content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Ara

Şair Nuh Şahin ve Şiirleri

Nuh Şahin ismini, şiire hizmetleri ve Yozgat Sürmeli Şiir Etkinlikleri sürecindeki organizelere katkıları vesilesiyle duymuş; özverili gayretlerini belgelemek için de 19 Mayıs 2010 tarihinde Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar'a davet ederek Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi Bahçesi'nde 2010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü ile ödüllendirmiştim. Nuh Şahin, 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Etkinlikleri kapsamında; Âşıkların, ozanların, şairlerin, şiir yorumcularının ve bağ bahçe üreticilerinin Piri Dünyaca Ünlü Şair Abdi Bey'in Avutmuş mezarlığındaki kabri başında tertiplediğimiz anma toplantısında dualarla rahmet dileklerimizi iletmişti pirimize, ceddimize ve ardında kalıcı hizmetler bırakanlara.

Şebinkarahisar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Şairin Yeri'nde kurduğumuz Şiir Atölyesi'nde de şiire sevgi şaire saygı adına nazik tespitlerini bizlerle paylaşmıştı. Atatürk Evi ve Müzesi Bahçesi'ne hatıra olarak Şebingülü fidanı dikmiştik birlikte.

7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Etkinlikleri sonuna doğru bir de yol arkadaşlığımız olmuştu Nuh Şahin ile Yoşaybir Başkanı Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın ve Yozgatlı Şairler Osman Yüksel, Salim Gülbahçe beraberliğinde.. 20 Mayıs 2010 günü Şebinkarahisar Tamzara Mezarlığı'nda Başöğretmen Hasan Tahsin Okutan için anma toplantısı yaparak Tamzara meydanında vedalaştıktan sonra Asarcık - Eğribel istikametinde yol alırken sürünün peşinde gördüğümüz ve Türkiye Sevdası armağanı verdiğimiz Arif Şenol ile Şebinkarahisar Çobanları üstüne bir söyleşinin devamında kesintisiz bir yolculuğa koyulduk.

2200 rakımlı Gizemli Eğribel Tepesi sanatçılar buluşmasına şahit olacaktı. Çobanlar Çeşmesi burada Şebincevizli Dut pestili ile Şebinfırınkurusu yenildiğine şahit olacaktı. Aynen öyle oldu. Aksu Şenlikleri ortamında Sivas Şebinkarahisar Giresun Vilayet Yolu güzergâhında Cennet Yolu denilen mekanlar da yola koymak üzere Eğribel Tepesi'ni aşmıştık. Gün ortasında Aksu boyunca, yeşilin yedi tonundaki gizemliliği ve yan yollardan daha güzel olan Cennet Yolu gizemliğini içimize sindire sindire Giresun sahiline doğru yaklaşıyorduk.Ahmet Sargın araç kaptanı Osman Yüksel, Salim Gülbahçe ile Nuh Şahin de ilk defa gördükleri bu yolda keşif kolu başkanlığı yapıyorlardı..

Ben de ara sıra görülenler için şiir gibi diyerek yol stresini hafifletmek istiyordum. Bir iki gözetleme alanında duraklama yapıp Halil Rıfat Paşa Tüneli önünde bir hatıra fotoğrafı daha çektirdikten sonra Giresun Atapark'a kadar yola devam dedik. Atapark'da Türkiye Sevdası konulu KARMA ŞİİR SERGİSİ AÇILIŞI yapılınca yol arkadaşlarımı Karadeniz sahil-yolu üzerinden Yozgat istikametine doğru uğurladım. Temmuzda bir buluşma daha yaşanacaktı.

X1.Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni için Yozgat'a gittiğimde Asmalı Kıraathane ilk buluşma yerimiz olmuştu.
Kadim dostluklar için önemli isimlerdendi Nuh Şahin. Yine beraberdik. Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni bitiminde veda vakti öncesinde meşhur Yozgat Lisesi bahçesinde bir çay sohbeti ile şiir sohbeti yaptık.. Genel güzellemelere değindik. Öğretmen, öğrenci, A t a t ü r k , şiir ve Yozgat havası esti yıllanmış kayısı ağacının dibinde.Yozgat Sevdası ile birlikte soluduk o havayı..
Unutamam.  Yol arkadaşlığı bir iki günlük programlı birlikteliklerde kolay kolay tanıyamadım ki tanıtayım Nuh Şahin'i. Öyleyse,önce hazırlanmış özgeçmişi ile daha yakından tanıyalım ve diyeceklerimiz olursa diyelim..Nuh Şahin için.

NUH ŞAHİN KİMDİR?

Nuh ŞAHİN, 02-Aralık 1957 tarihinde Yozgat’ın merkez  Salman Fakılı köyünde doğdu..İlkokulu Yozgat Mehmet Akif Ersoy ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini; Yozgat İmam Hatip Lisesi, yüksek öğrenimini ise; Ankara Gazi eğitim Enstitüsü Fransızca öğretmenliğinde tamamladı.

06 Ocak 1981 yılında Yozgat Ticaret Lisesi'nde Fransızca öğretmeni olarak göreve başladı. Daha sonra Hatay ili Dörtyol İlçesi Ticaret Lisesi'nde, Bilecik Ticaret Lisesi'nde bu görevi sürdürdü. Branş değişikliği sonrası Bursa İli Nilüfer ilçesi Yaylacık İlköğretim Okulu'nda Türkçe öğretmenliği yaparak 2006 yılında emekli oldu. Nuh Şahin, halen Yozgat’ta ikamet etmektedir. Eşi emekli öğretmen olup bir kızları vardır.

Nuh Şahin, 15 yıldır şiir yazmaktadır. Şiirleri çeşitli antolojilerde, dergilerde, gazetelerde ve internet sitelerinde yayınlanmaktadır. Şiiri, sporu ve müziği seven Nuh Şahin, iyinin ve doğrunun yanında olmayı istiyor sürekli..

Ana, öğretmen, vatan, millet, bayrak, barış, kardeşlik, doğa ve  sevda şiirleri gibi değişik konularda şiirler yazan Yozgatlı Şair Nuh Şahin şiirlerini kendimce beğenerek okudum. Benim için yazdığı Hikmet Okuyar isimli şiir için de teşekkür ediyorum. Bana yazılan şiri, Şair Nuh Şahin Şiirleri arasında bulup okuyabilirsiniz.

Şair Nuh Şahin'in daha çok Yozgat kına gecelerinde yöresel müzikler üstüne uyarlanarak sıkça okunan ve beste çalışmaları devam eden Ayrılık Türküsü isimli eseri ile Bilemedim Anam Kıymetini isimli şiiri çok etkilendiğim şiirlerinden..

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank