content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Ağu

AK Parti’nin 10 Yıllık Altın Dönemi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), bundan 10 yıl önce 14 Ağustos 2001 günü Türk siyasî hayatına dahil oldu. Kurulduktan 14 ay sonra iktidara gelen AK Parti, yaklaşık 9 yıllık iktidarı döneminde Türkiye'ye başarılarla dolu bir 'Altın Dönem' yaşattı.
Bugün artık karizmasını ve başarılarını bütün dünyanın kabul ettiği Başbakan ve AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bu en değerli altın devrine imzasını atmıştır.

AK Parti, siyasî bakımdan Türkiye'nin ve dünyanın en başarılı partisi olmuştur. Girdiği ilk genel seçimde, 3 Kasım 2002 tarihinde yüzde 34.3 oy alarak tek başına iktidara gelmiş; 22 Temmuz 2007 seçimlerinde yüzde 46.6 oyuyla âdeta patlama yapmış ve 12 Haziran 2011'de yapılan son genel seçimlerde yüzde 50 oy alıp 9 yılda güçlenerek ve yükselerek devam eden iktidarıyla bir başarı rekortmeni olmuştur.

***


AK Parti
'nin parlak siyasî başarısının sırrı, sadece geniş halk kitlelerinin gönlünü kazanmayı bilmesi değildir. Seçmenle kurduğu sevgi bağının arkasında, halkın beklentilerine uygun şekilde gerçekleştirdiği reform mahiyetindeki icraatının ve bunun neticesinde meydana gelen değişimin rolü vardır.

AK Parti'nin 10 yıllık icraatını saymaya kalksak, köşe yazısı değil kitap yazmamız gerekir. Ancak, önemli konularda gerçekleştirdiği reformları ve değişimi özetle işaret etmekle yetinelim:

1. Demokratikleşme: AK Parti, militarist, jüristokratik ve bürokratik vesayet altında bir ülke olan Türkiye'yi, gerçekten millet iradesinin hâkim olduğu 'demokratik' bir ülke haline getirmiş ve rejimini değiştirmiştir. 27 Mayıs'tan beri yarım asırdır devam eden 'Darbeler Dönemi', cesur lideri Erdoğan'ın yönetimindeki AK Parti iktidarı tarafından sona erdirilmiştir. 27 Nisan 2007 Muhtırası'na karşı koyan AK Parti İktidarı döneminde 2010 ve 2011 Yüksek Askerî Şûraları'nda taşlar yerine oturtulmuş ve militarist vesayet tasfiye edilmiştir. Bunda, AK Parti İktidarı'nın adalete bağlılığından cesaret alarak çetecilerin ve darbecilerin üzerine giden yargının da müspet tesiri olmuştur.

AK Parti Hükümeti, 12 Eylül 2010 Referandumu'nu yüzde 58'lik kabul oyuyla gerçekleştirmiş, hazırladığı Anayasa değişikliği paketiyle jüristokratik vesayeti tasfiye etmiştir. Böylece 1960'tan beri millet iradesinin karşısına dikilen siyasallaşmış yargı tesirini kaybetmiştir. Başbakan Erdoğan'ın cesareti ve dirayeti, yarım asırlık jüristokratik tahakküme son vermiştir.

 
***

2. Dış Politika
: AK Parti'nin altın döneminde, dış politikada bütün zamanların en başarılı süreci yaşanmıştır. Dokuz sene önce, kendi hâlinde bir bölge ülkesi olan Türkiye, kısa sürede dünyanın çok önemli bir siyasî aktörü ve bir 'küresel güç' hâline gelmiştir. Bu dönemde Türkiye, kendi dış politika eksenini oluşturmuş ve dünyanın en itibarlı ülkelerinden biri olmuştur.

3. Ekonomi: AK Parti'nin 9 yıllık iktidar dönemi, reformlar ve başarılarla dolu bir ekonomik patlama dönemidir. Türk lirasından altı sıfırın silinmesinden tutunuz da istikrarlı ve hızlı büyüme, düşük enflâsyon, rekor seviyede ihracat, ilk bakışta sayabildiklerimizdir. Bu altın dönemde, küresel krizden etkilenmeyen Türk ekonomisi IMF'nin de boyunduruğundan kurtulmuştur. Bu arada, çok önemli bir altyapı ve ulaşım reformunun da gerçekleştirildiğini belirtmeliyiz.

4. Sosyal Politika: Bu dönemde uygulanan sosyal politika neticesinde Türkiye, yepyeni bir anlayışla hazırlanan ve geniş halk kitlelerinin ihtiyaçlarını karşılayan bir sosyal değişim sürecini gerçekleştirmiş; gelirin gayriâdil dağılımı düzeltilmeye başlanmış, eğitim ve sağlık konusunda önemli reformlar yapılmıştır.

***

AK Parti
'nin bu on yıllık altın devri, Türkiye'nin en süratli 'değişim' ve 'dönüşüm' dönemi olmuştur.

Bu dönemde, ceberrut devlet anlayışından uzaklaşılmış, lüzumsuz lâiklik tartışmalarıyla vakit kaybedilmemiş, halka yakınlaşılmış ve 'ileri demokrasi'ye doğru yol alınmıştır.
Önümüzdeki aylarda 'Yeni Anayasa'nın da hazırlanıp yürürlüğe konulmasıyla, değişimin süreci daha da hızlanacak ve Türkiye'miz inşallah her bakımdan zirveye ulaşacaktır.

 
***
Kuruluşunun 10. yıldönümünde, başta Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan olmak üzere, bütün AK Parti yöneticilerini candan kutluyoruz.

 

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to “AK Parti’nin 10 Yıllık Altın Dönemi”

  1. 1
    Ali Rauf YÜRÜR Says:

    Sn.Güzel!
    Bende düşüncelerinizi canı gönülden kınıyor ve eleştiriyorum.
    Yazınızda bahsettiğiniz LİDER ülke'den bahsedeyim size...
    Komutanları içeride! Hükümeti orucunda/iftarında! Mehmetçiği TABUTTA!

    Alın size LİDER ÜLKE portresi Sn.Güzel!

    Şimdi bu ülke portresi içinde, güzel güzel hayatınızı devam ettirin sayın Bakanım!



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank