content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Ara

Yeni Yıla Girerken

İyi dilek ve duygularımızla anabilseydik geçen yılları. Günlerin, haftaların, ayların suçu yoktur yaşanan kötülüklerden onu yaratan insanlardır. Gün güneşin doğuşu ile başlar, batışı ile biter işte bu süre içinde ortaya çıkan her şeye insan sebep olur. Bu günde böyle geçti deyip geçer.

“Bu gün ALLAH için ne yaptın” sorusunun cevabı her insan için farklıdır, pek çoğu o gün ne yaptığını bile söyleyemeyecek durumdadır. Günün nimetlerini kötüye kullananlar, Allah’ın verdiği nimetlerin kıymetini bilmeyenler ise bırakın cevap vermeyi daha da aciz duruma düşerler. Fakat o günü, o yılı yaşamıştır ikisi de. Daha sonra geriye baktığımız da yukarıda bahsettiğim keşkeler sıralanır o zaman ardı ardına. Ama gün ay yıl geçmiştir geri gelemez ki artık.

Yeni yıla girerken iyi dilek ve temennilerde bulunuruz başarılar, mutluluklar dileriz bir birimize yeni yılda da aynı günü haftayı ve ayı yaşarız ve oda biter. Bu temenniler tekrarlanır yine. İyi güzel de günü yılı iyi yapan bizleriz gün ay yıl bir zaman dilimidir kendi kendine iyi ya da kötü olmaz ki ona biz yön veririz. Herkes üzerine düşeni yapıyor mu önemli olan burasıdır.

Evet, öyle ya da böyle bir yıl daha bitiyor. Ben de tüm insanlık âlemine iyi dilek ve temennilerde bulunuyorum. Barış, dostluk ve bolluk içerisinde yaşanan bir yıl olmasını diliyorum yeni yılın.

Ne Noel babaların ne de kötü niyetlerin dediklerine inanıyorum. Evimi çam dalları ile de süslemiyorum. İçki masaları düzenleyip, ziyafetler çekerek âlem de yapmıyorum.

Dün benim için nasılsa bu günde aynı olacak, ömrümüzün bir yılını daha götüren bu süre içinde insanlık görevimizi yerine getirebildik ise ne mutlu bize. Her yıl bitecek ve bir türlü yerini bulmayan iyi dilek ve temenniler devam edecek.

Pişmanlıkların ve keşkelerin yaşanmadığı, bir yıl olması temennisi ile tüm insanların yeni yılını kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank