content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Ağu

33 Yıldır Cak Cuk..!

33 yıldır orada, burada, şurada yer tespiti yapıldı, parası, pulu geldi, her şeyi hazır, sakın ha merak etmeyin, aha da kuruldu, bu kadar beklediniz, lütfen biraz daha bekleyin akşama sabaha kurulacak denilen Ünye Organize Sanayii Bölgesi kurulmasına kendilerine ve yandaşlarına iş kapısı aralamaktan vakit bulamayanlar ne olursunuz, son 33 yıldır ve halen Yüce Parlamentoda her dönem bir iki milletvekili yanında çıkardığı bakan ile başbakan, hatta cumhurbaşkanı ayarında temsil edilen ve her konuşmalarında 32 ilden büyük diye övünülen Ünye organize sanayi bölgesi kurulması adına” Ünye OSB parası için bankaya talimat gitti”, OSB ile ilgili süreç siyasi iradeye aittir” OSB istimlâk bedelleri ödenmeye başladı “ 40 dönüm arazi sahibi uzlaşmaya yanaştı - Uzlaşmayanları nasıl bir süreç bekliyor? “şeklinde içi boş demeçler verilmeye devam edilirken,Ordulu müteşebbisler başta olmak üzere ordu dışından gelen müteşebbislerin işyeri kurmak için birbirleriyle yarıştığı Ordu da ihtiyaca cevap vermekte zorlandığı gözlerden kaçmayan 2’sinin kurulması için harıl harıl yapılan çalışmayı kime nasıl izah edeceksiniz, merak ediyoruz doğrusu..!
Yüce Parlamentoda bu kadar güçlü temsil edilen Ünye de 33 yıldır ve halen Ünye Organize Sanayi konusunda bir arpa boyu yol alınamazken girilen yerel seçim havasıyla nerede ise unutulan ya da inanmak istemesek de unutturulmaya çalışılan Ünye Organize sanayi ile ilgili verilmiş demeçleri noktasına virgülüne dokunmadan yayınlayarak, resmen yılan hikâyesine dönen Ünye Organize Sanayii yapımı konusunda gelinen noktanın değerlendirilmesi, takdiri ve yorumu saygıdeğer Ünye kamuoyunundur diyor, saygılar sunuyorum.

33 yıldır yılan hikâyesine dönen ve döndürülen Ünye Organize Sanayii Bölgesi ile ilgili yetkililerin verdiği demeçlerden ikisi;
Ünye OSB parası için bankaya talimat gitti
29.03.2013 13:37
Ünye OSB parası için bankaya talimat gitti Ordu İl Genel Meclis Üyesi ve Daimi Encümeni Fahri Şahin, Ünye Organize Sanayi Bölgesi için 1.490 bin liralık ödemeyle ilgili talimatın Halk Bankası’na verildiğini, birkaç gün içinde de ödemenin gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Ordu İl Genel Meclis Üyesi ve Daimi Encümeni Fahri Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) son durumuna ilişkin verdiği bilgide, OSB’yle ilgili ödeme talimatının verildiğini söyledi.

Ünye Organize Sanayi’mizi ilçe merkezine 850 dönüm arazi üzerine kurulacağını belirten Şahin, “850 dönüm bir arazinin 820 dönümü özel mülkiyet ve 30 dönümü hazine arazisidir, bu alan büyük bir alandır. Burada her şey bitti, sona gelindi. Uzlaşma komisyonu kuruldu.Şu anda 40 dönüm yer üzerinde anlaşıldı ve bunun devamı da geliyor.Vatandaşlarımız burada bir bedel artırma talebinde bulunabilirler. Herkes malını niye ucuza satsın, ama devlet ondan tarafa değil. Zaten sonuç itibari ile uzlaşıldıkça yerler alınıyor” dedi.

Ünye OSB ile ilgili yapılacak ödemeye ilişkin Fahri Şahin, şunları söyledi:
“Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Olgun Topkaya, geçici olarak Ünye OSB Müdür vekilliği yapıyor. Onunla telefonla görüştüm, bana şunu söyledi.28 Mart 2013 Perşembe günü itibariyle Organize Sanayi Genel Müdürü Yaşar Öztürk’le görüştüğünü, Genel Müdürlükten Halk Bankasına talimat gittiğini söyledi. Bu da 1.490 bin liralık ödemeyle ilgili talimat gittiğini söyledi. Talimat bugün gittiyse ödemenin de bir iki gün içinde gerçekleşecek anlamı taşıyor. Bu para gelirse bizim maliklerle yer sahipleriyle anlaşmamız daha kolay olacak ben bu konunun halledileceğine inanıyorum.”
OSB ile ilgili süreç siyasi iradeye aittir

16 Nisan 2013 Salı 08:19
Ünye’nin yıllardır hasretle beklediği, Cevizdere havzasında 850 dönüm alanda kurulması planlanan ve kamulaştırma süreci başlatılan Ünye Organize Sanayi’de (OSB) uzlaşmaya varan 40 dönüm arazi sahibine ödenmek üzere Halk Bankası’na 1 milyon 485 bin lira para geldi.
Cuma günü başlayan ödemelere ilişkin Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, “OSB yeri için bilirkişilerin belirlemiş olduğu rakamı kabul ederiz, bu rakamdan yerimizi OSB’ye vermeye hazırız diyen ve uzlaşma tutanağı imzalayan arazi sahiplerinin rakamlarını karşılamak üzere ihtiyaç kadar bedel 1 milyon 485 bin lira şu anda Halk Bankamıza bloke edildi ve ödemelere başlandı” dedi.

Çamyar, Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin büyük ortağının Ordu İl Özel İdare olduğunu, Ünye Belediyesi ile Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın küçük ortaklardan biri olduğunu belirterek, OSB’de gelinen süreçte gelişmelerin ve alınan sonucun siyasi iradeye ait olduğuna dikkat çekti.

Çamyar, ÜTSO tarafından cep telefonu yoluyla çekilen mesajı, “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası başkanının üyelere OSB ile ilgili gelen paranın hayırlı olması mesajı sadece böyle bir rakamın geldiğini bilgi olarak iletmekten öteye geçemez, bilgi olarak iletebilir. Bunun ötesindeki Ünye OSB ile ilgili çalışma ve süreç bize, yani siyasi iradeye aittir” diye konuştu.
- OSB istimlak bedelleri ödenmeye başladı -

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Ahmet Çamyar, gazetemize yaptığı özel açıklamada, Ünyelinin ve ilçeye yatırım yapmak isteyen yatırımcıların özlemle beklediği Ünye OSB için gereken arazide istimlak bedellerini kabul eden arazi sahiplerine ödemelerin Ünye Halk Bankası aracılığıyla yapılmaya başladığını söyledi.

850 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan Ünye OSB için şu ana kadar 40 dönümlük arazi sahipleriyle istimlak bedeli konusunda uzlaşmaya varıldığını, uzlaşmaya varan kişilere verilmek üzere 1 milyon 485 lira ödemenin Halk Bankası’na geldiğini belirten Çamyar, “OSB arazisi için Ünye Belediyesi, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Emlakçılar Odası’ndan alınan rakamların ortalaması baz alınarak oluşturulan heyetle OSB yeri arazisi için istimlak bedelleri oluşturulmuştu.

Ünye OSB’de prosedür işlemeye devam ediyor. Siyasi irade ortada, yer belirlenmiş vaziyette. Yasal çerçevede sorunlar çözülüp yerine getirilmeye gayret ediliyor. OSB yeri için bilirkişilerin belirlemiş olduğu rakamı kabul ederiz, bu rakamdan yerimizi OSB’ye vermeye hazırız diyen ve uzlaşma tutanağı imzalayan arazi sahiplerinin rakamlarını karşılamak üzere ihtiyaç kadar bedel 1 milyon 485 bin lira şu anda Halk Bankamıza bloke edildi ve ödemelere başlandı” dedi.

- 40 dönüm arazi sahibi uzlaşmaya yanaştı -
Ünye OSB için arazi sahiplerinin büyük bir kısmının uzlaşmaya yanaşmama nedenlerini sorduğumuz Başkan Çamyar, şu açıklamayı yaptı:

“Kamulaştırma yapılacak olan yerlerde arazi sahiplerinin genelde yüzde 90’ı uzlaşmaya yanaşmaz. Ünye Çevre Yolu’nda da, okul alanı kamulaştırmalarında da böyle oldu. Toprak bölge insanımız için değerlidir. Onun için vatandaşlarımız kendi topraklarını vermek istemezler ama olaya şu boyutuyla bakalım. OSB’de çok ciddi yatırımcılar gelmek için sıraya girmiş vaziyette. OSB hallolduğu takdirde Ünye’de ki işsizlik oranı tamamen bitecek, insanlarımız iş imkanına kavuşacaklar.

Oradaki vatandaşlarımızın yerleri ciddi manada değerlenecek. Öncelikle olaya Ünye, istihdam ve üretim açısından bakıldığında çok daha faydalı neticeye ulaşılacaktır. Arazi sahiplerini mağdur olmasını hiçbir şekilde istemeyiz. Bir orta yol bulunarak kamulaştırma sorunun hallolacağını düşünüyorum, vatandaşlarımız sağduyulu olsunlar. Ünye’nin geleceği noktasında yatırım istihdam açısından olaya baksınlar.”
- Uzlaşmayanları nasıl bir süreç bekliyor? -
İstimlak bedellerini kabul etmeyip de uzlaşmaya varmayan arazi sahiplerine ilişkin Çamyar, “Ben imzalamak istemiyorum diyenlerle ilgili kamulaştırma süreci başlayacak. Bununla ilgili OSB, kamulaştırma davası açarak vatandaşlardan hakimin belirlediği rakamlarla yerlere kamulaştırma yoluyla el konulmuş olacak. Bütün maliklere uzlaşma tutanağı imzalamaları için tebligat gönderildi. Bu tebligat ellerine ulaşan vatandaşlarla uzlaşmaya varmak istedikleri takdirde belirlenen zaman içinde tutanaklar imzalanacak. Uzlaşmaya varmak istemeyenler için de yargı süreci başlayacak. Yargı süreciyle birlikte hakimle bilirkişinin belirlediği rakamlar bankada bloke edilerek kamulaştırma süreci tamamlanmış olacak” diye konuştu.
Ahmet Yenin
33 Yıldır Cak Cuk..!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank