content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

20 Ara

Taasny Oyuncu Seçmeleri Newyork’ta Yapılacak

TAASNY OYUNCU SEÇMELERI 19 ARALIK 2010'DA NEW YORK'TA YAPILACAK...
Sanat Galerileri 150 M2'lik alandan az olmamak üzere bütün il ve ilçelerde kişiler tarafından bile açılabilir, normal bir galeride sergi açmak için en az 35x50 ebatlarında 30-35 tablo yeterli olmaktadır.

Bu sergilerin açık kalma süresi genellikle 15 gündür, bir galeri bütün bir yılın sanatçılarını tespit etmişse yılda 24 sergiye ev sahipliği yapabilir.

Sergiler açılırken verilecek kokteyl masraflarını bazen galeri sahibi, Bazen de anlaşmaya bağlı olarak sergiyi açan kişi karşılar. Satılan eserlerden anlaşmaya göre galeri sahibi anlaşmaya bağlı olarak en az % 10 komisyon alır. Bu bazen & 25, bazen de & 50 olabilir. Örneğin bir tablo 1 milyar liraya satılmış olsun, yukarıdaki tabloya göre galeri sahibinin kazancını hesaplayabilirsiniz. Fazla tablo satılırsa kazanç artacaktır, burada yapılacak iş. Sergi açılmadan en az 1 hafta önceden galerinin bulunduğu yerdeki basın kuruluşlarını ve tablo severleri davetiyeleri zamanında ulaştırmaktır.

Son yıllarda bazı galeriler karma sergi düzenlemesi yaparak tablo başına 50 veya 100 Tl.talep etmektedirler, en az 30 tablo alan galerinin 50 Tl.den 1.5 milyar. 100 Tl.den 3 milyar lira kazandığını hesap ederseniz galerilerin hiçte yabana atılacak yanı olmadığını görürsünüz, karma sergiyi ayda 2 kez yapan 1 galerinin geliri ise 6 milyar Tl.olacaktır.

Zaten Avrupa Birliği'ne girersek o zaman galeriler bana göre gelen yabancı ziyaretçiler nedeni ile altın çağını yaşayacaktır, tutacağınız bir defter vasıtası ile ressamların adreslerini toplamanız size kolaylık sağlayacaktır.

Bir il veya ilçede sanat galerisi açtığınızda işe, okullarda mevcut olan resim öğretmenlerinden başlayabilirsiniz. Bu gün resim öğretmenlerinin çoğunluğu resim dersleri vermenin yanında resimde yapan birer ressam hüviyetindedirler.

İlk daveti ve toplantıyı bunlarla yaptıktan sonra, il veya ilçenizde serbest çalışan ressamlara da rastlayabilirsiniz. Onlarla kuracağınız dialog sizi il veya ilçenizde merkez konumuna sokacaktır, işin enteresan tarafı bir müddet sonra il veya ilçenizde sergi açmak isteyen başka ressamlarında ilgi odağı olacaksınız.

Bu iş için 1000 adet kartvizit bastırıp dağıtmanız yeterlidir, bunu da adresini tespit ettiğiniz diğer il ve ilçelerdeki galeri sahipleri vasıtası ile temin edebilirsiniz. Bu iş için interneti kullanabilirsiniz, bazı karma sergilerin ilk günlerinde sanatçılarla tanışarak kartvizitlerinizi bilakis kendiniz sanatçılara takdim edebilirsiniz.

Bu arada 1000 adet kartvizit bastırmak 25 ile 50 Tl.arasında cüzi bir fiyatla yapılmaktadır, hiç galeri görmedim diyorsanız hemen hemen her il veya bazı ilçelerde bulunan ''Devlet Güzel Sanatlar Galerisi''nden birisini ziyaret ederek müdüründen gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Bazı sanat galerisi sahipleri ise sergi bitiminde sanatçıların bazı tablolarını yarı fiyatına satın alarak, daha sonra 2-3 misli fiyata başka alıcılara satarak buradan da para kazanmaktadırlar.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank