzesi; Anıtkabir Yanındadır, Müzede Atatürk’e Ait Eşya, Silah, Fotoğraf, Kitapların Sergilendiği Küçük Bir Salon Vardır. Müzede İş Bankası’nın 10.Kuruluş Yıldönümü Münasebeti İle Atatürk’e Hediye Edilen Altın-Gümüş-Pırlanta Yapısı Saat Dikkati Çeker, Altın Kabartma Bir Levha Halindeki Yeni Türk Alfabesi İle Altından Yapılmış Ve Pırlantalarla Süslenmiş Nutuk Ziyaretçilerin Hayran Kaldığı Eserlerdir. İran Şahı Rıza Pehlevi’nin Atatürk’e Hediye Ettiği Altın-Pırlanta Süslü Kılıçta Göz Alıcıdır, Atatürk’ü Çeşitli Yönleri İle İncelemek İsteyenler İçin Bu Müze Önemli Bir Kaynaktır.

Hitit Arkeoloji Müzesi;Ankara Kalesi’nin Güney Yamacındadır, Xv.Asırda Bedesten Olarak Yapılmıştır. İçinde Hitit, Prehistorik Devir, Urartu, Friğ, Gordion Kalıntıları İle 35.000 Adet Çivi Yazı Tablet Sergilenmektedir, Devrinin En Büyük Mimari Eserleri Arasındadır. Bir Yangında Harap Olmuşsa Da Son Zamanlarda Restore Edilmiştir.

Etnoğrafya Müzesi; Ulus’tan Yenişehir’e Giderken Talatpaşa Caddesi Üzerinde, Opera Karşısındaki Tepe Üzerindedir. Atatürk Tarafından Kurulmuştur, Önünde Atatürk’ün At Üzerinde Bir Heykeli Vardır. Bu Heykel 1927’de İtalyan Heykeltraş Cornalia Tarafından Yapılmıştır, Etnoğrafya Müzesi İçinde Türk Tarihi-Folkloru Yönünden Zengin Kaynaklar Bulunmaktadır.

Tbmm Müzesi; Ulus Meydanında İstasyona Giden Caddenin Köşesindedir, 1920-1923 Yılları Arasındaki Hatıraları Yansıtan Eserlerle Doludur.

Gençlik Parkı; Ulus’tadır, Ddy Merkez Terminali Karşısındadır. Gezi Ve Eğlence Yeridir, İçinde Sandalla Gezmeye Müsait Suni Bir Göl Vardır. Aile Çay Bahçeleri, Lokantalar, Gazinolar, Lunapark, Büfe Vb.Gibi Yerler Park İçinde Mevcuttur.

Gölbaşı Plaj Ve Gazinosu; Ankara-Konya Yolu Üzerinde, Ankara’ya 25 Km. Uzaklıktadır. Mohan Gölü Kenarında Kurulmuştur, Burada Su Sporları İstasyonu Vardır.

Gazi Orman Çiftliği; Halk Arasında Çiftlik Olarak Bilinir, Atatürk Tarafından Meydana Getirilmiştir. Ankara’nın 5.5 Km. Batısında Yer Alır, İçinde Hayvanat Bahçesi-Park-Gazine Ve Lokantalar Bulunmaktadır.

Dikmen (Çaldağı);Ankara’ya 12 Km.Uzaklıkta Bulunmaktadır, 1 Kayak Evi Vardır. Dağ Sporları İçin Elverişlidir, Kış Aylarında İlgi Görmektedir.

Çamkoru;Ankara’ya 110 Km.Uzaklıktadır, Ankara-İstanbul Karayolunun Biraz İçerisinde Kalmaktadır. Dağlık Ve Ormanlıktır, Yazın Gezi Ve Piknik Yeri Olarak Kullanılmaktadır. Kışın İse İdeal ’Kış Sporları Tatil Ve Eğlence Merkezi’ Hüviyetindedir, Yakınında Kızılcahamam Kaplıcaları Bulunmaktadır. Yeşil Ormanları İle Nefis Bir Tatil Yöresidir, Spor Kulüplerinin Kamp Yeri Olarak Kullandığı Bir Yerdir.

Söğütözü;Atatürk Orman Çiftliği Üzerindedir, Burada Atatürk’ün Annesine Ait Bir Ev Vardır Ve Müze Haline Getirilmiştir. Piknik Yeridir..

Ayaş Beli;Ankara’dan 40 Km.Uzaklıktadır, Kış Sporları İçin İdeal Bir Yer Olmasına Karşılık Tesisleri Yoktur.

Hüseyin Gazi;Ankara’ya 12 Km.Uzaklıktadır, Üregil İle Arapköpri Arasındadır. Dağ Sporları İçin İdeal Bir Yerdir..

Karakaya Kaplıcası;Ankara’ya 60 Km.Uzaklıkta Ayaş İlçesi Sınırları İçindedir, Selçuklulardan Kalmadır. Banyosu Romatizma, Nevralji, Yarım Felç, Mafsal Tutukluklarına İyi Gelmektedir.

Haymana Kaplıcası;Ankara’ya 73 Km.Uzaklıktadır, Haymana İlçesi’ndedir. Kaplıca Yanında Otel Vardır, Banyosu Romatizma, Nevralji, Kırık, Çıkık, Mafsal Yapışıklığı, Çocuk Felci, Kadın Hastalıklarına İyi Gelmektedir. İçilmesi Halinde İdrar Hastalıklarınada Faydalıdır, Sürekli Vasıta Bulunmaktadır.

Ayaş Kaplıcası;Ankara’ya 80 Km.Uzaklıkta Ayaş İlçesi Ilıcaderesi Mevkiindedir, Kaplıca Civarında Otel Bulunmaktadır. Banyosu Romatizma, Nevralji, Kadın Hastalıkları, Kırık, Çıkık, Mafsal Yapışıklığına İyi Gelmektedir. İçilmesi Halinde Kabızlık, Safra Kesesi Taşları İltihapları, Kum Dökümü, İdrar Yolları İçin Yararlıdır.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank