content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Ara

Alıştıra Alıştıra Çözün; Oldu Canım!

Bir belediye başkanı son derece doğal olarak kameraların merceklerine baka baka, "yaptığımız iş hukuksal bir işlemdir, sorun yok" anlamına gelen demeç veriyor. Sanki bu ülkede hiç Anayasa metnini okuyan insan yok.

Ne gariptir ki, bu kişi Türkiye Cumhuriyeti devletinin Diyarbakır İlinin Büyükşehir Belediye Başkanı. Yani Devlet tüzel kişiliği çatısı altında Belediye kurumunun başında ve hala bu görevine devam etmekte. Ne gariptir ki, devletin savcıları var, devletin İçişleri Bakanlığına bağlı müfettişleri var, yargı kurumu var ama bunların hiç birisi Anayasal suç işleyen bir belediye başkanının icraatına karış hukuksal sonuç doğurucu bir işlem yapmıyor. Ne gariptir ki, Kültür Bakanımız bu uygulamayı eleştirirken okşaya okşaya, gülümseye gülümseye eleştiriyor.

Dün en kapsamlı ve en güçlü bağımız vardı. Adına "din" deniliyordu bu gün onlarca kamplara ve mezheplere bölerek, "şeriat" yaftası ile öcü gösterilerek halk dinden uzaklaştırıldı.

Dün herkesin üzerinde uzlaştığı, saygı duyduğu "Atatürk" vardı, bu gün her fırsatta yıpratılmaya çalışıldı, ortak değer olduğu bile neredeyse tartışılmaya başlandı.

Dün herkesin haykırarak söylediği adına "Cumhuriyet" denilen bir rejimimiz vardı, bu gün post modern söylemlerle insanların rejime olan bağlılığı sarsılmaya başlandı.

Dün, herkesin ayakta dinlediği, dinlerken ve söylerken gözyaşlarını tutamadığı, göğsünün kabardığı "istiklal marşı" vardı. Bu gün artık okullara girişte bile okunması zorunluluk halinden çıkarıldı.

Dün, herkesin uğruna gözünü kırpmadan ölebileceği "AY YILDIZLI TÜRK BAYRAĞIMIZ" vardı, bu gün yurdumuzun malum bir bölgesinde neredeyse kullanılmamaya başlandı.

Dün herkesin zerre kadar yüksünmediği, zevkle konuştuğu, konuşmaya çalıştığı "Türkçe" miz vardı. Dup duru, anamızın ak sütü gibi. Bu gün bir yandan küreselleşmenin etkisiyle yabancı kelimelerin cenderesinden çıkmaya çalışan, bir yandan da ŞER GÜÇLERCE KULLANILAN BİR KISIM ŞER ODAKLARINCA görmezden gelinmeye başlandı.

Dün bizi bir arada tutan bu ve bundan başkaca bir sürü ortak değerlerimiz vardı. İktidarıyla, muhalefetiyle, sözde ulusalcısıyla, bölücüsüyle el birliğiyle bu değerlerimiz doğrudan veya dolaylı olarak çözülmek istenmekte. Güya açılım, güya modernite, güya demokratikleşme, güya AB uyumu vb. onlarca bahanelerle koşaradımlarla ÇÖZÜLME SÜRECİNİN İÇİNE DOĞRU ülke itiklenmek isteniyor.

Güya bu gün için sözü edilerek, örneği gösterilerek, zamanla konuşa konuşa hazmettirmeye çalışılmakta. Bizim de bunları görmediğimizi ya da akletmediğimizi zannetmekteler. Alıştıra alıştıra ortak değerlerimizi çözün, OLDU CANIM!!!

Kimse kalmasa da, ortak değerlerimizi ayakta tutmak için elimizden gelen bütün imkanlarımızı kullanacağımızı bilmenizi isteriz.

Diyarbakırda uygulanmaya çalışılan, alıştıra alıştıra benimsetilmeye çalışılan "İKİLİ DİL" uygulamasını şiddetle protesto ediyoruz. Bu uygulamayı yapanların anayasal suç işlediklerini buradan ilan ediyoruz. (Zaten uygulama yürütmenin durdurulması kararı ile durdurulmuştur. Ama ne tuhaftır ki, durum eski haline getirilmemiştir, fiili durumun devam etmesine kimse ses çıkarmamaktadır. Bu gafilliği ve kayıtsızlığı da protesto ediyoruz.

Kimse olmasa bile değerlerimizi korumak için her zaman her yerde biz olacağız. Çünkü biz bu ülkenin bu toprakların insanlarıyız.  Bu bütünün birer parçalarıyız. ŞER GÜÇLERE İNAT bilincimizi kaybetmeyeceğiz. Sonsuza dek ulusal varlığımızı sürdüreceğiz.

Esenlik ve barış dileklerimizle.

Not: 

Bu yazı, https://www.bilgiagi.net, http://www.bilgievreni.com, http://www.gazetecanik.com, http://www.kamudanhaber.com, http://www.siyasalforum.net, http://www.ahmetfidan.com ile, Gazete Canik vb. kağıt bası gazetelerde yayınlanmaktadır. Yazarın izni olmaksızın başka hiçbir yayın organında kaynak veya dipnot göstermeksizin kısmen veya tamamen alınamaz, çoğaltılamaz

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

7 Kere Cevaplanmış to “Alıştıra Alıştıra Çözün; Oldu Canım!”

  1. 1
    Fazilet Aktas Bozdogan Says:

    Ahmet bey,
    Yazinizin her satirini icim ciz ederek okudum.

    Bu gunlere gelmemizin tek nedeni bugun ki iktidardir.

    Yediden yetmise bu millete okutup uflettiler mi bilmiyorum ama bir akp sevdasidir almis basini gidiyor.%40 herhalde bundan etkilendi.Geri kalan bir kismida ya hatir gonul,yada cikar da birlestiler.

    Diyarbakir'da Gazi koskune gittim.
    Ataturk'un Diyarbakira gittigin de konakladigi yer.
    Gazi koskunun cevresini ve ici cok guzel.Arkadaslarla oturup kahve ictik.Hersey muhtesemdi ama bir Atamizin fotografi bile yoktu:((

    Balikesir'in bir ilcesin de 10 kasim gunu Belediye Baskanli'gin dan dan bir anons vardi.
    "Bugun ikindi namazdan sonra Ataturk ve silah arkadaslari icin mevlit okunacaktir.Tum hemserilerimizin bilgisine......" :))

    -Bu ulkenin halaa ayakta duran sahipleri var,
    -Dinimizi cok iyi anlatan aydinlarimiz,yasayan halkimiz var,
    -Mezheplerimiz ayri ayri olsada saygimiz hic eksik olmadi,
    -Mustafa Kemal Ataturk yine bu ulkenin kurucusu alternatifi yok,
    -Cumhuriyet yine yonetim seklimiz,
    -Istiklal marsimiz yine soylenecek, yine bayragimiz dalgalanacaktir,
    -Ulkemizde butun dunya dillerini konusan insanlar var.Ana dilimiz turkcedir,
    -Yurdun neresinde olursa olsun insanlarimiz birbirin hala cok seviyor.
    -Bu halkin ustunden kimse prim yapmaya kalkismasin.
    -Kurtulus savasindan bu yana yedi duvelle birlikte cogu kesimin kuyruk acisi var.
    -Her sesin rengi farkli olabilir ama hainlik asla affedilemez.
    Kimse olmasa bile değerlerimizi korumak için her zaman her yerde biz olacağız. Çünkü biz bu ülkenin bu toprakların insanlarıyız. Bu bütünün birer parçalarıyız. ŞER GÜÇLERE İNAT bilincimizi kaybetmeyeceğiz. Sonsuza dek ulusal varlığımızı sürdüreceğiz.

    Vatan haini olmayan herkese saygilar ve selamlar...

  2. 2
    Hacer ATEŞ Says:

    Bu vatanı sevmeyen utansın Fazilet abla haklısın bu konuda. Ve Sayın Üstadım Ahmet Hocama sonsuz saygılarımı sunuyorum ellerinize sağlık çok güzel bir dizin oluşturmuşsunuz. Kutlarım. Saygı ve Sevgilerimle...

  3. 3
    mesut Says:

    Hocam konuya çok güzel deginmişsiniz dogrusu.bende bir dipnot olarak şunları eklmek istiyorum müsadenizle,Çok Dilli Belediyecilik kararı ile görevinden alınan ve bir sonraki seçimlerde tekrar Belediye Başkanı olarak seçilen Sur belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'tan ilginç öneri gelmişti dogrusu.Dün BDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş, "Hükümetten birşey beklemeden yerel yönetimlerimiz ile Kürtçe ile ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tabelalar asıyoruz" demişti hatırlarsak eğer.
    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 97 tane köy ve mezranın isimleri Kürtçe ve Türkçe olarak tabelaları asılırken. Diyarbakır Sur belediyesi ise birimlerinin tamamının isimlerini Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olarak tabelalarda yer aldı,vay beee
    Ey kendilerini zeki sanan uyanık görünen kişiler sizi:)siz kimsiniz ya kimlerin yaltakcısı ve yalakacılıgını yapıyorsunuz,ayrı özerk bir şeyler istemek ve bunuda medeni olmakla cagdaşlıkla bagdaştırmak çok saçma dogrusu...EGER BU ZİHNİYETTE VE DÜŞÜNCEDE OLAN BİRİLERİ VARSA TEK KELİMEYLE ŞUNU DEMEK İSİTİYORUM TİTREYİN VE KENDİNİZE GELİN!!! BİZ BU ÜLKEYİ SİZ TABELA DEGİŞTİRİN AYRIMCILIK YAPARAK ÜLKEMİZİ GANYANA GETİRESİNİZ DİYE KURTULMADI...BU ÜLKEYİ YA HUKUKSAL ANAYASAL DÜZENİNİ BENİMSEYECEKSİN YADA VALİZİNİ TOPLAYIM YOL ALACAKSIN BUNUN İLERİSİ GERİSİ YOK YANİ...(YA SEVECEKSİN YADA TERK EDECEKSİN) KALEMİNİZE SAĞLIK HOCAM SİZİN GİBİ SAĞ DUYULU ELİT KİŞİLİKLİ İNSANLARA BU ÜLKENİN İHTİYACI VAR DOGRUSU İYİKİ VARSINIZ MUHABBETLE...

  4. 4
    ahmet fidan Says:

    BÜTÜN YORUMCU DOSTALARA KATKI VE AÇILIMLARI İÇİN CANDAN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    TEKPİMİZ BÜYÜKTÜR.
    ÇÖZMEYE ÇALIŞSALAR DA ÇÖZÜLMEYECEĞİZ.
    BİZ CUMHURİYETİZ, BİZ ANADOLUYUZ. BİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİYİZ. BAYRAĞIMIZIN ALI, AYI, YILDIZIYIZ.

    Şer güçlerin oyunlarına ve SÖZDE ALIŞTIRMALARINA gelmeyeceğiz.

  5. 5
    Aysun GÜL Says:

    Muhibbî

    Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
    Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi

    Saltanat didükleri ancak cihan gavgasıdır
    Olmaya baht u saadet dünyada vahdet gibi

    Ko bu ıyş u işreti çün kim fenadur akıbet
    Yâr-ı baki ister isen olmaya tâat gibi

    Olsa kumlar sagışmca ömrüne hadd ü aded
    Gelmeye bu şîşe-i çarh içre bir saat gibi

    Ger huzur itmek dilersen ey Muhibbî fârig ol
    Olmaya vahdet cihanda kûşe-i uzlet gibi »

    (Kanunî Sultan Süleyman)



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank