content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Tem

Akp İnsanları Demokrasi ve Hukuk Adına Kandırıyor

Yeni anayasada seçim sistemi, siyasi partiler kanunu, seçim barajı, bazı siyasi partilere yapılan haksız hazine yardımı, dokunulmazlıklar yer almıyor. Bu nasıl özgürlükçü anayasa ?

Ak parti kendi anlayacağı demokrasi anlayışına göre bence barajı %20 yapsın meclisi tek başına yönetsin 550 milletvekiliğinin tamamını alsın her istediği yasayı da hiç uğraşmadan çıkarsın böylece anayasaymış, refarandummuş hiç uğraşmaya gerek yok.

İktidar önündeki tüm engelleri devlet gücünü sonuna kadar kullanarak kaldırıyor ve neredeyse tüm kurumlarda oluşturduğu kadrolaşmanın da yardımıyla büyük dönüşümü sağlamaya çalışıyor. Eğer istediği anayasa değişiklikleri de geçebilirse bir kaç yıl içinde bambaşka bir Türkiye ile karşı karşıya kalacağız.

Bunuda hep ağzından düşürmedikleri hukuk ve demokrasi adına yapıyorlar. Yoksullaştırılmış fakir halk bu kavramlardan pek birşey anlamıyor. Bu kavramları sistemlerini oturtmak için kullanıyorlar. Bu iki kavramı kendi tekellerine alarak Hukuk ve Demokrasiyi en iyi biz biliriz diyerek savunmaya geçiyorlar. Ve onları hukuksuzluk yapıyorsunuz diyen kişileri de demokrasi düşmanı olarak suçluyorlar. Çaresizlik içersinde olan yoksul bırakılmış halk bu olanları anlaması zor olduğundan bu zayıf noktayı iyi bilen hükümet oy deposu kitleleri yalnış bilgilendirerek etki altında tutuyor.

Başbakan dilinden hukuk ve demokrasiyi hiç düşürmüyor. Demokrasiden anladığı tek şey en çok oyu ben aldım istediğimi yaparım ama bakın bunlar bizim çalışmamızı engelledikleri için sizlerde böyle aç kalıyorsunuz diye halka mesaj yolluyor.Oysa başbakanın hiç bir tutumu demokrasiye uymuyor.Gerçek hukuk ve demokrasiyi talep eden ve hayata geçirilmesini isteyen bazı kesimleri de halka karşı olmakla suçluyor.Her şeyin kararını veren tek adam Başbakan Erdoğan yeni hazırladıkları Anayasanın hayata geçirilmesini engellemeye çalışanlarıda demokrasi düşmanı ilan ederek kendisine karşı kesimi suçlu ilan ediyor. Kendisine karşı gelen general,aydınlar,rektörler,öğretim görevlilerini,gazetecileri,bilim adamlarını,işadamlarını tutuklayarak veya gözaltına alarak her yaptığını da kahramanlık gibi göstererek yoksul halka nasıl bir yüreklilikle çalıştıklarını göstererek ve bu oy depolarını baskı altında tutuyorlar.

Orduya dönük bir takım operasyonları tüm orduya mal edilmiş gibi göstermek ve ordumuzun kademesini büyük bir aczin içinde gibiymiş şeklinde çaresiz durumda olduğu izleniminin verilmesi, yapılan operasyonlarda darbe yapacaklar bizi indirecekler, camileri ve halkın üzerine bomba atacaklar gibi sunulması ordunun tasfiye edildiği şeklinde sunulması da çok büyük yalnıştır. Tabi ki suç işleyen varsa o hukuk önüne çıkarılmalı. Ancak buna milletvekilleri de dahil edilmeli ve suçlu suçunun arkasına dokunulmazlık zırhı ile saklanmamalıdır. Ordumuzun bazı sırları ortaya dökülmesi, ülkemizin gizli planları milli güvenliği tehlikeye düşürecek konuların basına sızması, milli güvenlik kurumunda konuşulan, görüşülen husular ortalığa saçılmamalıdır. Bu devletin kurumları arasındaki güveni bozar. Dolayısı ile de devleti yıpratır.

Yürütme, yasama ve yargı erklerinin birbirinden ayrı çalışması çok önemlidir. Ancak bu üç erk maalesef kuvvetler ayrılığı değil de kuvvetler birliği prensibine gidecek şeklinde yeni anayasada düzenlemeye çalışılarak bunu halka, ya darbeden yanasınız ya darbelere karşısınız şeklinde propaganda malzemesi yapmak son derece tehlikelidir.

Halk şunu sorgulamalı, 12 eylül darbe anayasası bu güne kadar defalarca değişti halk hiç bu kadar keskin kutuplara ayrılmadı. Hiç sorun olmadı, bize de sormaya gerek duyup referanduma gidilmedi, neden şimdi bu kavga?

Halk olarak şunu soruyorum, Anayasayı değiştirelim mi değiştirmeyelim mi diye niye bize sormadınız? Ya da hangi maddeleri, ya da tümünü değiştirelim yeni anayasa yapalım diye bir soru sorma gereği duymadınız. Hadi bunları sorma gereği duymadınız.

Neden siz vekil olarak mecliste değiştirilecek maddeleri tek tek oyladınız da bizim önümüze paket olarak sunuyorsunuz?

Biz size zahmet olmasın diye sizin yerinize tek tek oyladık önünüze koyduk, siz evet deyiniz diyerek bizi aptal yerine koyduğunuzun farkında değilmisiniz, yoksa bu halk aptaldır önüne ne koyarsak yutarlar, yutmazlarsa hap yaparız, yine yutmazlarsa önlerine buzdolabı, çamaşır makinesi koyarız yine yuttururuz mu diyorsunuz?

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

6 Kere Cevaplanmış to “Akp İnsanları Demokrasi ve Hukuk Adına Kandırıyor”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Çok güzelbir yazı olmuş kutlarım
    Halk hapı yutmayacak sanırım
    Düzenlediğim anket devam ediyor
    Ankete katılım sayısı 3.000 oldu
    HAYIR oranı yüzde doksan

  2. 2
    Yalçın Says:

    selam.
    -akp veya dtp kimin projesi olursa olsun bu maddeler
    tam anlamıyla bir reforma işaret etmektedir.
    -anayasanın bütünüyle değiştirilmesi meselesinde ,baykalın başını çektiği çeteler takoz olmuştur.milletin hafızasında bu konuyla ilgili canlı onlarca hadise vardır.akp topyekün bir anayasa yapalım dediği zaman chp ve mhp bunu rejim konusu yapmış müzakereye bile girmemiştir.
    -askere gelince ne kadar pis koku gelmeye başladı son zamanlarda bunları açık yüreklilikle neden konuşmuyorsunuz.
    iskendurun da istihbarat zaafı,heronların düşürülmesi,ıslak imza,kafes eylem planıyla azınlık liderlerinin öldürülmesi, askerini öldürmek....
    bunları görmek ve objektif biçimde değerlendirmek gerekiyor.
    -silivri'ye gönderme yapma alışkanlığı size kimden tevarüs etti belli değil.ama mahkeme süreci devam ettiği için bu konuda biraz sabır gerekiyor .çünkü başbuğun kağıt parçası dediği nesneye askeri savcı orjinal belge diyerek 6 yıl hapis ve görevden ihraç kararı verdi.bu bile tek başına yeterli acele etmemeye örnek olarak.
    --------
    sonuçta memleketin kaymağını son iki yüzyıldır yiyen seçkinler zümresi bunu kaybetmemek için bütün unsurlarıyla dirense de bunun imkansızlığı anlaşılmış...
    ve bütün ülke insanı o sekin zümrenin bölüşmek istemediği bütün nimetlere ortak olmaya başlamıştır.
    kavganın da direnişin de sızlanmanın da asıl sebebi budur.
    çarıklılar bu kefeni yırtmıştır.
    balyoz kaldıranların tepesine inmiştir,inmeye devam edecektir.

  3. 3
    Ahmet Kandemir Says:

    Yazınızı beğenerek okudum, kutlarım
    Bazı kesimlerin görmek istediği şekilde değil objektif olması gerektiği gibi yazmışsınız tekrar kutlarım
    Saygılar

  4. 4
    Metin MİNTAZ Says:

    "bütün ülke insanı o seçkin zümrenin bölüşmek istemediği bütün nimetlere ortak olmaya başlamıştır."

    Siz de bu nimetlere ortakmısınız?
    Kaç adet geminiz var yada gemiciğiniz?
    İşçiler mi balyoz kaldırdı işçilerin tepesine bindi o balyoz? İşsizlikte dünya birinciliğine oynuyoruz.
    Esnaf mı balyoz kaldırdı da esnafın tepesine balyozu indirdiler? Kaç esnaf kepenk kapattığından, siftah yapmadan dükan kapatan kaç esnaf olduğundan haberiniz var mı?

    O nimetlere ne esnaf, ne işçi, ne memur, ne girişimci ortak olamadı ama kimlerin o nimetlere sahip olduğunu bu millet iyi biliyor.

  5. 5
    Metin MİNTAZ Says:

    Teşekkür ederim Ahmet bey
    Saygılar

  6. 6
    yorumcu Says:

    akp ve başbakan ı gözlerinden öpüyoruz.
    kendilerini yaratan 12 eylülde kendisini ve tüm yandaşlarını gözlerinden bus edeceğiz...



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank