content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Mar

Temayül Yoklamasıymış?

Aday adayları yarışı devam ediyor. Seçim yaklaştıkça bu yarış hızlanacak. Ak Partide adayların belirlenme yarışı temayülden geçti. Temayül-mü, tedavül-mü neyse canım, önce partililerin görüşü alınacakmış, sonra kamuoyu yoklaması yapılacak, en son kararı genel merkezin olacak. Hepsinin de evet ”olur” listesi genel başkanlarının cebinden çıkacak.
Bu temayüller, kamuoyu yoklamaları laf olsun cinsinden mi yapılıyor bilmem ama temayül genel merkezin bilgi edinmesi anlamında iyi bir adım.
Biz kimsenin tarafı değiliz. Halkın yanında Yozgatlının safında yer alırız. Hani Ak Parti İl Başkanı dostumuz şöyle demiş ya;” Her adaya aynı oranda yakınız, kimsenin yanında da değiliz!” Ben de diyorum ki; Biz de kimseye yakın değiliz, herkese eşit uzaklıkta-uzağındayız!”
Temayül yoklaması sonuç listesine bakmışsınızdır. Gerçeği aynen yansıtıyor. Kimler taraf-kimler bi taraf? Ama kimse hizmetten ve halktan yana taraf değil… Hizmet aşkı;” Laf ola beri gele!..” Bizimkisi cep aşkı, cüzdan aşkı, halka hizmet olsa da olur, olmasa da… Azıcık Zülfü yare dokunuyoruz herhalde ama ne yapalım, yağcılığı sevmiyorum işte.
Kimseye lafım yok, lafım kendime. Ben genel ifade edeyim de herkes kendine düşeni alsın. Vatan aşkı, hizmet aşkı ve memleket aşkı yüreğimde bir sevdaya dönüşmüşken, yıllarımızı memleketimize hizmet için harcamışken, yıllarımızı memleketimiz için harcamışken, eğip, büküp, kıvırıp-dökünüp ona buna yağ çekecek halim yok ya: ama şu bir gerçek ki “ Biz her adaya aynı oranda uzağız” her adayın adaylık fikrine- cesaretine de saygı duyduğumu ifade etmek isterim.
Ama diyeceklerim var
Milletvekilliği- adaylığı konusunda, Yozgat’ı temsil etmesi gereken adaylar konusunda diyeceklerim var. Zülfü yare dokunsa da diyeceklerim her yerde, her ortamda yüksek sesle ifade eder etmeye de devam edeceğim. Bunun adına da sivri dillilik diyebilirsiniz.
Öncelikle Sayın Vekillerimizin üçte ikisi yenilenmelidir. Yeni vekillerle doldurulmalıdır. Kadın-erkek ayrımı da yapmak istemeyiz. Arkadaşlarımız, sayın vekillerimizin bugüne kadar ne hizmet etmişlerse saygı duyar Allah razı olsun deriz. Yapmışlarsa da yeter yapmamışlarsa da yeter. Hizmet için çırpınan diğer adayların önlerini kapamamalıdırlar. Başarılı olanları Başbakanları sanırım çok iyi biliyordur, tercihini de yapacaktır.
Altı vekilden 4’e düşen Yozgat’ta da bence vekillerin tamamı yenilenmelidir. Sanıyorum ki Yozgat halkının da görüşü kanaati bu yöndedir. Çünkü halkın içinde gezen onların nabzını tutan, insanlardan birisi de benim.
Birinci sıra adaylığına gelince!.. Yozgat’ta birinci sıra adaylığı muammadır. Halka hep terstir ve genel merkezlerin atadığı insanlardan oluşur. Bu tespitin de çok iyi değerlendirilmesini öneririm. Birinci- ikinci sıraya koyduğunuz insanları siz değil( parti merkezi değil) Yozgat halkı onaylamalıdır. Hele hele ithal aday baskısından kesinlikle uzak durulmalıdır.
Bir başka önemli nokta ( Hemşerimiz de olsa Yozgat doğumlu da olsalar) eli çantalı adayların yanında değilim. Eli çantalı dostlarımızın aday gösterilmesine de karşıyım. Yozgat halkıma, anket yaptırın, sorun bakalım, bu konularda size ne cevap verecekler.
Siz Yozgat’ta yaşadınız mı? Yozgat’ın derdini sıkıntısını bilir misiniz? Yozgatlının nelerle mücadele ettiğinden haberiniz var mı? Bizimle aynı çamuru çiğnediniz mi? Aynı tozu yuttunuz mu? İşsiz gencin derdine hiç ortak oldunuz mu? Aç-susuz insanların halini bilir misiniz? Yozgatlı olabilirsiniz ama siz hiç Yozgat’ta yaşamadınız ki. Bırakın bu kararı da Yozgatlı versin canım. Ben aday oldum seçtiler diyeceksiniz. Bu ayıp bizim bizim ayıbımız değil ki, tercih sistemi var da biz mi tercih yapmadık?
Yozgatlı olmanız başımız, gözümüz üstüne, Yozgatlı bürokrat olmanıza da saygı duyarız. Ama ne olur Allah aşkına omuzlarımız üzerine, kafamıza basa basa bir yerlerde yer etmeye, sonra da Yozgat’ı, Yozgatlıları tanımamaya kalkışmayın!.. Bunun vebali, günahı size yeter. Bırakın seçme ve seçilme hakkını da Yozgatlı kendi hür iradesi ile kendisi yapsın. Dün Yozgat’ta değildiniz, iyi biliyoruz ki yarında (seçilseniz de) burada olmayacaksınız.
Eee bunları yazınca zülfü yare dokunduğum bir gerçek. Ama gerçeklerin yargılanmasından daha iyidir. Yozgat’ta ve Bozok yaylasında ikamet eden, halkın çilesini, sıkıntısını bilen, ona tercüman olabilecek o kadar yiğit, yürekli, fedakar insan var ki saymaya kalksanız hafızalarınız yetmez. Ne yapalım bazen benim dilim de böyle sivriliyor. Saygılarımla efendim.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank