content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

02 Şub

Adayların Yapacaklarına Değil, Yaptıklarına Bakın..!

Ordu’lu özelliklede Ünyeli Seçmenler, yaklaşan yerel seçimde belediye başkanı, meclis ve ihtiyar heyeti üyesi ile muhtar adayı seçiminde Allah rızası için üzerinize düşen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada odunu, kömürü, bulguru makarnayı kısacası yardımı kim fazla verirse ya da yaparsa oylarımızı yine onlara vereceğiz demek yerine, adayları yapacaklarına göre değil, yaptıklarına bakarak değerlendirmektir.

Çünkü bu adaylar ,adaylıkları öncesinde kendisi ve ailesinin geçimi için yaptıkları çalışmaları Allahın rızasını kazanmaya yönelik olarak yapıp kendisi ve yöresinde takdir toplamışsa, toplumun hizmetine seçilmeleri halinde başarılı olacaklardır.Bu adayın yaptıkları,yapacakları içinde önemli bir teminattır.Kendisini ve ailesini geçindirmek için yaptığı işini geçmiştekiler gibi yüzüne gözüne bulandırmışsa kendisine faydası olmayanın, hem kendisine ve ailesine hem de ülkesi,Ordu’su,Ünye’si ve insanlarına faydasından çok zararı olacak demektir.

Ordu Büyükşehir ve Ordu’nun her dönemde yüce parlamentoda bakan düzeyinde temsil edilen, fakat onca siyasi ve ekonomik güce rağmen Ülke,Ünye ve Ünyeli için hayati önem arz eden ekonominin bel kemiği Ünye Organize Sanayi Bölgesi-Doğalgaz- asırlardır yağmur suyu kanallarından denize akarak sahili,dolayısıyla Ünye’yi yaşanmaz kılan Kanalizasyon atıkları ve Çöp sorunu gibi hayati önem arz eden sorunlarla yatıp kalkan ve boğuşmaya devam eden en büyük ve birinci sınıf ilçesi Ünye için bundan sonrada çok önemli olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile özellikle Ünye Belediye başkan adayı başta olmak üzere, bütün ilçelerin belediye başkan adaylarının, mahalle muhtar adaylarının, belediye meclis üyesi adaylarıyla muhtar ihtiyar heyeti üyesi adaylarının öncelikle yapacaklarına değil, yaptıklarına bakın.

Çünkü siyasi partilerin en önemli ve birinci öncelikli görevi halkı her konuda aydınlatmaktır. Ama bu önemli çalışmayı bu güne kadar ne iktidar nede muhalefet partilerinin adam gibi yaparak halkı hayat kurallarına dair önemli ve özellikli konularda bilgilendirdiklerini söylemek mümkün değil doğrusu.!
Hiç olmazsa bizler bundan sonrası için, siyasi partilerin hayata dair her konuda halkı bilgilendirmek yükümlülüğü olduğunu bilerek kendilerine destek vermemiz gerektiğini bilerek hareket etmemiz daha doğru olacaktır kanısındayız.

Ordu’da seçime girecek iktidar Partisi başta olmak üzere muhalefet partileriyle bütün siyasi partilerin belediye başkan adaylarının büyük çoğunluğu geçmişte olduğu gibi bugünde halka rağmen genel merkez yetkililerince belirlendi.
Adaylar istesek de, istemesek de, beğensek de, beğenmesek de artık önünüze, önümüze sunuldu. Her yerel seçimde olduğu gibi adım-adım yaklaşan yerel seçimde de söz sizde.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde oylarınızla göreve getireceğiniz Belediye başkanı, muhtar, ihtiyar heyeti ve belediye meclis üyesi adaylarında iyi eğitim almış, kimlikli, kişilikli, bilgili, görgülü, kültürlü olması başta olmak üzere adayda bulunması gereken en önemli özellikleri siz saygıdeğer seçmen kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz.

Adayları kılığına kıyafetine göre değil, güzelliklerine çirkinliklerine göre değil, aday olmadan evvel evlerini ve ailelerini geçindirmek için yaptıkları işlerindeki başarılarına, aile içinde eşine çocuklarına, anne ve babasına, kapı komşularına karşı sergiledikleri tutum ve davranışları başta olmak üzere, yaptıkları devlet ya da özel işlerinde.. Nalıncı keseri gibi kendilerinden yana mı ..
Yoksa Allahın rızasını kazanmak adına ülkenin ve toplumun ortak çıkarından yana kullanıp kullanmadıklarına..Aday oluncaya kadar yaptıkları işlerindeki başarılarına..

Bugün aday oldukları belediye başkanlığında, belediye meclis üyeliğinde, bu çalışmaları yaparken kendilerinden hizmet talep eden büyük, küçük bütün insanlara…
Hatta hizmet almak için kapılarını çaldıkları seçilmiş ve atanmışlara karşı sergiledikleri tutum ve davranışlarına göre değerlendirelim ki..
Ordu’da, Ünye de bütün ilçeler ve mahallerinde ülkenin ve insanların toplu çıkarından yana çalışacak adaylara görev vererek bir ilke imza atalım diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
Adayların Yapacaklarına Değil, Yaptıklarına Bakın..!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank