content
04 Eki

“Fitne Uykudadır, Uyandırana Lanet Olsun!!-III

Mehmet ALPEREN

SON DURUM

Dünden devam:

24:45 Allah  bütün canlıları sudan yaratır. Onlardan kimi karnı üzerinde hareket eder, kimi iki ayakları üzerinde hareket eder, kimi de dört ayak üzerinde hareket eder. ALLAH dilediğini yaratır. ALLAH her şeye gücü yetendir.” Amenna …

Mikroskobik organizmalar halen  daha var ama nedense içinden bir tane bile  insan çıkmıyor.  Ve aşağıdaki  ayet; 71:14 Oysa sizi evreler halinde yaratan O’dur.     Evrelerin evrim teorisini işaret ettiğini de  nerden çıkartıyorsunuz. İnsanın ana rahminde geçirdiği evreler ifade ediliyor. Her canlı  kendi tohumu  içinde gelişir. ve her canlı kendi  tohumunu içinde büyütür. İstisnai yaratıklar  var  olabilir  bu zaten hikmet  üzeredir.

Tıpkı gerşi zekalı insan olabileceği gibi. Canlının gelişmesi  tabiî ki evreler  halindedir. İnsan Ana rahmine tüm bir bebek olarak  inmez. Bir sudur. Sudan yaratılmasının hikmeti budur. Ayrıca  Ademin topraktan yaratıldığını, sonra balçık haline getirilip   şekillendirildiğini kuran söylüyor. Daha sonrada bir kirli sudan yaratıldığı  evreleri izah  ediyor. Zaten bu  başlı başına bir  evredir. Bunu illa ki insanı da diğer ayetlere tezat  olsun diye bazı ayetlerdeki işaret edilen  evreleri kullanmak ve  insanların kuranla ilgili çelişkiye düşmesini sağlamak mı gerekir. Ve  fitneciler aşağıdaki  ayeti  evrime destek için kullanıyor;

71:15 ALLAH ’ın yedi göğü tabakalar halinde nasıl yarattığını görmez misiniz? Ne alakası var  iddianız ile? Ve devam ediyor;71:16 Ayı bunların içinde bir ışık, güneşi de bir lamba yaptı. “Eeee ?71:17 Ve ALLAH sizi topraktan bir bitki olarak bitirdi. Evet bir ayet daha   kendi kısır ve hikmetsiz  mantıklarına uygun  görülmüş; Oysa  “ gibi” bir benzetmedir.  Eğer  sizin iddianıza uygun  olsaydı herhalde Allah “gibi” ifadesine gerek görmez  doğrudan sizi bitki olarak yetiştirirdi  derdi. Yoksa bu   yaratıcı için zor mu?Fitne; “Evrim tanrının düzenlediği bitkiden başlayıp insana kadar yükselen harika  bir sistemdir. Nuh peygamberle birlikte biz insanların son bir evrim daha geçirdiği anlaşılabilir. “diyor ve ekliyor ayeti; 7:69 “Sizi uyarmak amacıyla Rabbinizden bir mesajın aranızdan bir adama gelmesine mi şaştınız? Nuh’un halkından sonra sizi halifeler yaptığını ve yaratılışta sizi onlardan güçlü kıldığını hatırlayın. Başarmanız için ALLAH’ın nimetlerini düşünün.”

Önce neden son  evre  olsun. Bunun için elinizde delil mi var. Madem baştan beri  bitkiden  insana  dönüştüğünü iddia ediyorsun.  o zaman  tekrar bitkiye   dönüşmeni  engelleyen ne  olabilir?     Yukarda ki  ayet  fitneyi  desteklemez.  Bir kere  tam olarak ayet şöyle; 7:69 A’raf suresi  69. ve 70. ayetler “ Sizi uyarmak amacıyla Rabbinizden bir mesajın aranızdan bir adama gelmesine mi şaştınız? Nuh’un halkından sonra sizi halifeler yaptığını ve yaratılışta sizi onlardan üstün kıldı  Allah’ ın nimetlerini  hatırlayın ki kurtuluşa eresiniz. (70) Dediler ki; “ Ya demek sen, tek Allah’a kulluk edelim ve atalarımızın taptıklarını  bırakalım diye mi geldin?Eğer doğrulardan  isen  bizi tehdit  ettiğin o azabı o azabı başımıza getir”Dip not; Aslında Darvinistleri anlıyorum. Tarih boyunca sapıklar, hak  yoluna girmeyenler  hep atalarının yolundan bahsederler. Ve bu sebeple peygamberleri  ret ederler.

Devam edecek...

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

4 Kere Cevaplanmış to ““Fitne Uykudadır, Uyandırana Lanet Olsun!!-III”

  1. 1
    Edip Yuksel Says:

    “Eeee ? 71:17 Ve ALLAH sizi topraktan bir bitki olarak bitirdi. Evet bir ayet daha kendi kısır ve hikmetsiz mantıklarına uygun görülmüş; Oysa “ gibi” bir benzetmedir. Eğer sizin iddianıza uygun olsaydı herhalde Allah “gibi” ifadesine gerek görmez doğrudan sizi bitki olarak yetiştirirdi derdi."

    Makaleme eleştiri yönelttiğiniz teşekkür ederim Mehmet. Makaleme yönelttiğiniz eleştirilerin bir kısmını gözden geçirdim ve maalesef bir mahalle vaizinin uslubu ve kaygısıyla yazılmış olduğunu gördüm.

    Eleştirinizde iyi niyet var, güzel bazı noktalar ve haklı bazı endişeler var. Ancak yanlış bilgi ve dayanaksız varsayımlar daha fazla. Yanlışları ve mantık hatalarını sergilemek için sayfalar dolusu yazmam lazım ve maalesef şu anda buna zamanım yok.

    Dilersen önümüzdeki Kasım 6-10 arasında İstanbul'a yapacağım seyatte (TÜYAP Fuarı ve birkaç konferans için) seninle görüşebilir ve konuyu yüzyüze tartışabiliriz, inşallah.

    Yanlışlarınıza sadece bir örnek vereyim. Yukarıya alıntıladığım eleştirinizde 71:17 ayetinde GİBİ kelimesinin olduğunu ileri sürüyorsunuz; ama doğrusu bu değil. Ayette GİBİ kelimesi yok. Yani K-el-Nebati denmiyor. Kuşkusuz, "gibi" ifadesi olmasa da, inglizce'de metafor denilen "gibi"siz bir benzetme sanatı kullanılmış olabilir.

    Hani senin bir okuyucun sana şöyle yazabilir:

    "Ey şerefli Türk yazarı, sen bir aslansın, sen bir bozkurtsun! Hadis-i şerifleri inkar eden, eşref-i mahlukat olan insanlığın soyunu maymun kuyruğuna dayandırarak cinsine ihanet eden şu edib-i naşerife yönelttiğiniz eleştiri ile beni müşerref kıldığınız için sizi şerefli Türk milleti adına tebrik ederim."

    Gördüğün gibi, seni tebrik eden hayali okuyucu mektubundaki aslan kelimesinden önce "gibi" olmamasına rağmen onun mecaz olduğu bağlamından anlaşılıyor.

    Konuya biraz muttali olsaydın bana cevap olsun diye hayalinde bir "GİBİ" uydurmak yerine bana ve okuyucularına 3:37 ayetini örnek olarak verebilir ve böylece ciddi bir eleştiri yazmış olabilirdin. O zaman da benden ciddi bir cevap alabilirdin.

    Ancak, sen 71:17 ayetine her ne hikmetse bir GİBİ uydurup eklemiş ve bağlamını da gözardı etmişsin.

    Neyse, Rabbim ikimizi de bu konuda doğruya iletsin.

    Selam ve sevgilerimle,
    Edip

  2. 2
    Mehmet ALPEREN Says:

    Esselam

    Nuh suresai 17. ayet “ ve Allah sizi yerden bitki bitirir gibi yetiştirdi”

    Elmamlılı Hamdi Yazır meali sadeleştiren prof. dr Yakup Çiçek

    Haklısınız beyefendi ben meali yazarken sehven eksik yazmışım. Aslı yukarda ki gibi olacaktı. Yani “ gibi” eki, aslında var. Ben yazarken eksik eklemişim. Ama sanırım siz benim eksik yazdığımı dikkate alarak sevindiniz.
    Diğer taraftan mahalle imamı tabiriniz hoşuma gitti. Sanırım sizin makaleniz gibi yarı İngilizce kavramlarla dolu kendisine akademik süs veremedim. Bundan da özellikle kaçınan biriyim. Biz bu tür içi boş akademik söylemlerden çok çektik ve halen daha çekiyoruz. Sokaktaki her adamın okuyunca anlayabileceği bir sadelik üzerinde ısrar ettiğim bir yazma ve hitap biçimidir. Daha başka deyimle mümkün olduğunca Anadolu insanının alması gerektiğini düşünüyorum. Bütün kitaplarımda da bunu görmek mümkündür.
    Aslına bakarsanız bu iddiaları çok ciddiye almadığımı ve çalakalem bir şeyler yazma gereği hissettiğimi itiraf etmeliyim. Ama madem İstanbul’a geleceksiniz bu konuyu ikili sohbet halinde değil umuma açık ekranlarda yine tartışabileceğimi söyleyebilirim.
    Ancak mazur görünüz benim merak ettiğim bir konu var. İnsanının maymundan türemiş olmasını tüm insanlık kabul etse. Var sayalım etti. Acaba bunun bilim dünyasına kazandıracağı fazladan ne olabilir? Ya da oluyor. Veya Ademin İnsan olarak yaratılıp yer yüzüne gönderildiğini kabul edilmesi ve İslam alemince böyle inanılması bilim dünyasında ne gibi sakıncalara yol açar ? Be ya açıyor. Bu mesele Darvin kitabı yayınladığından beri sanırım tartışılır. Kaldı ki kuranda Ademin yaratılarak, bir takım bilgiler verilerek eyer yüzüne indirildiğini açıkça beyan eden ayetler var. Ademin önce cennete konduğunu burada bir süre durduğunu anlatan malum ayetler var. Ademin bir takım bilgilerle donatıldığını ifade eder Kuran. Böyle iken. Müslümanların itikatlarını bozmaya çalışmak, kuran üzerinde şüphe üretmeye kalkmak acaba pozitif bilime katkı mı sağlıyor? Siz Darvinistler kuran ı yalan çıkartma ya mı niyetlisiniz?
    Allaha ve resulüne inandığınızı düşünüyorum. İnşallah öylesinizdir de. Ama bir bilim adamı ve felsefeci olamadığınız anlaşılıyor. Sadece çok kitap karıştıran ve istediğiniz konu hakkında ki bilgilere ulaşarak bunları kurgumla kabiliyete sahipsiniz. Bu da tebrike şayandır tabi. Oysa başkalarının ortaya attığı ürünlerin değil de, kendi zihin aleminizde yolculuk yapsanız, sizi diğer canlılardan yüzde yüz ayıran özelliklerinizde farkına varırısınız belki de.
    İnsanlık tarihinin bilindiğinden bu yana ne bir insanın maymuna ne de bir maymunun insan dönüştüğüne dair en küçük bir bilgi yok. Bulunan bazı kalıntılar, fosiller, insanın atası olarak bazı maymun soyunu gösteriyor olması zaman zaman bilim dünyasında tartışmalara yol açmıştır. Ama bunun hiç biri bilimsel olarak ispat edilememiştir.
    Kısaca beyefendi teşekkür ederim önce. Çünkü bir daha bir yerden alıntı yaparken daha dikkatli olurum. Arap dil ve edebiyatına vakıf değilim. Ama buna vakıf olan çevremde o kadar mümtaz şahsiyetler var ki ihtiyacımı karşılıyorlar. Bir bilim adamı da değilim. Sadece çok düşünürüm. Düşündüklerimi de yazmaya çalışırım. Bütün özelliğim bundan ibaret vesselam.

  3. 3
    Edip Yuksel Says:

    "Nuh suresai 17. ayet “ ve Allah sizi yerden bitki bitirir gibi yetiştirdi”

    Elmamlılı Hamdi Yazır meali sadeleştiren prof. dr Yakup Çiçek

    Haklısınız beyefendi ben meali yazarken sehven eksik yazmışım. Aslı yukarda ki gibi olacaktı. Yani “ gibi” eki, aslında var. Ben yazarken eksik eklemişim. Ama sanırım siz benim eksik yazdığımı dikkate alarak sevindiniz."

    Ayette GİBİ ifadesi yok. Elmalı'lı kendi yorumunu ekleyerek çevirmiş. Dilersen Arapça bilenlerden araştırıp öğreniniz.

    Sana sadece bir kelimeyle (GİBİ) ilgili yönelttiğim eleştiriden sonra konuyu biraz araştırıp gerçeği öğreneceğine, ilkel bir refleksle yanlışı savunmaya çalışman senin gerçeğe verdiğin önem ve karakterin konusunda bana yeterli bilgiyi veriyor.

    "Diğer taraftan mahalle imamı tabiriniz hoşuma gitti. Sanırım sizin makaleniz gibi yarı İngilizce kavramlarla dolu kendisine akademik süs veremedim."

    Mahalle vaizi dedim, imamı demedim. Sen arada fark görmeyebilirsin, ama bu tartışma bağlamında sen imamlık değil vaizlık yapıyorsun...

    Yazımı DOLDURduğuna inandığın yarı İnglizce kavramlara birkaç örnek verebilir misiniz?

    Dahası, sen yirmi yıl boyunca Amerika'da yaşasaydın ve evinde Türkçe konuşulmasaydı ...?

    Neyse bunlar çocuksu sataşmalar ve ben seninle ne kadar muhatap olup olmayacağım konusunda mütereddidim.

    Selam,
    Edip

  4. 4
    Mehmet ALPEREN Says:

    Ben artık mütereddidde değilim beyefendi. Najallelerde genellikle imamlar vaizde olurlar. KAvramı kullanış biçime göre cevap verdiğimi düşünüyorum. Ama önemi yok. Dedim ya ben müteredddit değilim myhatap alınmayacağınızdan eminim artık. Senin dinin sana benim dinim bana. Sen maymundan türediğine inanıyorsan mesele yok. Seninle yaratıcı arasında bir hesaplaşma artık. Bu Darvin zırvasını tekrarlayıp devam edin bilimsel hayatınıza. Sizin gibiler yarında kalkar" Allah rasulü miraca uçaklamı çıktı, merdivenlemi çıktı" şeklinde fitne üretirler. Yirmi yıl Amerika da durduğunza göre buda gayet normal. Bence bunları geçelim artık. İslam aleminin yeteri kadar, sosyal siyasal, eğitim,hukuk vs. alanlarında derdi var. sevgilerle.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank