content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

01 Eki

“İstanbul Tasarım Haftası” nı Kaçırmamalısınız.

İstanbul gerçek anlamda bir ilham kentidir. Asırlardır büyük sanatçılara ev sahipliği yapmıştır. İstanbul şiir gibidir.
Neresine baksanız tarih fışkırır, her bir köşesi sanat eserleriyle doludur, gördüğünüz her şey sizi hayran bırakarak ya gülümsetir ya düşündürür. İbret vericidir.
.
İstanbul’un her insana bakış açısına göre yansıdığını görürsünüz..
İstanbul’dan ne almak istiyorsanız İstanbul onu size verir.

İstanbul dün olduğu gibi yeni yetişen genç sanatçılarımız için de en büyük ilham kaynağıdır..
İstanbul 8500 yüz yıllık geçmişinden bu güne kadar taşıdığı değerlerle üzerinde yaşayan insanına alabildikleri ölçüde yansıma yapmıştır.

Böylesine özel ve güzel şehri İstanbul’u yerkürenin merkezine çekerek dünyayı etkilemek bizim için büyük bir şanstır.
.
İstanbul’da son yapılan kongreler sayesinde dünya adına bu kentte çok önemli kararlar alınır oldu. Bu da tüm dünyanın gözlerini ülkemize ve İstanbul’a çevirmesine yol açmıştır.

Bu bakışı iyi okuyan, İstanbul Belediyesinin öncülüğünde, destekleyici büyük firmalar ile sivil toplum örgütlerinin çabalarıyla;
“Gelecekte İstanbul tasarım başkenti olacak.” diye bir slogan üretilmiş ve bu sloganın da içi doldurulmaya başlanmıştır.....
.
25 ülke, altı atölye, 17 sergi, 35 tasarımcı ve 24 üniversite katılımıyla gerçekleşen “İstanbul Tasarım Haftası” ( İstanbul Design Week - IDW) sergisi 100 yıllık eski Galata Köprüsü üzerinde, 29 Eylül - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir.
.
2005 yılında başlanan tasarım haftası, dünyanın değişik yerlerinde yankı bulmuş ve merak uyandırmıştır.. Süreklilik arzeden bu sergiler ümit ediyoruz ki orta vadede İstanbul tasarım başkenti yapacaktır..
.
İstanbul’un şehir gelişimi esnasında, İstanbul Tasarım Haftası Doğu ve Batı’nın tasarım kavramını buluşturma rolünü üstleniyor. İstanbul Tasarım haftası Eski Galata Köprüsü’nde dünyanın her yerinden gelen tasarımcılar ve tasarım sergilerine ev sahipliği yapacak. Tüm tasarım dünyası İstanbul’a odaklanacak. 25 ülkenin katılımıyla, tasarım bazlı etkinlikler Avrupa ve tüm dünya tarafından izlenecek.

İstanbul dünya medyası ve uluslararası tasarımcılar aracılığıyla tasarım kültürünü bütün dünyaya yansıtacak. Bugün, her ürün ve servisi farklı kılan şey, kültürler arası etkileşim sağlayan şehrin gelişimi ve tasarım kavrayışıdır..

İstanbul Tasarım Haftası 2010, yeni tasarım merkezi İstanbul’u Avrupa’yla ve diğer dünya şehirleriyle ilişkilendirip tasarım vizyonuna yeni bir nefes getirmeyi amaçlıyor. İstanbul’un gençlik enerjisi, dinamik şehir kimliği, yaratıcılığı ve günlük hayata ilişkin çeşitliliği Türk tasarım vizyonunu yansıtmak için anahtar kelimeler olacaktır. Bu etkinlik Avrupa’nın en önemli şehir projesi haline gelecektir.

10.000 m2 kapalı alan üzerinde, 25 katılımcı ülke,17 ulusal ve uluslararası fuar, 6 ulusal ve uluslararası atölye, 35 dünya çapında tanınmış tasarımcı,24 üniversite,21 konferans, seminer, panelin gerçekleştirileceği;
Bu dev kültürel etkinliği kaçırmamanızı öneririm. Eskiden bu tür sergiler için onca zahmetle yurt dışına gidilirdi.
Şimdi ayağımıza geldi. Ülke olarak bunu başarmanın gururunu, istanbul'un Güzel İnsanlar olarak katılarak perçinleyelim.

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank