content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Haz

Akıl ve Kalp

Aklımız Allah’a ait olduğundan akılda çözümsüzlük yoktur. Yeter ki sağduyulu akıl sahipleri çok düşünüp çok düşünce üretsinler. Üretilen bol düşünce seçenekleri ile her çözümsüzlüğe sağduyulu akıl içinde mutlaka insanı ve insanlığı doğru yola götürecek olan ortak bir çözüm yolu bulunur.

Dünyada öğretmeni Allah olan tek ilahi okul vicdandır. Yeter ki insanlarımız böyle bir okuldan mezun olup vicdanları arı – duru, temiz olsun. Aklın bulup üretemediği her soruna doğru olan ortak çözüm kalpte mutlaka üretilir.

Yukarıdaki gibi akıl ve vicdana sahip kişilerin sesleri güvene, adalete, paylaşım ve birlikteliğe dayalı olacağından tek ve ortaktır.

Dolayısıyla aklı ve yüreği tek, bir ve ortak olan hiçbir akıl sahibinden hiçbir zaman ayrıcalıklı çatlak ses çıkmaz. Çözümsüzlük olmaz.

Yeter ki toplumu yöneten akıl ve vicdan sahipleri tek ve ortak seste birleşip Hak yanında bir ve diri olabilsinler.

İşte o zaman insanlar arasında kardeşlik artar. Her türlü soruna çözüm bulmak kolaylaşır. Toplum huzur bulup mutlu yaşar.

Akıl (okuyup öğrenme, öğrenip düşünce) üretim, kalp (eğitilme) eylem merkezidir.

Dolayısıyla da akıl ile kalp, düşünce ile vicdan bir arada oldu mu? İnsanın dünyada, yaşadığı hayatı kolaylaştırma yönünde doğru çözüm bulamayacağı hiç bir sorun, hiç bir çözümsüzlük yoktur.

İnsanda akılsız yürek, yüreksiz akıl hiçbir işe yaramaz. O nedenle de insan aklını çalıştırıp koşturup düşünceye sevk eden kalbi, kalbini coşturup düşünceye sevk eden aklıdır.

Toplum için doğru düşünce üreten sağ duyulu akıl ve vicdan sahiplerine selam olsun..!

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “Akıl ve Kalp”

  1. 1
    Uğur ÖZALTIN Says:

    Bugün kü makalelerimiz çok uyumlu olmuş zevkle okudum teşekkürler



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank