content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

12 Tem

99 Yüzücü Aranıyor!

İstanbul ve Büyükçekmece’den 99 kişi aranıyor! Büyükçekmece Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı her yıl tek başına gerçekleştirdiği “Temiz deniz, temiz sahil” için Buğra Restaurant’ın önünden Mimarsinan sahiline kadar yaptığı 4 km.lik yüzme eylemine 99 yüzücü arıyor.

*****
Bu cumartesi gerçekleştireceği eylem için 99 kişi arayan Rahmi Yazıcı, “Denizle tanışan denizleri korur. Denizle tanışan denizleri kirletmez” diyerek mutlaka herkesin yüzmesi gerektiğini ve Marmara Denizi’nde yaşayan kirliliğe dikkat çekmek için gelenekselleştirmek istediği yüzme eylemine, yurttaşlardan destek istiyor.

Her yıl tek başına gerçekleştirdiği eylemi bu yıl, kendisine destek verecek yüz kişiyle beraber yapmak istediğini belirten Yazıcı, “4 km.lik parkur uzun olabilir, önemli olan bu eyleme başlama anında destek vermek. Gelecek yıllarda bu eylemi yüzlerce kişinin katıldığı geleneksel bir eyleme dönüştürelim. Marmara Denizi’ni, Büyükçekmece Koyu’nu koruyalım. Denizlerimize sahip çıkalım” diyerek, yüzme bilen herkesi desteğe çağırdı.

*****
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, tek tek bireyler Rahmi Yazıcı’nın bu dikkat çekici eylemine destek vermeli. Her hafta sonu Büyükçekmece sahilinde binlerce insan denize giriyor. İlçemizin ekonomik ve sosyal olarak gelişmesine çok büyük katkı sağlıyor.

Böyle bir eylem kamuoyunu iyi duyurulabilirse, Büyükçekmece sahillerine dikkat çekilebilir.
Bu eylem aynı zamanda tanıtıma da büyük bir katkı sağlayabilir.
Bu eyleme katılmak isteyen, destek vermek isteyenler; Rahmi Yazıcı’ya 0 212 883 63 25-86 telefondan ve 0 212 881 11 65 fakstan ulaşabilirsiniz. Bölgemizde bulunan ve yüzmeyi seven herkesi bu eyleme destek vermeye çağırıyoruz. O gün ben de orada olacağım. Bekliyoruz.

*****
Rahmi Yazıcı’ya da eylemin daha görkemli ve dikkat çekici olabilmesi için birkaç öneri sunmak istiyorum.
1- İstanbul’da bulunan yüzme kulüpleri ile ilişkiye geçilmeli.
2- Marmara Denizi’nin daha temiz olabilmesi için faaliyet yürüten çevre giri-şimlerinden destek istenilmeli.
3- Çevreye duyarlı sanatçı ve bilim adamları etkinliğe davet edilmeli.
4- Bölgemizde Marmara Denizi’ne kıyısı olan; Küçükçekmece, Bakırköy, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Silivri belediye başkanları etkinliğe davet edilmeli… Yapılabiliyorsa, belediye başkanlarının yüzme eylemine destek verilmesi istenilmeli.
5- Çeşitli meslek kuruluşlarından kamuoyunun tanıdığı isimler yüzme eylemine davet edilmeli. Facebook, mail, twiter etkili kullanılmalı…
6- Özel sağlık kuruluşlarından ambulans desteği istenilmeli…
7- Yüzme eyleminin yapılacağı yerde mutlaka can güvenliğini sağlanması için iki motor hazır bulundurulmalı…
8- Ve en önemlisi Balıkçı Kenan; mutlaka o gün orada ücretsiz balık ekmek dağıtmalı…

Son söz: Ve en önemlisi… Yüzme eyleminin gerekçesi iyi açıklanmalı… Ve yüzme anında mutlaka dikkat çekici ikinci bir eylem gerçekleştirilmeli… Ne mi yapılmalı? Önerilerinizi bekliyoruz…
Benim önerim hazır… Ama cesaret ister:)))

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank