content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 Eki

Anayasa mı? İş Aş ve Huzur mu?

Gündemi ve özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarını , Anayasa konusu işgal etmeye başlamış durumdadır. Ve bu Yeni Anayasa konusu da abartılmaktadır. Yönetenler ve yönetilenler olarak , öncelikleri iyi tayin etmemiz gerekmektedir. Zamanın ve mesainin israf edilmemesi icap etmektedir. Şahsi inancım ; iş ,aş ve huzur konularının çok daha öncelikli olduğudur. Çizilen pembe tablolara , hormonlu rakamlara rağmen ; Türkiye’de ekonomik sıkıntılar , işsizlik , çarpık gelir dağılımı dışa bağımlılık , maksimum seviyededir. Hele terör konusu Ülkesini seven , dış mihrakların uşağı olmayan , herkesi fevkalade huzursuz etmektedir.

Ne yazık ki AKP iktidarı , bu konuda çok başarısızdır.Ciddi bir plana ve stratejiye sahip değildir.Güneydoğu’da devlet hakimiyetini sağlayamamıştır. Her gün şehitler verilmekte , insanlarımız kaçırılmakta , meydan eşkıya’nın hakimiyetine terk edilmektedir. 1- Yeni Anayasa yapılınca , terör duracak mıdır? İsrail / ABD / AB başta olmak üzere, dış düşmanların taşeronu terör örgütü , melanetlerine son verecek midir? Bu ermeni örgütü , Ülkemizi bölme planından vazgeçecek midir? İmralı da itina ile beslenen katil başı , ihanetlerine son verecek midir? Kesinlikle Hayır … 2- Yeni Anayasa ile “İDAM” cezasını geri getirebilecek misiniz? Teröre , orman yakanlara, darbeye teşebbüs edenlere , sapıklara, manyak katillere, vatan hainlerine vb.. suçlara bu cezayı uygulayacak mısınız? Yoksa bizi asla içine almayacak , zaten batmakta olan AB nin talimatlarına mı uyacaksınız? 3- Demokrasi için , anayasa yapmak yetmez. İstisnasız herkesin bu kültürü benimsemesi , içine sindirmesi , Halka saygı göstermeyi öğrenmesi şarttır.

Bu günkü ortamda ; Türkiye’de demokrasinin ve hukuk düzeninin varlığından söz etmek mümkün müdür? Parti genel başkanları , mevcut saltanatlarından vazgeçecekler midir? Milletvekili listeleri , talimatla hazırlanmayacak ; çift turlu , dar bölgeli , seçim sistemi getirilecek midir? 4- Yeni Anayasa yapıldı diye ; Yüksek yargı , Silahlı Kuvvetler, Üniversiteler,Kartel medyası, ile holding patronları vb. kesim ; İmtiyazlı pozisyonlarından feragat edebilecekler midir? 5- Türkiye’de ; rüşvet / kayırma / torpil /israf/ ihale yolsuzlukları/aşırı istihdam vs. düzeni bitecek midir? İktidarı her eline geçiren kamu kaynaklarını , yandaşlarına peşkeş çekmekten vazgeçecek midir? 6-Türkiye , İsrail ve ABD nin güdümünden kurtulacak , bağımsız politikalar uygulayabilir hale gelebilecek midir? 7- Şeffaf , titizce denetlemelerin yapıldığı ; yolsuzlukların önlendiği bir düzen kurulabilecek midir? 8-Kalitesiz ve başarısız eğitim düzenine , kalite getirilebilecek midir? 9-Başta , uyuşturucu / silah /akaryakıt olmak üzere , muazzam rakamlara ulaşmış kaçakçılıkların önüne geçilecek midir? 10-Adil bir vergi düzeni sağlanabilecek midir? Sağlıklı ekonomi politikaları uygulanabilecek midir? Görevler , yandaşlara değil de , ehline verilecek midir? Muazzam rakamlara ulaşan ödemeler dengesi açığı , kapatılabilecek midir? Tarım , hayvancılık, madencilik,sağlık, vb. politikalarda ; Milli çıkarlarımız ön plana alınabilecek midir? Velhasıl , çarpıklıklar yazmakla bitmez ve bunları Anayasa ile önlemek mümkün değildir.

Yozlaşan , dejenere olan, üretmeden tüketen, Devleti soymayı hak gören zihniyetin yıkılmasını icap ettirir. Dürüst , ehliyetli ve çalışkan kişilerin hakim olmasını gerektirir. Uygulayıcılar iyi ise , en kötü kanunlar bile halkın lehine kullanılabilir. Uygulayıcılar kötü ise ; en ideal kanunların ve Anayasa’nın hiçbir yararı olmaz. Üç kağıtçılar , arabasını dağdan aşırır , garibanlar da düz yolda şaşırır. Lütfen dikkatler başka tarafa yönlendirilmesin. Huzur , Aş ve işin önceliği ihmal edilmesin…

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank