content

25 Oca

Türkiye Yazarlar Birliğinden Beklentiler Büyük…

TYB’nin 18. Genel kurulu haftasonu Cumartesi günü TYB Genel Merkezi Mehmet Âkif Divanı'nda gerçekleştirildi.

Konya’dan  başkan ve delege arkadaşlarımla  Genel Kurula katıldık.

Genel Kurul Delegeleri M. Ali Köseoğlu,Hayri Erten, Nuri Şimşekler, Bekir Şahin, Hakkı Biçer, Ahmet Aka, Salih Sedat Ersöz, Ömer Lütfi Ersöz, Yücel Kemendi, Bedir Köseoğlu ve Sadık Gökçe ile…

TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, “Üç dönemdir yürüttüğüm genel başkanlığı artık bu dönem bırakıyorum. Bu zaman içinde çalışmalarımda bana destek veren Şeref Başkanımız Mehmet Doğan dostuma, yönetim kurulu arkadaşlarıma, sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim. Bana haklarınızı helal etmenizi bekliyorum” sözleriyle hizmet bayrağını yeni yönetime devretmenin huzurunu bizimle paylaştı.

İbrahim Ulvi Yavuz hizmetlerinden dolayı teşekkür ve özellikle bu hareketiyle  takdiri fazlasıyla hak ediyor.Biz de teşekkür ve takdirlerimizi kendisine ilettik.

Genel Kurul’da Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen’in yanı sıra Türkiye’nin önemli yazarları vardı.Eski genel başkanlar D.Mehmet Doğan,Mehmet Atilla Maraş ve Necmettin Turinay da birer konuşma yaptılar.

Onursal Başkan D. Mehmet Doğan’ın konuşması önemliydi.

Kültür ve Eğitimde son 10 yılda diğer alanlarda görülen gelişmenin, yükselmenin , ilerlemenin görülmediğini belirterek bu alanlarda yeni atılımların yapılması gerektiği ve TYB’nin bu atılımlarda mutlaka katkılarının olacağını söyledi.

Ben özellikle Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri, TYB üyesi Mustafa İsen’in konuşmasına dikkat çekmek isterim:

Prof. Dr. Mustafa İsen konuşmasında ;TYB olmasa çok şey eksik kalırdı. Yeni dönemde şehir müzeleri başta olmak üzere kültür, eğitim, mimari açıdan yeni projeler üzerinde çalışılmalı ve bu alanlarda öncülük yapmalıdır.TYB'ye her alanda destek olacağız.Tyb’nin de Türkiye'nin Kültür Politikaları konusunda çalışma yaparak devlete destek olması gerekmektedir.Türkiye’nin kültür,sanat,mimari olmak üzere bir çok konuda Tyb’den beklentinin yüksek olduğunu ve yeni yönetimden bu konuda istenen katkıyı alabilecekleri ümidini bizimle açık yüreklilikle paylaştı.

İsen; Devletin Başkanı adına onu temsilen devlet yönetiminde STK ların ve özellikle TYB nin aktif rolünü beklediklerini ve ayağı yere basan her projeye her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

Genel Kurul’da şubeler adına Konya ve Bursa başkanları konuştu.

Tyb Konya Başkanı M.Ali Köseoğlu; Konya’nın kültür ve sanat çalışmalarında atakta olduğunu şubenin yaptığı yoğun faaliyetlerden örnekler vererek anlattı.

Bir yılda yapılan 30 dan fazla faaliyet ve Tyb nin Ulusal ölçekte verdiği 3 ödülde Konya Şubesinin rolü bu örneklerdendi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yazar dostlarımızla yapılan ve yapılabilecek programlar noktasında görüş alışverişleri gerçekleştirdik.

Genel kurulun sonunda Mesnevi çevirisiyle tanınan ve Türkiye’nin Mevlana konusunda en yetkin Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç genel başkanlığa seçildi.

Hicabi Bey,değerli bir isim.Rabbim hayırlı hizmetlerde yar ve yardımcısı  olsun.

Yeni yönetiminde Genel Başkan Yardımcısı Osman Özbahçe Ilgın , Doç. Dr. Salih Yılmaz Ereğlili.Onları da ayrıca ve özellikle tebrik ettik.

Hep birlikte Konya’nın, Ankara genel merkez nezdinde ne kadar önemli bir şehir olduğuna şube olarak özel bir yerimiz olduğunu müşahede ettik.

Konya olarak hep birlikte daha güzel günlere ulaşacağımız inancımı kuvvetlendirerek Konya’ya döndüm.

TYB’ nin genel merkez yeni yönetimine yürekten başarılar diliyor, Konya şubesi üyesi olarak bana düşen konularda elimden gelen katkıyı yapmaya çalışacağımı ifade etmek istiyorum.

Allah cümlemizi muvaffak etsin.

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank