content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Ara

2010 “Hoşçakal”, 2011 “Hoş Geldin”

Bir yılı daha geride bırakmaya 24 saatten daha az bir zaman kaldı artık. Geçen bir yılın bilançosunda iyisiyle, kötüsüyle, acısıyla, tatlısıyla..v.s. Herbir çeşit geçirdiğimiz olaylar dizesi mevcut elbette. Kimimiz kötüsündenacısından çıkarması gereken dersi çıkartıp yeni yaşayacağı yıla bilinçli bir umutla, kimimiz hoyratça geçen zamanda neler olduğunun farkında olmayan bir şekilde yeni yaşayacağı yıla bir umutla girme temennisi içinde. Yaşatılanlar ve yaşananlar her ne olursa olsun yeni yıl beraberinde yeni umutları beraberinde getiriyor hiç şüphesiz.

Kişisel umutlarımız, kariyerimizde zirveye ulaşmak, gelir kalemlerimizde ciddi bir artış elde etmek, sahip olduğumuz menkul ve gayrimenkullere yenisini katmak gibi en basitinden sıralamamız mümkündür. Yeni yıldan beklentiniz nedir diye soran bir insana vereceğimiz cevap içerisinde en az bu sıralananlardan birine rastlamak oldukça olası bir durum.

Toplumsal umutlarımız, düşük enflasyon, işsizlikte azalış, terörün bitmesi, tek yürek haline gelmiş yardımlaşan bir toplum diye sıralamak mümkün olacaktır. Yeni yıldan beklentiniz nedir sorusuna cevap verecek kişinin ilk söyleyeceği geçirmiş olduğu yılların yansıması olacaktır öncelikle.

Küresel umutlarımız konusu ise tam bir ütopyamız olacaktır. Artık savaşın var olmadığı bir dünya, çölleşmekten kurtulan bir dünya, küresel ısınmanın durduğu bir dünya, doğal dengenin korunduğu bir dünya şeklinde sayabiliriz bunları da.

Acı olanı ise her yılbaşlarında bir yığın dilek, bir uzay dolusu pembe bulutlar, bir kalp dolusu sevgi saygı, sağlık mutluluk vs. Her yılbaşlarında bunları dolduruyoruz ama yılın daha ilk günlerinde bile buhar olup kayboluyor. Ve bizler dilek diledikçe yıllar avuçlarımızın içinden uçup gidiyor.

Tüm bunları karamsar bir tablo ya da senaryo yaratmak için söylemek istemedim. Sadece dilediğimiz bunca şeyin var olması, gerçekleşebilmesi için neler yaptık? Neler yapıyoruz? Umutlarımızın neresindeyiz? Acaba artık umut kelimesinin, dilek kelimesinin anlamı hiçbir şey yapmadan gerçekleşmesini beklediğimiz bir şey olarak mı değişti? Ya da bizim görmediğimiz, duymadığımız bir zaman içinde birilerinin gelip tüm bunları sağlamasını mı hayal ediyoruz?

Tüm bunlarla birlikte herkesin en güzel umutları beslemesi en güzel şeylerden biri. Aynı zamanda da en çok ihtiyacımız olan bir duygu. Umut olmadan insan yaşamaz derler ya hani beklide öyle bir şey olsa gerek. Yoksa her yıl sonu, yılbaşında yok yere çıkmıyor milli piyangonun en büyük ikramiyesi, yeni yıla nasıl girersek öyle devam eder umudu, yeni yıla aklar içinde girme heyecanı, yeni yılda tertemiz bir sayfa açma ihtimalleri, yeni yılın tüm mutlulukları getirmesi heyecanı, yeni yılın tüm güzellikleri getirebilme umudu…

Herşeye rağmen yine de yeni yılın hepimize, ülkemize ve tüm dünyaya tüm güzellikleri yaşatabilmesini dileyerek herkesin yeni yılını kutlamak istiyorum. Yeni yılınız kutlu olsun, her şey yeni yılda gönlünüzce olsun.

Yine her yeni yıldaki kuralı bozmadan diyor ve diliyoruz... Mutlu yıllar hepimize...


Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank