content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Eki

“Çelik Gösterme Zamanı”

Cemil Çiçek, Anayasa yapmanın tam zamanı dedi.
Ne tesadüftür ki, Amerikan üst yönetimlerinde bulunmuş, Amerikan gizli servislerinin önemli adamlarından Richard Armitage de, “PKK’yı samimi bir şekilde masaya çekmek için çelik gösterme zamanıdır” dedi.


Yeni Anayasa işi, ABD’nin Devlet ile PKK’yı masaya oturtma stratejisidir. Türk halkının bir anayasa ihtiyacı yoktur. Talep PKK ve Amerika’dan gelmektedir.

Operasyon başlayalı dört gün oldu. Bilmediklerimizi de, süreç ve olayların dili bize anlatmaya başladı.
Anlamamız gereken birinci hususun; Ordumuzun yaptığı bu eylemin bir harekât olmadığı, bir operasyon olduğu, yetkililerin ağzından çıkmış oldu. Yani harekât olsa, Kuzey Irak’ı kapsamlıca kapsayacaktı.
Operasyon demek, tıpkı polisin bir eve girip de zanlıyı yakalaması gibi bir şey. Harekât ise kalıcılığı da gerektiren bir husustur.

Daha açık söylesek, içerde ve dışarıda kapsamlı operasyon yapma izninin Amerika’dan alındığı anlaşılmaktadır. (Harekat değil)
Gazeteler Halkın gazını almak için harekât adını verince, Genelkurmaydan hemen itiraz geldi. Harekât değil operasyon dendi. Bu açıklamanın da Genelkurmaya yaptırılması manidardır.

Böyle bir operasyona Amerika’nın da ihtiyacı olduğu Armitağe’nin sözlerinden anlaşılmaktadır.
Çünkü böyle bir operasyon yapılmaz ise, PKK’nın AKP’den istedikleri gittikçe atmakta, bu istekleri, AKP Türk ulusuna rağmen karşılaması güçleşmekte, dolayısı ile Amerika’nın Türkiye’yi bölme planı, Büyük Kürdistan meselesinin halkın ağır direnişi ile karşılaşma olasılığını getirmektedir.
Anayasa’da bir adım atılabilmesi için PKK’ya bu operasyonun yapılması ve ulusal cepheden gelen tepkilerin azaltılması gerekmektedir.

Anlayacağımız iki adım ileri bir adım geri sistematiği uygulanıyor.
Biraz daha netleştirelim; Operasyonlar sonrasında, Kandil ve Apo ile görüşülecek. Harekât olmayıp da operasyon olmasının nedeni; PKK’yı masada tutmaktır. Bu duruma Kılıçdaroğlu’ndan da destek geldi. “Barış için Apo ile görüşülebilir” dedi.

Cemil çiçek masadan kalkıp C-4’e sarılmayın demeye gelecek sözler sarf etti. Kast ettiği masa Anayasa görüşmeleri masasıdır.

Bu operasyon izninin çıkmasının ardından, tüm yandaş basın, şimdiye kadar takındıkları tavırdan tam tersi bir tavırla kampanya yürüttü.

Daha önceleri böyle bir durum olsa hemen analar ağlamasın propagandası yapılırken bu kez öyle olmadı.
Armitage daha da ileri giderek, operasyon için verilen süreyi de belirtti. 6 ay ile 10 ay arası olabilirmiş.
Amerika’nın Suriye müdahalesinin bir veya iki yıl içinde başlayacağını da bu cümleden anlayabiliriz.

Armitage, AKP’ye demektedir ki, bu işi en geç on ay içinde bitirin. (RTE de Anayasanın on ayda bitirilebileceğini söylemişti) Suriye’de o tarihe kadar hazır olur. Buraya müdahale etmeliyiz.
Ekonomik genişlemeyi coğrafi genişlemeye çevirin diyen Türkiye’deki Amerikan uşaklarının dönemini yaşıyoruz.
23.10.2011, bulentesinoglu@gmail.com

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank