content

30 Ağu

ABD’ye Hava Harekâtı

ABD; Afganistan'ı, Irak'ı, Pakistan'ı, Libya'ı, Somali'yi, Sudan'ı bombalıyor, hergün onlarca insan öldürüyor. Kentleri yakıp yıkıyor, altını üstüne getiriyor.

Son olarak Libya ya yönelik hava saldırılarında Libya kentleri harabeye dönmüş durumda.

Peki ama ABD'yi kim bombalıyor dersiniz. Kiminiz Doğa diyor kiminiz Allah diyor. Zorba katil, vahşi ABD uçaklarına karşın, çaresiz insanların intikamı hava harekatı ile alınıyor.

Bakın işte kasırga, ABD'de alarma neden olmuş.

Ne kadar da birbirine benziyor değil mi?

ABD uçaklarından kaçışan insanlar, hava ve deniz kasırgasından kaçışan Amerikalılar.

Karayipleri etkisi altına alan Irene Kasırgası, Washington, Philadelphia ve New York gibi kentlerini etkisi altına almış.

65 milyon insanın yaşamını etkileyecek kasırga için 8 eyalette olağanüstü hâl ilan edilmiş. Ülkenin doğu sahillerinde toplam 2.3 milyon kişiye, evleri tahliye edin, çağrısı yapılmış.

Irene, saatte 128 ile 136 km hızla esen rüzgarlarla ABD'de ilerlemeye devam ederken, ABD emrine girmeyen ülkeleri, sesten hızlı uçaklarla bombalıyor.

Sekiz milyon nüfusuyla ABD'nin en kalabalık kenti olan New York sokaklarında in cin top oynuyor. Kent aralıksız 12 saat boyunca yağmura maruz kalmış. Binlerce ev ve işyerinin önüne kum torbalarıyla duvar örülmüş. Toplam 4 milyon hane elektriksiz kalmış.

ABD'nin tarihindeki en büyük tahliye operasyonuna dönüşen kasırga paniğinde, inatla evlerini terk etmek istemeyen yerleşimciler, yüksek yerlere çıkmaya çalışıyor.

New York'ta onbinlerce insan, kasırganın izleyeceği güzergahtan kaçmak için yollara dökülmüş. New York'un ardından, Boston, New Jersey, Philadelphia ve Baltimore'da çökme olabileceği korkusuyla metro sistemi durdurulmuş.

New York'ta kalan milyonlarca kişi gıda, su ve ilaç stoklamış. Irene, ABD'ye 12 milyar dolara mal olacakmış.

Kanada kıyılarında tropikal fırtına uyarısı yapılırken, Virginia ve Kuzey Carolina'da çok sayıda hortum görülmüş.

New Jersey'de ise büyük bir kaçış başlamış durumda. Bir milyondan fazla insanın New England ve Carolinas (Kuzey ve Güney Carolina) bölgelerinden gelen insanlarla yüksek bölgelere kaçmış.

Manhattan'da caddelere binlerce kum torbası koyulmuş. New York Şehri'ni vuran ilk büyük fırtınanın 1821'de yaşandığı sanılıyor. 117 yıl sonra 1938'de şehri vuran 3. kategorideki fırtınada onlarca kişinin ölümüne yol açmış.

ABD'li moda tasarımcısı Ralph Lauren, ünlü yönetmen Steven Spielberg gibi bazı ünlüler helikopterleriyle New York City'den kaçmış.

Yani; ABD'de kasırganın etkisiyle, çeşitli kaynaklar tarafından sayıları bir milyonun üzerinde olduğu iddia edilen ev elektriksiz, yüzlerce ev ise su altında kalmış veya yıkılmış.

Amerikalılar, evlerde mahsur kalma ihtimaline karşı çılgınlar gibi yiyecek stokluyor.

Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyormuş. Kimse ABD hava saldırılarından ölü sayısından endişe etmiyor ama tuzu kuru Amerikalıların ölmesinden endişe ediyor.

Peki ABD bombardımanından viraneye dönen kentler ne oluyor?

Soran sorgulayan var mı? Hani nerde Müslümanlar? Kabe yerine Washington'u kıble haline getiren, gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olan işbirlikçi Müslümanlar neyle meşgul dersiniz? ABD adına kardeşlerini öldürmek, yaşadıkları şehirleri yerle bir etmekle meşgul.

ABD'nin, fasıkların, münafıkların peşinde giden saf ve temiz Müslümanlar ne diyor acaba!

Günün Sözü: Kötülük yapan, kötülüğünün karşılığını görür.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank