content
02 Nis

Uzaktan Görülen Hukuk Manzarası ve Yorum

Yine konuştu tetekçi anadoğlu. Daha doğrusu konuşturuldu fitne kaynağı. Düğmesine bastılar herhalde. Çaptan düşmüş, inançsız, imansız, samimiyetsiz, fikirsiz, zikirsiz şu yaşa gelmiş hayatının tümünü oturup gözden geçirmesi gerekirken, halen daha fitne üretmekte, halen daha birilerinin borusunu öttürtmek hayreti ile çabalamakta.

“İmansız”  diyorum çünkü bunu belli edecek bir fiil yok. Fikirsiz diyorum çünkü belli bir ideoloji uğruna psikopatça tavır fikir değildir. Dün firavun ve yardakçıları ne ise, bu günde bunlar iktidar hırsı ile çabalıyor. Tarih sizi öyle bir yorumlayacak ki, bu  gün yapamadığınız muhasebeyi, yarın tarihçiler yapacaktır merak etmeyin.

Adam olan kendi kendine sorar. 

Yahu şu yaşa geldim. Avantadan, sadece ideolojik alanın bana bağışladığı bana tanıdığı imkânlardan yararlanarak sırtıma cübbe giydim. Benim ne hukukla alakam var ne adalet anlayışı ile. Devşirme kanunlarla, ithal hukuk ile, darbe anayasaları ile  bu ülkede bir rejim oluşturuldu. Suiistimale açık, ihanete açık, her  türlü sahtekarca yorumlara açık anayasalar, elinde silah bulunduranların istedikleri gibi yorumladıkları bir anayasa ile  yıllarca halk kandırıldı aldatıldı. Kimin vatansever kimin hain kimin gafil olduğu anlaşılmadı. Millete  dayatılan  laik rejim. Laikliği din karşıtı olarak bu zamana kadar dayatan bir rejim. İçerdeki gayri Müslimlerin azınlık  zihniyetini iktidar  eden, güçlü kılan bir rejim. Ateistlerin  sabataistlerin hainlerin  rejimi.  

Adam sorar bir  gün ahiri ömründe kendi kendine;

Ben  Laik rejimin din karşıtı rejimin uşağıyım. Ne yaptım bu zamana kadar hukuk adına?  Bu zamana kadar insanlığa faydalı hangi hukuk felsefesini ürettim. Hukuk literatürüne ne gibi katkım oldu? Kendini mensubu saydığım millet kim? Müslüman Türk milleti ise bu milletin tarihi geçmişini, sosyal yapısını, psikolojik yapısını hesaba katarak nasıl bir hukuk anlayışına sahip oldum? Hukuku esas alarak neyi,  neye  kıyasla  kabul veya  ret ettim?

Şimdi ben  sorayım sen soramıyorsan;

Halkın yaklaşık yüzde ellisinin oyları ile iktidar olan bir  parti için ; “Çünkü Anayasa değişiklikleri ciddi ve samimi bir iktidar ihtiyacı gerektirir. Değişiklik daha çağdaş, demokrat ve millete yeni ufuklar açacak şekilde olmalıdır.” Dedin.  Yani sen, bu iktidarı ciddi ve samimi bulmuyorsun. Peki sen kimsin? Seni kim ciddi ve samimi buluyor. Bu iktidara oy veren yaklaşık 20 milyon seçmen ciddi ve samimi bulduğu için oy verdi. Yani anayasaya göre oy veren kişiler rüştünü ispat etmiş kişilerdir. Ne tımarhanedeki deliler oy verdi bu iktidara,  ne de mezarlıktaki ölüler. Sen hangi hakla  bu iktidara oy veren kişileri ciddiyetsizlikle  samimiyetsizlikle  suçluyorsun ve hakaret ediyorsun. Parlamentoda  temsil edilen hangi parti olursa  olsun. Sen veya senin gibi kişilerin sebebi ne olursa olsun bu  şekilde  hakaret etmeye   hakkı yoktur. Bunu ne hukuk adına  yapabilirsin ne de memleket adına. BU ülkeyi sadece sen sevmiyorsun. Hatta sen   ülkeyi  sevmiyorsun  senin sevdiğin ve  istediğin tek  şey kendi ideolojin iktidarda kalsın. Hukuk kendi ideolojini korusun ve  o şekilde yapılansın. Kimse sizi  sorguya  çekemesin. Bürokratların  elinde  oyuncak olsun ülke. YARSAV, Danıştay ve  yüksek yargı organları kendi ideolojiniz doğrultusunda karar alacaksınız, hukuk üreteceksiniz, anayasayı  yorumlayacaksınız ama kimse  size  hesap sormayacak. Siz kendi menfaatleriniz için ısrarla  bu  günkü çarpık yapıyı savunuyorsunuz.  Sanıyorsunuz ki  her şeyi biz biliriz, Milletin  değerlerine  rağmen, milletin  parlamentosuna  rağmen biz istediğimizi  yaptırırız. Seksen seneden beri  senin  zihniyetin iktidarda idi.memleket ne hale  geldi. OM ki eylül ile birlikte  taze kan  aldınız.  Ama bu kan bile işinize yaramadı. Rahmetli Özel ile başlayan süreç, Demirel ile  bir süre   kesilse bile  AK Parti ile birlikte  yeniden ivme kazandı. Artık  sen ve senin  gibi dinozorlaşmış bürokrat anlayışını  sonuna geliniyor. Sizler her  türlü kepazeliği yapacaksınız, memleketi mahvedeceksiniz, ceremesini  millet çekecek. Siyasiler kürsülerde seçmene  söz verecek ama sizler  engelleyeceksiniz.

Diğer taraftan ne idüğü belirsiz bazıları, bir kısmı  ise “ onursallık”  yaftalı  sözde hukukçu zevatlar  anayasa görüşmeleri yapmışlar. Bunu yaparken de ortada  hukuk  guguk  hak getire. Olan  şey sadece Türk Miletlini aşağılayıcı hor  görücü ifadeleri ile öne çıkıyorlar. Bu memleketin seksen  seneden beri neden yerinde  saydığı ortaya  çıktı  artık.

Çok şükür ki Türk milleti bunlar  gibi dini güdük, kültürü ithal, izanı şaşmış, aklı karışmış, zihinleri dağılmış  dinozorlar  gibi değil. Referandumdan neden korktuklarını anlamak için  bu milletin bin  yıllık medeniyet tarihine bakmak gerek. Bu seksen  senelik devşirme aydıncıkların! hırlamalarına değil.

Sahi bunlar  ne sanıyor kendilerini ?

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

2 Kere Cevaplanmış to “Uzaktan Görülen Hukuk Manzarası ve Yorum”

  1. 1
    Halil DAĞ Says:

    bu ne öfke bu ne hınç mehmet bey?
    hele de imansız diye söze başlamak hoş düşmemiş. dinimizin bu husustaki emri sarihtir.

  2. 2
    ismail bayar Says:

    Adın güzel, soy adın güzel,Ruh unda ki derinlik besbelli.Evet kızıyorsun konu çetrefilli.Güzel insansın,HİLM seni dahada güzelleştirir.Selamette kalasın inşallah.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank