content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Oca

Anadolu Otizm Vakfı

Cenab-Hak; hepimize ve özellikle de evlat ve torunlarımıza, sağlık ve afiyet versin. Her türlü hastalıktan, muhafaza buyursun. Gerçekten, en büyük mutluluk ve huzur kaynağı sağlıktır. Ne yazık ki, ülkemizdeki engelli sayısı, her geçen gün artmaktadır. (Bu sayının, nüfusun %10’una ulaştığını öğrendiğimde, şok geçirmiş, günlerce uyuyamamıştım)

Bu da, konuya daha fazla önem vermemizi zaruri kılmaktadır. Takdir etmek gerekir ki, AKP iktidarı, bu konuda ciddi adımlar atmıştır. Gerek evde, gerekse ilgili eğitim kurumlarında tedavi için, önemli sayılacak yardımlar yapılmaktadır. (Ne yazık ki, bunu istismar eden, haramzade/karaktersiz/soysuz sayısı da az değildir.) Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız/Milli Eğitim/vakıflar/sosyal hizmetler müdürlerimiz, vb. konu ile ilgili olarak, her türlü gayreti göstermektedirler. Rabbim (CC) hepsinden razı olsun.

Otizm de, analara, babalara ve yakınlara çok büyük üzüntü veren; çok sabır gerektiren; özel eğitimi icap ettiren, bir konudur. Ne yazık ki, (ağır metal zehirlenmelerine, GDO vs. gerekçelerle genetiği bozulmuş gıdalara, vb. binaen) otizmde, çok ciddi bir artış gözlemlenmektedir. Her 150 doğumdan biri otistik olmaktadır. Konu ile ilgili, eğitim ve tedavi birimlerinin sayısı, ne yazık ki yeterli değildir. (valilerin, Milli Eğitim ve Sosyal Hizmetler müdürlerinin, özel gayretlerine rağmen.) Özellikle, konu ile ilgili, sivil toplum kuruluşu (vakıf vb. ) sayısı da çok azdır: - Şu an, en önde gelen kuruluş, (İstanbul’da hizmet veren) TOHUM Vakfı’dır.

Sabancı/Koç/Narin/Özyeğin vb. zengin ailelerin desteğine sahiptir. (Özellikle hanımlar aktiftir.) Çok iyi bir eğitici kadrosu yetiştirmişlerdir. (ABD’de özel olarak, eğitimci yetişmesini sağlamışlardır. Bu konuda eğitim veren, Eskişehir Anadolu Üniversitesi mezunlarının önünü açmışlardır.) -İkinci olarak, Ankara’daki hizmetleri zikredebiliriz. Bazı konularda farklı yorum yapsak da, Sn. Melih Gökçek ve hanımı, bu sosyal hizmetlerde, örnek icraatları gerçekleştirmektedirler.

Otizme verdikleri, inanılmaz boyutlardaki destek de, bunun en önde gelen örneklerinden biridir. -İzmir’de, (bazı özel eğitim kurumları varsa da) en önde gelen örnek; Sabahat Akşiray Eğitim Merkezi’dir. (Menemen-Emiralem’de) Başkanlık dönemimde, elimden gelen her türlü desteği verdiğim bu kuruma Valilik/Büyükşehir ve Menemen Belediyeleri/Sosyal Hizmetler ve Milli Eğitim müdürleri, sahip çıkmaktadır. Hayırseverler de destek olmaktadır. (Şükranla belirtmem gerekir ki, 2-3 yıl önce, bazı önemli ve acil ihtiyaçları, Sn. Başbakan’a iletmiştim. İnanılmaz bir hızla ve talep edilenin çok daha fazlası ile, destek gelmişti.) Elbette, ihtiyaçlar azalmamakta, artmaktadır.

Zira, bu kurumda mezuniyet yoktur. Hayat boyu devam etmektedir. Ailelerin, çok büyük bölümü de, çok fakirdir. En acı yanı da, çok sayıda sorumsuz/vicdansız baba, çocuklarını ve karılarını terk etmiştir. Tüm yük, zavallı analara kalmıştır. (Belediyeler, bunlara da yemek sağlamaktadır. ) Müdürün ilgisi, başarısı, hassasiyeti, takdire şayandır. -İşte, bu şartlar içinde; “Anadolu Otizm Vakfı’nı” kurmaya karar verdik. Kendisine minnettarız, Sayın İzmir Valimiz, büyük bir yakınlık gösterdi ve destek verdi. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, (hiç düşünmeden) mütevelli heyet üyesi olmayı kabul etti. İlgili vali muavinlerimiz, Milli Eğitim/Vakıflar/Sosyal Hizmetler müdürlerimiz, hemen kolları sıvayıp, çalışmaya başladılar.

Değerli kardeşim Şebnem Bursalı, Hüseyin Aslan, Işılay Saygın, Cem Bakioğlu vb. gönül dostlarımız, hemen yanımızda yer aldılar. Velhasıl, herkesten tam bir yakınlık ve destek gördük, moral bulduk. İnşallah; TOHUM Vakfı’nın vaad ettiği, eğitici desteği ve Ankara’nın tecrübe aktarımları ile, örnek bir eğitim merkezi kurmayı planlıyoruz. Sayın Başbakanın, Sn. Binali Yıldırım’ın, Sn. Ertuğrul Günay’ın ve Sn. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlarının da desteğini alacağımızdan eminiz. İzmir Üniversitesi, açacağı Eğitim Fakültesinde, otizm ile ilgili eleman için, bir bölüm açacağını vaad etti. Hep söylüyorum: Niyet hayır, akibet hayır. Siz iyi niyetle bir işe başlarsanız, Rabbim her şeyin tıkır tıkır gitmesini lütfeder. Sizin sıkıntıya girmenize izin vermez. İnanıyorum ki, konuya ilgi duyacak İzmirliler ve değerli okurlarımız, bu hizmete de sahip çıkacaklar, destek vereceklerdir…

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank