content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

28 May

301 Soma’lı ile 45 Karaman’lının Vebali…!

İnsan, dil’i, din’i, ırk’ı ve rengi ne olursa olsun, dünyanın her yerinde insandır ve insan onuruna yakışır biçimde ve insanca yaşama hakkına sahiptir. İnsana, yüce Allah’ın bahşettiği en önemli hak olan yaşam hakkı, anayasa ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin koruması altındadır.
*****
Ama insanın onurla, gururla ve namusuyla yaşama hakkı, Anayasayı tanımayanlar tarafından askıya alındı.İşte buna inşallah son olur demekten imtina ettiğimiz ilki 2014 yılı mayıs ayında Soma Kömür ocağında göz göre-göre ölüme gönderilen 301 Soma’lı ana kuzusuyla,ikincisi 2016 yılı mart ayında Karaman’da yurtta kalan çocuklardan 45 erkek öğrenciye yapılan cinsel taciz olmak üzere günümüzden iki ahlak dışı örnek..!
*****
Ülkemizin güzide yerleşim yerlerinden Soma ve Karaman’da yaşanmış iki vahim olaya, seçilmiş ve atanmışlar koltuk sevdası veya korkusu yüzünden insan olduklarını inkâr ederek göz yumarken, insanların özellikle de oy kullanarak devletin ve milletin kaderini tayin eden seçmenlerin duyarsız kalmaları, olayın mağdurları başta olmak üzere, Allah’a olan bağlılıklarından zerrece kuşku duymadığımız sorumluluk sahibi insanlarımızın yüreğini dağlamış, canını çok acıtmıştır. Ve halende acıtmaya devam etmektedir.
*****
Olayın sorumluları, aynı sorumsuzluklarına devam ettikleri için de yürekler dağlanmaya, cayır, cayır yanmaya devam etmesine rağmen aynı olay Norveç’te, İran’da, Japonya’da, Meksika’da, cereyan etse halk ayaklanır, yer yerinden oynar, Ama Müslüman olan Türkiye’de iktidar başta olmak üzere, iktidarın doğrusunu yanlışını kendi çıkarları uğruna görmezden gelen bir gurup seçmende tık yok…
*****
45 çocuğa Norveç’te bir okulda tecavüz etseler, 301 Ana Kuzusu, Norveç’te bir maden ocağında ihmalden hayatını feci şekilde kaybetse, o kurum sonsuza dek kapatılır,bırakın kurumda çalışanları, kurumda bağlantısı olanlar dahil olmak üzere tutuklanır,toplamda 100.000 sene hapis cezası verilir….
*****
45 çocuğa İran’da bir okulda tecavüz etseler, 301 vatan evladı, İran’da bir maden ocağında akıl almaz bir ihmale kurban gitse, o kurum tarihten silinir,çaycısına kadar idam cezası verilir,geri dönüşü olmaz….
*****
45 çocuğa Japonya’da bir okulda tecavüz etseler, 301 yiğit Japonya’da bir maden ocağında göz göre-göre vefat etse,olayla ilişkisi olan herkes tutuklanır,suçlu olmayanlar dahil olmak üzere toplu olarak hepsi intihar eder,utançlarını bu şekilde gösterirler….
*****
45 çocuğa Meksika’da bir okulda tecavüz etseler,301 değil,bir kişi Meksika’da bir maden ocağında benzer hatalar sonucu feci şekilde yaşamını yitirse,olayla ilişkisi olan olmayan herkes,daha devlet harekete geçmeden çöle götürülür,cezaları ağır bedellerle ödetilir,bir daha değil yapmak,konuşmaya bile kimse cesaret edemez….
*****
45 çocuğa Türkiye’de bir okulda tecavüz edilince,301 vatan evladı Soma maden ocağında büyük bir ihmal sonucu feci şekilde hayatını kaybedince,ebeveynler ses çıkarmaz,soruşturmayı yürüten savcı görevden alınır,kurumu suçlamamak gerektiği devletin üst kademelerince belirtilir,olay mümkün olabildiğince basından gizlenir,örtbas edildiği kadar edilir,ileride olabilecek vakalar için teşvik haline dönüştürülür….
*****
301 Cana kıymanın ve 45 çocuğa tecavüz etmenin Allah katında cezası cehennemdir…
*****
Tecavüz eden, göz yuman, ses çıkarmayan, savcıyı görevden alan, örtbas eden, gazetesinde manşet geçmeyen, suçu savunan, kurumu savunan herkes sonsuza dek yanacaktır…
*****
İktidarın ve desteklediği işverenin bariz ihmali sonucu yaşanan acı olayda 301 Soma’lı Ana kuzusunun feci şekilde ölümüne,45 Karaman’lı yavrunun cinsel tacize uğramasına göz yuman,ses çıkarmayan, örtbas eden,gazetesinde manşet geçmeyen,suçu ve kurumu, savunanların gelecek nesilleri de, sonsuza dek lanetleneceği gibi, boynu bükük yaşayarak bu ağır vebalin altında, ilelebet ezilecekler diyor,saygılar sunuyorum..
Ahmet Yenin
301 Soma’lı ile 45 Karaman’lının Vebali…!

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank