content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

18 Mar

140 Gün Yetmez..!

7’den 77’ye sağlığı yerinde olan bütün insanların yıl 12 ay, dur durak bilmeden 7 gün 24 saat üreterek tüketmesi gerekirken, 96’sı hafta ta sonu (Cumartesi-Pazar) 44’dü malum günler ve muhtelif haftalar olmak üzere 140 günü tatil adı altında yatarak geçiren milletimizin geride kalan 224 iş gününde ki çalışması ile ülke ve insanların kalkınması şöyle dursun,kendileri nasıl geçinecekler anlamak mümkün değil.
Eyri oturup doğru konuşmamız gerekirse, tatili bahane eden büyük çoğunluğumuz akıl fakirliği yüzünden varlık içerisinde darlık çektiği için geçinemiyor.Devletimiz başta olmak üzere ister istemez ona buna el açarak yarı aç, yarı tok geçinmeye çalışıyor.

Halbuki biz çok çalışması gereken ülke ve milletiz. Ama,sözde idarecilerimiz yüzünden çalıştırılmadığımız gibi bedava tatili bahane ederek çalışmıyoruz.Çalışmayan insan ya yatacak,yada oturacak.her iki halde de vücudumuz ister istemez şişecek ve şekil bozukluğuna uğrayarak şeklimiz şemalimiz değişti ve değişmeye devam edecek..!

Allah özene bezene yarattığı bütün kullarından çalışanlar ile tembel tembel oturarak yattıkları yerden geçinmeye alışmışları, çalışarak kendilerine gelsinler diye şekil şema olarak bile birbirinden ayırmıştır..!çalışanlar cıva gibi iken,yatanlar bildiğiniz gibi..!

Büyük çoğunluğu çalışmayı sevmeyen bir millet olarak lütfen takvimi elimize alıp dini ve resmi bayramlarımızı,hafta sonlarını,özel ve tüzel günleri saymazsak,yılın geride kalan iş günlerine şöyle bir göz atalım, bakın bakalım 364 günden geriye insanlarımızın çalışarak kazanacağı ve kazancı ile geçinebileceği kaç gün kalıyor..!Yada kalır dersiniz.

Bir hafta 2’si tatil 5 gün. Bir ay 8’i tatil 22 gün. Bir yıl 12 ay(52 hafta)96’sı tatil,44’dü malum günler ve muhtelif haftalar olmak üzere yılda 140 gün tatile çıkınca geriye 224 iş günü kalıyor.

Bu kadar tatili olan ülkenin ve insanlarının rahat ve huzur içerisinde olmaları malum olduğu üzere mümkün değildir.Bu nedenle insanları tembelliğe özendiren sözde günlerin ve haftaların, hatta cumartesi gününün dahi,geçerli bir sebep ile tatil kategorisinden çıkartılarak,huzurlu ve güvenli bir gelecek için insanların çalışmaya özendirilmesi elzemdir diyor, saygılar sunuyorum.

Ahmet Yenin
140 Gün Yetmez..!

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank