content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Mar

Ak Parti ve STK lar SETA Örnegi

Turkiye'de muhafazakar kesim sivil toplum kuruluslari) ozelde de dusunce kuruluslarini rahmetli Ozal'la duydu ama ulkemizde nevsu nema bulmalari Ak Parti'nin ikinci döneminde tanidi.

Eskiden STK olarak bildigimiz üc bes ulusal ölcekli dernek (kizilay, yesilay, kominizmle mucadele dernegi, milli genclik, Turk Talebe Birligi, Birlik Vakfi vs) nin yanisira bolgesel olcekli talebe yetistirme dernekleri ve Kur'an Kursu ve Camii dernekleriydi. Bugunun modern dunyasina hitap eden fikir analizleri ve ortak akil calismalari sunan dusunce kuruluslari bizde cok yeni... Cok yeni ama suphesiz cok onemli ve gerekli... Yapilan bazi yanlislari da bu acemiliklere vermek lazim.

Lakin bu hafta yapilan bir calisma vardi ki yapanlarin niyeti her ne ise, genelde Ak Parti'ye özelde ise Sayin Başbakan Recep Tayyib Erdogan'a en hafif tabirle bir komplo desek abarti olur mu? Bilmiyorum. Zira Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Atatürkle Sayin Basbakan'i kiyaslamak, her seyden önce bugunku cari kanunlar acisindan suc.

Ama daha da önemlisi aslinda Tayyib Erdogan'i övgü gibi görülen bu calisma tam bir komplo kokuyor. Kimse kusura bakmasin ben sorulan soruyu ve sonucu tartismiyorum. SETA nin genclere rol model olarak sorduklari sorunun sonucu gercektede boyle cikmis olabilir.

Yani gencler kendileri icin Tayyib Erdogan'i Ataturk'ten daha fazla tercihte etmis olabilirler ama bu neyin yarisi Allah askina? Yasayanlar ölenlerle yaristirilmaz bu iki taraf icinde haksizlik degil mi? Ustelik boyle bir sosyal analizde mesela Sayin Abdullah Gul neden hic yok? Yada Cumhurbaskani Sayin Bahceli kadar rol model olamiyor mu? Bu sonucun ortaya cikmasinda Ankara Kulislerinde konusulan SETA nin siyaset muhendisligi misyonu ustlendigi iddiasi dogru olabilir mi? Ve diger bir soru hatta en onemli soru böyle bir calismanin ortaya cikarilan sonuclarina öncesinden vakif olan Sayin Bakan Suat Kılıc katilirken kabinenin yukselen degeri bir bakan olarak bir risk almis olmuyor mu?

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank