content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Oca

Adam Yetiştirmediler!

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizde görev yapmış ve halen yapmaya devam eden sevk ve idarecileri cebinden çıkaracak adam çok ama yok! Çünkü gelmiş ve geçmiş bütün sevk ve idareciler bilmeyenleri idare etmenin kolaylığında hemfikir oldukları için yerlerine adam yetiştirmediler!

Ama bugün birçoğu rahmetli (Maliye bakanı Adnan Kahveci, Vali Recep Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu) ve isimlerini hatırlayamadığımız onlarcası ile sayıları bir elin beş parmağını geçmese de halen aramızda olup ülke ve insana hizmet sevdasıyla yanıp tutuşanları bir şekilde icaplarına bakarak yada baktırarak hayata küstürdüler.Ve halende küstürmeye devam ediyorlar.

Peki, niçin istemediler ya da hayata küstürdüler. Kendi saltanatları ellerinden alınmasın diye istemediler. Eğer o idareciler ülkede huzur ve güven, insanlarda mutluluk ve saadet olsun istemiş olsalardı, bugün ülkemizde idareci bolluğundan geçilmezdi. Ve her 4-5 yılda bir yenilenen yerel ve genel seçimlerde kötünün iyisini aramak yerine, iyinin daha iyisini arar oyumuzu onlar a kullanarak her seçim sonrasında milletimizin büyük bir çoğunluğu tarafından ellerim kırılsaydı denmezdi.

Peki, kusur nerede ya da kimde? Ucu açık olan bu soru isteyenler tarafından istendiği gibi yorumlanabilir, tartışılabilir. Ama biz kusur önce idarecilerimizde, sonra insanlarımızdadır diyebiliriz. Çünkü idareye talip olmak bilgi görgü ve en önemlisi medeni cesaret gerektirir. Kişi kendisinde bu vasıfları bulduğu için göreve talip oluyor.Bu nedenle görevi boyunca yerine adam gibi adam yetiştirmek zorundadır.Bu asli görevlerini yerine getirmedikleri için kusur önce idarecide, sonra insanlarımızda!
İşte bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti devletimiz kurulduğu günden bu yana ve halen ülkenin ve insanların sevk ve idaresinde olanlar işgal ettikleri koltuklarının ellerinden gitmesinden korktukları için bile bile adam yetiştirmediklerinden dolayı bugün bırakın üst düzeyde idareci bulmayı muhtar olacak adam bile bulunmuyor diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank