content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Oca

Ahmet Sargın’ın Duygularıyla Can Azerbaycan

Gazeteci Şair- Yazar Hikmet Okuyar'ın Tanıtım yazısı

" Dünya'da ne zaman insan hak ve özgürlüklerinden, kalıcı barıştan, ülke sınırlarının bütünlüğünden söz edilse; hemen aklıma Balkanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Filistin, Irak, Afganistan, Kafkaslar, Kırım Yukarı Karabağ ve Azerbaycan geliyor aklıma..

Acılar içinde kıvranıyorum  o vahşet senaryolarının kurbanları gibi..İçtiğim su, yediğim ekmek, aldığım nefes boğazıma düğümleniyor sanki.

Ne zaman bir Bosna Hersek bir Doğu Türkistan bir Filistin bir Kerkük-Kerbala bir Afganistan bir Garabağ Azerbaycan şiiri okusam yüreğim dağlanıyor.Yaşanan acıları yeniden yaşarcasına.
Zaman zaman coşturucu heyecanlandırıcı şiirler de alıyoruz Şiir ustalarımızdan.
Tıpkı Yozgatlı Eğitimci Şair Ahmet Sargın imzalı Can Azerbaycan şiiri gibi..

CAN AZARBEYCAN
Gardaşız, öz gardaş, ezelden beri,
Canımın cananı, sen Azarbaycan.
Durma haydi, daim yürü ileri,
Şanlı geçmişine, yan Azarbaycan!
Azeri Türkleri, yurdun bekçisi,
Çalışsın, kazansın tüm emekçisi,
Türkiye, sizlerin tek destekçisi,
Övüncün, asalet, şan Azerbaycan!
Bakü, Tiflis, Ceyhan hattı seçilsin,
Dört bir yana, ilim irfan saçılsın,
Yüzün gülsün, şansın, bahtın açılsın,
Sıcaklık sağlayan, ten Azerbaycan!
Gönlümüz açıktır, sizlerden yana,
Düşmanın kılıcı, değmez insana,
Sanma ki, acıyıp gelir imana,
Vatan için akar, kan Azerbaycan!
Sırt sırta verelim, canlansın mazi,
Cennette buluşsun, şehitle gazi,
Birlikte rahmet var, Yaradan razı,
Kültürün beşiği, can Azerbaycan!
Kanımsın, canımsın, gönlümde sultan,
Olmuşsun Türklere, en güzel vatan,
Ülkenin sahibi toprakta yatan,
Gırımlı Ozanım ben Azerbaycan!
Ahmet SARGIN
Yoşay -Bir Başkanı
Gazeteci- Eğitimci Şair Yazar

" Dünyada İlk Defa Dağbaşında Şiir Sergisi Açan Şair, Şiiri Sevdiren Şair, Şiir Şenliklerinin Şairi, Söylemleriyle Eylemleri Örtüşen Şair, Dağların ve Çobankarın Şairi olarak Biraz Daha Hürriyet İçin isimli şiirimin heyecanı ile Şebingülü sunumlarımla Pirimiz Abdi Beğ aşkına meslek erbabı şiir ustalrımızın mahabbetleriyle Ahmet SARGINCA tarzının ürünü olan CAN AZERBAYCAN şaheseri için şiir yüklü duygularla tebriklerimi bildiriyorum.
Ahmet Sargın imzalı CAN AZERBAYCAN şiiri için Türkiye'den ve Avrasya'dan, Amerika'dan Afrika'dan ve Avusturlaya'dan veciz ifadelerle yoğrulmuş şiirli ve şuurlu mesajların sahiplerindeki samimi duyguları da  aynı heyecan aynı samimiyet aynı sıcaklık ve aynı duyarlılıkla  paylaşıyorum.
Bu mesajımın daha çok şiir dostu tarafından okunması için CAN  AZERBAYCAN şirinin yayınlandığı tüm kültür sanat ve şiir sergisi ortamlarında bu şahesere kalıcı bir yorum olarak eklenmesini diliyorum.
Bu şaheserin Azerbaycan Azadlık Günü etkinliklerinde Azerbaycan gençleri tarafından çoğaltılarak dağıtılmasını istiyorum.
Yoşay- Bir Başkanı, Yozgatlı Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet SARGIN'ı; gökkubbenin altında, atalarımın şahitliğinde ve gönül dostlarımın huzurunda bir kez daha ayakta selamlıyorum;Pirimiz Abdi Beğ aşkına Şebinigülü sunumlarımla tebrik ediyorum..."
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı Gazeteci Şair Yazar

A. S. NOTU: Evet  bizleri sürekli  takip eden Yozgatlı Şairlere Yazarlara Değer veren yüzlerce dostumuz oldu şükürler olsun .. Hikmet Okuyar da o dostlarımızdan birisi. .Gittiği her yerde bizleri anlatıyor, gazetesinde bizleri yazıyor Yozgat'ı ve Yozgatlıyı unutturmuyor... Hikmet Bey gibi yüzlerce gönül dostumuz oldu Sürmeli Şiir Günlerinin hatırası olarak...
Allah bize güç  verir de bir kaç yıl daha bu programı devam ettirebilirsek, sanıyorum ki, bütün Türk İllerinde Yozgatlı Şairler Yazarlar konu edinilecektir. Bundan daha güzel bir tanıtım olabilir mi?
Çabamız hep bu yönde artarak devam edecek. Hem Yozgatı tanıtmaya hem de halk kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz inşallah...
Yeter ki, bizi anlayan bize sahip çıkan dostlarımız olsun, bize sahip çıksınlar... Ne diyelim mutluyuz ve dostlarımızın ilgisine teşekkür ediyoruz...

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank