content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Haz

12 Haziran 2011 Seçimleri ve Vatandaş

12 Haziran seçimlerinin seçim hazırlıkları vatandaşa illallah dedirtti.
Aylardır görsel ve yazılı basında seçim haberleri, senin benim ekmek paramızdan, sırtımızdan maaşımızdan kesilen paralarla yapılan seçim reklamları, El ilanları ve adayların birbirinin arkasından dedikodu etmeleri, meydanları boş bulup kesinlikle yerine getirmeyecekleri vaatler, palavralar, birbirlerine taşlama laf atmalardan artık vatandaş illallah dedi.

Sadece bunlar ile kalsa keşke? Sadece Sivas değil bütün illerde seçim arabalarının çevreye verdiği rahatsızlıklar, dayanılmaz gürültü kirliliği artık dayanılmaz hal aldı. Sivas’ta bu durum son haftalarda yapılan uyarılar sonunda nasıl olduysa çok şükür alınan karar gereği belli saatlerde yaşanıyor. Geçen hafta Ankara’da idim orası daha dayanılmaz durumda günün her saatinde sokaklar seçim arabalarının gürültülerinden Ankara halkı çıldırmak üzere. Ambulanslar,İtfaiye araçları yollarda seçim arabalarından geçecek yol bulamıyorlar. Vatandaş yanmış, ölmüş kimin umurunda ki.

Vatandaşa bu kadar eziyet zulüm neden? Vatandaşa gelince: Vatandaş seçim hazırlıklarının bu kadar abartılı ve vatandaşı bu kadar rahatsız etmeleri karşısında koyun gibi suskun ve çaresiz her şeyi pencereden seyrediyor. Öyle sanıyorum ki bir çok vatandaş seçim hazırlıkları esnasında kendilerine yapılan bunca eziyetten dolayı sandığa gitmeyecek. Bu durum kimin işine yarayacak orası meçhul.
Vatandaş zaten ekmek derdinde,iş yok, aş yok, memur,işçi emekli ekmek parasını toparlamak için hem gündüz, hem gece çalışıyor. Hasta olan var, işinde nöbetten gelmiş olan var, çocuğu olan, bilhassa okulda derste öğrenciler var, yaşlılar vs.var. Bütün bu insanların canına tak dedi artık.Bangır bangır hoperlo sesi,saçma sapan müzikler ve atılan boş nutukları dinlemek zorunda mı herkes.Vatandaşın huzur ve sağlığını bozucu saygısızca yapılan seçim hazırlıkları vatandaşa rahatsızlık vermekten başka bir şey değil de nedir?
12 Haziran yaklaşıyor, kim daha çok yalan söylemeyi becerip vatandaşı kandırdı ise o bizi yönetecek. Seçilenler söz verdiklerini yapacaklar mı tabiî ki HAYIR. Bugüne kadar bu yaşıma geldim söz verdiğini yerine getiren lider ben görmedim, eğer gören var ise ayakta alkışlayacağım.

Kısacası 12 Haziran tarihine çok az zaman kaldı.Vatandaşta ne kafa kaldı nede beyin, gürültü patırtıdan şükür kurtulacağız. Ancak; meydanlarda boyunu gösterenleri , sokaklara bayrak asma yarışında olanları, seçim mitinglerinde otobüsler ile kaza ve ilçelerden halkı toplayıp getirterek kalabalık görüntüsü veren, birbirinin arkasından konuşup, dedikodu eden, memleket meselelerini ve vatandaşa ciddi hizmet edilmesi gereken konuları değil de boş sözlerle kafa şişirenleri çok iyi tanıyıp çok doğru kararlar vererek bize gerçekten hizmet edecek liderin seçilmesi en büyük temennimdir. Ancak ne acı ki şu ana kadar görüp izlediğim kadarı ile ben şahsım olarak “ Hah işte buda tam aradığım lider, oyum buna helalı hoş olsun . Ülkemizi bunca sıkıntılardan kurtaracak, vatandaşın karnını doyuracak, aş ve iş bulacak, Ülkemize koltuk kapmak ve çıkarı için, yedi sülalesine iş ve aş vermek için değil Ülkemize gerçekten hizmet etmek için gelecek, palavra atmayan, yalan vaatlerde bulunmayan birisi ne yazık ki göremiyorum. Bende belki birisine oy vereceğim ama kime oy verirsem vereyim ellerim titreyerek ve gönlüm rahat olmadan sadece vatandaşlık görevimi yerine getirmek için, yüreğim bütün liderlere karşı nefret dolu olarak oy vereceğim.

Ülkemizin güzel,sabırlı ve cefakar insanları olan memur,işçi, emekli, esnaf bütün vatandaşın iş ve aş konusunda nefes almadıkları sürece ekonomik, sosyal ve kültürel alanda yüzleri gülmediği sürece, Ülkemizin geleceği için her konuda Ülkemize hizmet etmek olmadığı sürece vatandaşın kendilerini yönetenlere nefretleri devam edecektir.
O halde 12 Haziran 2011 günü yapılacak seçimlerde çok iyi düşünüp ileride nefret duymayıp, pişman olmayacağınız kararı veriniz lütfen. Aksi halde geleceğimizin en büyük eseri olan çocuklarınız sizin verdiğiniz yanlış karardan dolayı ileride sizden nefret edecektir.Unutmayalım ki sizlerinde bildiğiniz gibi bugüne kadar yazılanlar, konuşulanlar, verilen sözler her zaman olduğu gibi yine yerine getirilmeyecektir.
O HALDE SÜTTEN AĞZI YANANLARIN YOĞURDU ÜFLEYEREK YEMESİ GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HAKKIMIZDA HAYIRLISI NE DİYEYİM.
Saygılarımla…

Etiketler : , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank