content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

17 Eki

Akıldışı Sömürü!..

Değerli okurlarım,  “Rabbinizden size indirilene uyun. Ondan başka evliyalara uymayın.”(7/3) diyen KUR’AN emrine rağmen, etrafımızda pıtrak gibi türeyen “cemaat ve Tarikat”ların, dayanılmaz, katlanılmaz “akıldışı sömürü”leriyle karşı karşıyayız.

O halde tarikatlardaki temel prensipleri hep birlikte akıl süzgecinden geçirelim.

Tarikatların en önemli kurallarından biri müridin kendisini şeyhine ölünün kendini ölü yıkayıcısına bıraktığı gibi bırakmasıdır.“Kura-ı Kerim çatısını aklın, düşünmenin, mantığın üzerine kurmasına rağmen, tarikatlarda körü körüne itaat esastır. Bu prensibi kabul edip şeyhe tabi olan kişiye şeyhin mehdiliğinin inandırılması, şeyhin üstün insan olduğunun iknası, kişinin maddi açıdan sömürülmesi, dine yapılan ilave ve eksiltmelerin yutturulması gayet kolay olmaktadır…

Üstelik kişi aklı kenara bırakma prensibini kabul ettikten sonra “üniversite bitiren okumuş müritle; cahil, okuma yazma bilmeyen mürit aynı mertebeye gelmektedir.” Bu yüzden bizi tarikatlardaki okumuş kişilerin tavrı şaşırtmamalıdır!...

Bu tavrın neticesi ise cahil ile okumuşun, bilen ile bilmeyenin farkının kalmamasıdır.

Araştırma yerine yutturma, düşünme yerine taklit esas olunca, tarikattaki herkesin inancı, hayata bakış açısı ve dini değerlendirişi tamamen şeyhiyle aynı olmaktadır. “Tarikatların yapısını ve şeyhe bağlılığın felsefesini bilmeyenlere; okumuş, kültürlü müritlerin bile bu saçmalıklara inanmasını anla(t)mak çok zor gelmektedir.”

Tarikatlara girenlere verilen tarikat terbiyesini anlamak için bir tarikatta müride uymasının zorunlu olduğu yedi madde diye eline verilen listeyi görelim:

 

1-) Mürşidine (şeyhine) tam teslim olmak ve hiç kimseyi mürşidinden üstün bilmemek.

2-) Zeki ve idrak kabiliyeti yüksek olmak.

3-) Şeyhinin hizmetinde hareketli ve atılgan olmak.

4-) Sözünde sadık ve güvenilir olmak.

5-) Malı ve mülkünü şeyhinin hizmetine vermek.

6-) Mürşidin (şeyhin) ve tarikatın sırlarını gizli tutmak.

7-) Canını şeyhi yolunda vermeye her an hazır olmak.

ATATÜRK KÖŞESİ

Hayatta En Hakiki MÜRŞİT ilimdir…

DÜŞÜN-TAŞIN

Allah pisliği düşünmeyen akletmeyenlerin üstüne yağdırır(K Kerim)

GÖNDERMELER

-Adana AKP’nin dibe vuruş hikayesinin arka planını kaleme alacak olan Ak Partiye yakın köşe yazarını merak ediyor musunuz?

-“Başörtülü eşimle Beyaz Saraya gidiyoruz kimse rahatsız olmuyor. Burada neden rahatsız oluyorlar?” diyen Başbakanın mesaj yüklü cümlesini kimler dikkate almıyor?

-Televizyon Şovmeni Safiye Soyman’a: “Senin çocuğun çocukta, o kadının çocuğu taş mı? Diye mesaj gönderen yazar aileyi merak ediyor musunuz?  

-En büyük tarikatın, tarikatı medeniyet olduğunu bilmeyen duymayan var mı?

-“Turgut Özal’ı vurduran kişiyi biliyorum. Bu bilgi benimle mezara gidecek..”diyen Mehmet Keçeciler ne demek istiyor?

-Almanya Cumhurbaşkanının Rusya Ziyaretinde, kendisine ikram edilen salatada canlı solucan çıkması kimleri nasıl şoka soktu?

-Fethullah Gülen’in 2011 seçimlerinden sonra Türkiye’ye geleceğini duydunuz mu?

-Kadercilik inancına sığınmadan yeraltındaki madencileri mucizevi bir şekilde kurtaran ŞİLİ’nin, dünya ölçeğinde muhteşem bir duygu patlaması meydana getirdiğini bilmeyen var mı?

-TUYAP İstanbul Kitap Fuarında Salon 2, 102- C Truva Yayınları Standında Fuar Boyunca her gün kitaplarımı imzalayacağımı biliyor musunuz?  

-Gülen okullarında yetişen altın jenerasyonun devleti kuşattığı dedikoduları doğru mu?

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank