content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

03 Şub

Adalete İhanetin Bu Türlüsü

Kaçakçı Ailesine ‘123 BİN’ ŞEHİT Ailesine ‘63 BİN’

AKP’nin Uludere’de ölenlerin ailelerine tazminat öderken, neden 2 şehidi 1 kaçakçıya denk gördüğünü anlamak da, onaylamak da mümkün değil!.. Hükümet, Uludere’de ölen 34 kişinin ailelerine 123’er bin TL tazminat ödeme kararı aldı. Şehit ailelerine ödenen para ise 2 bin liralık ilk destek yardımıyla 63 bin lirada kalıyor. Mehmetçik Vakfı’nın yardımıyla rakam 95 bine bile ulaşmıyor. Bu çifte standart, sapkın mantık, apaçık haksızlık, hukuksuzluk ve vatana ihanete eş şaibe karşısında Şehit aileleri haklı olarak şaşkın, kırgın, kızgın ve üzgün…

Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği: “Bir kaçakçının, bir mafya yandaşının kanı; bir şehidin, bir gazinin kanından daha mı değerli? Bu nasıl bir vicdan? Fiilen suçlu ve kanunen zanlı durumundaki kaçakçılara; 123’er bin lira ödeneceği Başbakan RTE tarafından açıklandı. Bu paranın 100 bin lirası tazminat, 23 bin lirası da “Terörle Mücadele Kanunu” kapsamından. Buna mukabil terörle mücadele ederken şehit düşen Mehmetçik ailelerine yapılan tazminat ödemesi ise Uludere’de ölenlerin yakınlarına ödenecek paranın yarısı kadar…”

Evet, Devlet, şehit ailelerine yapılan 2 bin liralık ilk destek yardımıyla birlikte toplam 63 bin liralık tazminat ödüyor. Yani yasa dışı kaçakçılara yapılan yardımların toplamı 123 bin liranın yanına bile yaklaşmıyor. Resmi rakamlara göre “şehit” ailelerine devlet; toplam 63 bin 237 liralık tazminatı, şu kalemler altında veriyor: İlk destek: 2 bin; Tazminat: 61 bin 237; Toplam: 63 bin 237 TL; Bu ödeme dışında, Mehmetçik Vakfı da şehit ailesine para yardımı yapar. Miktarı 31 bin 700 liradır. Nihai toplam: 94 bin 937 lira. Mehmetçik Vakfı tarafından ayrıca, yaşam sigortası yaptıran personelin ailesine 22 bin 500 liralık bir yardım daha verilir ve bu yardım, 15 lira ödeme yaparak sigorta yaptıran personelin ailesiyle sınırlı tutulur.

Hani; akp Grup Toplantısında konuşan RTE, Uludere olayında hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik terör tazminatı ödeme sürecini hızlandırdıklarını açıklamıştı. RTE, Uludere de yakınlarını kaybeden kardeşlerimizin yaralarını sarmak, acılarını bir nebze olsun dindirmek üzere terör tazminatı ödemesini hızlandırdık. Hayatını kaybeden her bir kardeşimiz için yasal 23 bin 150 lirayı Şırnak Valiliğimiz emrine gönderdik. Ek olarak ‘Başbakanlık hesaplarından’ hayatını kaybeden her kişi için 100 bin Türk Lirasını da Şırnak Valiliğimiz emrine tahsis ettik. Yani şu an itibariyle her aileye 123 bin TL ödüyoruz” demişti.

Yasadışı kaçakçının kanı şehidin kanından daha mı değerli?

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı ve şehit babası Hamit Köse: “Elbette biz bir karıncanın incinmesini dahi istemeyiz. Ancak Uludere’de hayatını kaybeden insanlar sınırı izinsiz geçerek kaçakçılık yapıyor ve yasalarımıza göre taammüden ağır suç işliyorlar buna rağmen tazminat ödeniyor. Ayrıca çok iyi biliyorum ki o bölgede bir yerleşim veya ticaret yaparak mal getirip götürecek bir ikamet alanı yok. Yine, mezkür kişilerin o kadar içeriye gidip, kaçakçılık adı altında terör ve tedhiş örgütünün silahlarını katırlarla taşıyıp yurtiçine sokup sokmadıkları henüz kesinleşmedi. Yine eşkıya kamplarına yiyecek ve erzak götürüp götürmedikleri de belli değil!..

Bunları alt alta koyduğumuzda ortaya çıkan sonuç şu:

Başbakan bu saydığım suçlardan dolayı halkı teşvik ediyor. Fakat bizi esas üzen şu:

Türk askeri doktor raporu almayıp; Vatanı, Bayrağı korumak, ülkemizin Milli birlik ve bütünlüğünü korumak için elleri kınalanıp, devlete teslim ediliyor. İlla terörle mücadele şart değil; Diyelim ki bir şekilde ölüm veya sakatlanma olayı gerçekleşiyor. Devlet kimisine trafik kazası, kimisine eğitim zayiatı, kimisine çığ altında kalma, kimine arkadaş kurşunu deyip, bu insanların ailelerine yardım yapmıyor, vatandaşları mahkeme kapılarında süründürüyor.”

Böylece: Sözde ‘sivil’ anayasayı hak-hukuk, eşitlik, adalet ve demokrasi adına talep ettiğini iddia eden; Fakat adalet ve hukuk karşıtı politikalarla, suçluları ödüllendirmeyi şiar edinen zihniyet, hükümet ve dayandığı siyasi mahfil kamu vicdanını rencide etmektedir.

Bu büyük bir ayıp, korkunç bir şaibe ve AKP’nin yüzkarasıdır.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank