content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 May

Ağlarsa Anam Ağlar Gerisi Yalan Ağlar

Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

Bütün annelerin  Anneler Gününü kutluyor,selam,sevgi ve saygılarımı sunuyorum..

Nasıl da güzel bir söz söylemişler: AĞLARSA ANAM AĞLAR GERİSİ YALAN AĞLAR diye. Çok doğru anadan başka yar var mıdır şu dünyada. Elinize diken batsa ananın yüreği sızlar, ateşlenseniz, hastalansanız ananız bekler sabaha kadar başınızı. En büyük sırdaş anadır..Kim tutar ki onun yerini. Ne eş nede çocuklar hiç kimsenin yüreği ana gibi sızlamaz.

Eş ve çocukların tek amacı onlara iyi hizmet ve paradır, gerisi hikâye. Anne hastalansa bir süre başını beklerler ama kısa süre sonra offf  derler. Oysa anası bir başka bakar kuzusuna. Ne uyku bilir ne de yorulmak. Dokuz ay karnında yavrusunu taşır, doğurur, ılgıt ılgıt emzirir, koklar, sever, büyütür.  Zaten annenin gözünde evladı hiç büyümez ki. Büyüse de, evlense de, torun tosun sahibi olsa da ne evlat büyür ananın gözünde, nede o evlat kaç yaşında olursa olsun büyüdüğünü hissetmez ve her yaşta ananın kokusunu ister ve ananın dizinde bir çocuk edası ile yatıp, onun sıcaklığı ile uyumak ister. Kim verir anne sevgisinin tadını. Kim anlar sizi anneden başka. Şimdi  “ Seni Seviyorum”  demek moda oldu. Lafla sevgi olmaz ki. Sevgi fedakârlık ister, sevgi sevinci ve üzüntüyü paylaşmak ister, sevgi dayanışma ister. Anneyi en çok ne yıkar biliyor musunuz? Annenin emeklerini inkâr edip bir söz ile kalp kırması. Anne evladı için saçını süpürge eder ama evlat bir yerlere gelince unutur her şeyi.

Anne baba duası alana ne mutlu. Anne ve babanızı hoş tutup onların dualarını almayı başarabiliyorsanız işte o zaman asla sırtınız yere gelmez. İşte o zaman Allah sizin en zor anınızda bile her zaman yanınızda olur. Biliyorum herkes bunun bilincinde ama yinede hatırlatmak istedim. Sakın ha ana ve baba bedduası almayın. Aradan yıllar geçse de bu beddua mutlaka tutar. Yarın bir gün ananızı babanızı kaybettiğinizde  “ Allaha şükür onun duasını aldım “ diyebiliyorsanız ne mutlu size. Hayatımız boyunca büyüklerimizin duasını almalıyız. Ananızı, babanızı, yaşlılarımızı hoş tutunuz kazanan siz olursunuz. Ne olursunuz onları ihmal etmeyiniz. Onlar çınar ağacımız, gölgelerinden ayrılmayıp dualarını alınız.

Annem ve babam şu an sağ olsalardı keşke. Nur içinde yatsınlar. Anneler gününde benimde annem olsaydı da gidip kana kana öpseydim. Koklasaydım o mis gibi teninin kokusunu. Keşke anam sağ iken daha çok yanında olsaydım. Yatsaydım dizlerinin dibinde,  derdimi anlatsaydım, dinleseydi beni şefkatle. Benimde bir annem olsaydı da Anneler Gününü kutlasaydım. Oysa Annem sağ iken onu bu kadar çok özlemezdim sanki. Şu yalan dünyanın ne işi bitiyor nede sıkıntısı. Kendimizi kaptırmışız olmaz olası değirmenin çarkına, çevremizi unuttuk. Oysa sadece kapısını çalıp bir yudum sevgimizi, bir lokmacık güler yüzümüzü, şefkatimizi bekleyen büyüklerimizi unuttuk. Sonra da kaybettiğimizde keşke diyoruz. Ne oldu bizlere neden sadece iş ve evden başka dünyamız kalmadı. Komşu taşınıyor “Hoş geldiniz” yok,  cenazeniz oluyor “Başınız sağ olsun”  yok. Apartmanda oturanlar, akrabalar birbirini tanımıyor. Hani derler ya” Gelin görmedik ev olurmuş ta, ölüm görmedik ev olmazmış” Her an kimin ne olacağı belli değil. Oysa dostluğu önemseyip, iyi ve kötü günleri paylaşıp, anne, babaların duası alınsa, onlar hoş tutulsa. Birisi size “ALLAH RAZI OLSUN” diyorsa bundan daha güzel ödül var mıdır?

Bazen ana ve yavrusu ile koklaşan hayvanları gördüğümde çok duygulanırım. Kuşlar, karıncalar, bütün hayvanlar  yavrusuna nasılda sahip çıkar, yaklaştırmaz kimseye kuzusunu. Bir köpeğin yavrusunu sevmek istemiştim de dokunmadığım halde annesi az kalsın üzerime saldıracaktı.  Bütün canlılarda analar bir başka sever, bir başka korur yavrusunu.

Anneme ve babama olan hasretimden, onlara doyamadığım için  yüreğim yangın dolu. Bu satırları yazarken gözlerimin buğulanmasına engel olamadım. Herkese yalvarıyorum : Ne olur ananızı babanızı sevin, saygı ve ilgi gösterin, onların dualarını alınız diyorum ama acaba beni dinler misiniz? Sizi bilmem ama benim şu an annem ve babam sağ olsaydı vermezdim kimselere, kana kana bakardım nur yüzlerine, güzel gözlerine. Koklardım doyasıya gül nefeslerini. Ama neyse ki dualarını aldım, içim rahat.

Öyle ise hadi daha ne duruyorsunuz, bu hafta sonu Anneler Günü. Hemen sarılın telefonlara her işinizi, bütün randevularınızı iptal ediniz. Annenizi arayınız, onun sevdiği ufacık bir hediye alıp, çoluk çocuğu alıp gidiniz ananızın yanına.  Bu hafta sonunu onunla  geçiriniz. Hatta ona “ Yemek yapma biz aşımızla ekmeğimiz ile geliyoruz “ diyerek mutlu ediniz..  İnanın bu her şeye değer. Annenizin ellerini benim yerime de öpünüz lütfen.

Unutmayalım ki ne ekerseniz onu biçersiniz.

Bütün Anneleri sevgi ve saygılarımla kucaklıyorum ve öpüyorum o mübarek ellerinden..

“Canım annem:   Anneler Gününde kimin gidip ellerini öpeceğim. Kimin o mis kokulu tenini çekeceğim içime. Kimin dizlerine yatacağım, kim şefkatli elleri ile okşayacak saçlarımı, kim dinleyecek dertlerimi. Hani bana devamlı “Yaşlar ilerlese bile çocuklar anasının dizinin dibinde her yaşta çocuktur” derdin. Meğer nasılda doğru imiş söylediklerin. Bende anneyim ama anne şefkatine öyle muhtacım ki hem de çok…

Senden ayrılalı bilmem kaç mevsimler geçti. Toprakla buluştuğun günden beri yokluğuna bir türlü alışamadım anne. Yokluğuna alışmak istesem de, aradan yıllar geçse de sensiz soluk almak, sensiz yaşamak öyle zor ki !  Anam benim, bu satırları yazarken daha da çok özledim seni.  Ne olurdu şu an yanımda olsaydın.

“Annem sensiz yaşamak öyle zor ki, yokluğunu kimse dolduramıyor.”

AĞLARSA ANAM AĞLAR GERİSİ YALAN AĞLAR evet çok doğru çokk…

 

Annem için yazdığım YANIMDA YOKSUN ANNEM başlıklı şiirim tüm annelere armağanım olsun.

 

YANIMDA YOKSUN ANNEM

 

Dün gece düşümde idin, şefkatini hissettim;

O sımsıcak kollarında soluğunla uyudum.

Doyamadım gül kokuna seni içime çektim;

Uyandığımda, ne acı, yanımda yoksun annem...

 

Hastalanıp sancılandım, anam dedim, bilmedin;

Duyamadın hiç sesimi yoksa kesin gelirdin.

Silen yoktu gözyaşımı, sen olsaydın silerdin,

Tutmadı yerini kimse, yanımda yoksun annem...

 

Aramızda uzun yıllar yaşamanı isterdim,

Derdime derman olurdun, dünyaları verirdim.

Şimdi tutan yok elimden olsa da birçok derdim,

Saramadılar yaramı, yanımda yoksun annem...

 

Yokluğuna alışmak zor güneş artık doğmuyor,

Geceler suskun, gizemli, seher sensiz olmuyor.

Yüreğimde özlemin var, ruhum huzur bulmuyor,

Seni her dem ansam bile, yanımda yoksun annem.

 

Ben de ana oldum ama değer bilen yok annem,

Emekler hep bomboş imiş, unutuluyor annem.

Yattığın yer cennet olsun, nur içinde ol annem,

Özlüyorum şefkatini, yanımda yoksun annem...

SABİHA SERİN

sabihaserin@gmail.com

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank